Όντως παραήταν τετριμμένα...
Μία έντασή μου για την διατύπωση του Θ1-Α3: "Η μέθοδος της σειριακής αναζήτησης δικαιολογείται
στην περίπτωση που ο πίνακας είναι μη ταξινομημένος
και μικρού μεγέθους".
Εντάξει φαντάζομαι ότι πάει το Σ (μη βιαστείτε να απορήσετε
γιατί το λέω...!!!)... Αλλά θεωρώ ότι αυτά που αναφέρονται στην πρόταση δεν είναι μία "περίπτωση" αλλά δύο "περιπτώσεις". Συγκεκριμένα οι 2 πρώτες από τις 3 του βιβλίου (σελ. 65 - αν και η 2η και 3η περίπτωση του βιβλίου έχουν νόημα να τις λαμβάνουμε υπόψη σε περίπτωση ταξινομημένου πίνακα, αλλιώς πέφτουμε πάλι στην 1η περίπτωση!).
Θεωρώ λοιπόν πως η διατύπωση που δόθηκε είναι ατυχής γιατί μπορεί να μπερδέψει κάποιον... Θα προτιμούσα κάτι σαν τα παρακάτω (άλλα είναι Σ και άλλα Λ):
- "Η μέθοδος της σειριακής αναζήτησης δικαιολογείται στις περιπτώσεις που ο πίνακας είναι μη ταξινομημένος ή μικρού μεγέθους".
- "Η μέθοδος της σειριακής αναζήτησης δικαιολογείται στις περιπτώσεις που ο πίνακας είναι μη ταξινομημένος ή μικρού μεγέθους ακόμα κι αν είναι ταξινομημένος".
- "Η μέθοδος της σειριακής αναζήτησης δικαιολογείται μόνο στις περιπτώσεις που ο πίνακας είναι μη ταξινομημένος ή μικρού μεγέθους".
Δεν λέω ότι δεν πάει Σ στην αρχική πρόταση, αλλά με την ίδια λογική Σ θα είναι και η παρακάτω πρόταση, αλλά τελείως ακατάλληλη για τις εξετάσεις:
- "Η μέθοδος της σειριακής αναζήτησης δικαιολογείται στην περίπτωση που ο πίνακας είναι μη ταξινομημένος, μικρού μεγέθους, περιέχει αριθμούς και μάλιστα ο πρώτος από αυτούς είναι το 23".
Πράγματι, δικαιολογείται σε αυτήν την περίπτωση!
Μήπως τα μέλη της επιτροπής (για να αρχίσω τώρα εγώ με τη σειρά μου) δεν έχουν καταλάβει ποιες είναι ακριβώς οι περιπτώσεις του βιβλίου....;;;