Αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι η διαφορά λυκείου - γυμνασίου είναι χαώδης για έναν καθηγητή πληροφορικής. Ας τα πάρουμε ένα - ένα
Στο Λύκειο
διδάσκεις ΑΕΠΠ (όσο στο επιτρέπουν τα φροντιστήρια φυσικά γιατί είναι δύσκολο να παρακολουθούν εσένα οι μαθητές). Φυσικά η διδασκαλία αυτού του μαθήματος είναι το μόνο θετικό στο Λύκειο
διδάσκεις ΤεχΕπ, μάθημα ντροπή για το εκπαιδευτικό σύστημα και για αυτούς που το έβαλαν στην εκπαίδευση. Δεν είναι δυνατόν μάθημα το οποίο διδάσκεται από επιστήμονες να λέει στο προεδρικό διάταγμα ότι απαγορεύεται να βάλεις ασκήσεις παρά μόνο θεωρία!!!! Μάλλον δεν απευθύνεται σε επιστήμονες αλλά σε κομπογιαννίτες
διδάσκεις τα μαθήματα επιλογής, όπου έχεις 25 παιδιά στο εργαστήριο, οπότε άντε γεια. Δε μιλάμε για την αντιμετώπιση που έχει το μάθημα στην Β και Γ λυκείου που γίνεται ώρα του παιδιού
επίσης στο λύκειο υπάρχουν πολύ περισσότερες εργασίες για τον πληροφορικό από ότι στο γυμνάσιο, δηλαδή περισσότερη γραμματειακή υποστήριξη (ιδέα μου είναι το τελευταίο, μπορεί να κάνω και λάθος)
Πάμε τώρα στο Γυμνάσιο
ένα μόνο θα πω έκανα μάθημα μέχρι και τον Μάιο. Έκανα δομή επαναλήψης, στις εξετάσεις τους έχω βάλει και fibonacci (ελπίζω να μην διαβάζει το φόρουμ κανένας μαθητής μου :-) ).
Πολύ καλό κλίμα στην τάξη, έχεις την αίσθηση ότι πραγματικά το μάθημά σου αποδίδει, ότι σε προσέχουν και βλέπεις τα αποτελέσματα της δουλειάς σου άμεσα.
Έχεις 12-14 μαθητές στο εργαστήριο. Άρα μπορείς να επικεντρωθείς σε μαθητές που έχουν προβλήματα, μαθησιακές δυσκολίες ή κάποια καθυστέρηση και να ασχολείσαι με αυτούς περισσότερο, οπότε μπορείς πραγματικά να τους βοηθήσεις. Αυτό στο λύκειο δε μπορεί να γίνει. Αναγκάζεσαι εκ των πραγμάτων να "βάλεις τον αδύνατο μαθητή στη γωνία" και να κάνεις το μάθημα σου τυπικά.
όπως και να έχει η διαφορά για τον πληροφορικό είναι τεράστια κατά τη γνώμη μου. Φυσικά μπορεί απλά να έπεσα σε καλό γυμνάσιο και κακό λύκειο , αλλά δεν το πιστεύω