Σόρρυ, όταν λέω ότι δεν μας ενδιαφέρει ο "σωστός" προγραμματισμός εννοώ ότι γενικά δεν δίνουμε σημασία σε κακή απόδοση ή κακό σχεδιασμό αλγορίθμου, άρα και το διάβασε μέσα σε συνάρτηση δεν είναι και κανένα έγκλημα.
Επίσης, στην περίπτωση που επιτρέπαμε να διαβάζουν μέσα σε συνάρτηση όπως γίνεται και στην Pascal ας πούμε, δεν θα είχαμε προβλήματα. Νομίζω τα πράγματα είναι πιο απλά έτσι, στη θεωρία όμως. Αν το δοκιμάζαμε στην πράξη μπορεί να είχαμε και εκεί προβλήματα τα οποία δεν φαίνονται τώρα. Αυτή τη στιγμή όμως μου φαίνεται ότι θα ήταν καλύτερα αν επιτρέπαμε το Διάβασε μέσα σε συνάρτηση.
Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι τελικά ίσως ήταν καλύτερο η ΓΛΩΣΣΑ να ήταν ακριβές αντίγραφο της Pascal , γιατί εγώ τη βλέπω σαν κακό αντίγραφο. Οι αλλαγές που έχει (τρόπος μεταβίβασης παραμέτρων, διάβασε σε συναρτήσεις, για...απο...μέχρι...με βήμα και άλλα) δεν ξέρω αν τελικά βοηθάνε ή κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Δηλαδή αναρωτιέμαι μερικές φορές, αυτοί που σχεδίασαν τη ΓΛΩΣΣΑ, έκαναν αυτές τις αλλαγές μετά από κάποιον σχεδιασμό? γιατί δεν αλλάζεις εύκολα μια γλώσσα που είναι δοκιμασμένη στην εκπαίδευση.