Φυσικά και επιμένω και θα επιμένω πάνω στην προσπάθεια να βελτιώσω την αναλυτική ικανότητα του μαθητή, αλλά υπάρχει και η ουσία και δεν ντρέπομαι να το πω πάλι γιατί ντροπή δεν είναι.
Είναι λυπηρό το να λες "ουσία" όχι την αναλυτική ικανότητα αλλά την κωδικοποίηση για τις εξετάσεις. Είναι η κλασσική φροντιστηριακή νοοτροπία που πρέπει να χτυπηθεί.
2) Το τετράδιο μαθητή έχει αξιόλογες ασκήσεις και κάποιες από αυτές δίνονται προς επίλυση.
Δε μας λες τίποτα όμως... Υπάρχουν ασκήσεις από γελοίες ως πολύ δύσκολες. Πχ αυτές με τα αστέρια θεωρείς ότι είναι έξω από το μάθημα;
Και πάλι όμως θα πω ότι οι κάλές ασκήσεις από αυτό το βιβλίο αναφέρονται σε σοβαρούς μαθητές και μόνο σ' αυτούς θα σταθώ γι' αυτές τις ασκήσεις (Όταν μαθητής που είχα δεν γνώριζε πόσα δευτερόλεπτα είναι το ένα λεπτό, θα του δώσω άσκηση π.χ για την ταξινόμηση με επιλογή?).
Ο μαθητής που δε γνωρίζει πόσα δευτερόλεπτα έχει το ένα λεπτό
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Γιατί πρέπει να μπει δηλαδή; Αυτοί είναι που λέει ο Ευριπίδης ότι θα γράψουν κάτω από τη βάση ότι και να τους βάλεις. Αυτοί θα καθορίσουν το επίπεδο του μαθήματος; Είμαστε σοβαροί τώρα;
3) Τέλος θα γίνω και εγώ λίγο επίμονος: ΔΕΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΕ 4ΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, οπότε μην απαιτείται απαιτητικά θέματα.
Αυτό εμένα μου λέει ότι δεν έχεις έρθει σε επαφή με κάποια σοβαρή σχολή πληροφορικής. Το επίπεδο του μαθήματος όπως το έχει το διδακτικό πακέτο (με τις ασκήσεις 3 αστέρων μέσα) αντιστοιχεί στο μάθημα
"Εισαγωγή στο προγραμματισμό" του πρώτου εξαμήνου στο πανεπιστήμιο. Για του λόγου το αληθές δες παρακάτω την πρώτη άσκηση που έβαλε πέρυσι ο Σταματόπουλος στο τμήμα πληροφορικής του Καποδιστριακού
http://lists.di.uoa.gr/showpost.php?p=4259&postcount=1Να και η εκφώνηση
http://cgi.di.uoa.gr/~ip/iphw0708_1.pdfΜε το καλημέρα δηλαδή έπεσε η άσκηση. Τολμάμε να βάλουμε εμείς τέτοιες ασκήσεις της μορφής "να βρεθούν οι κ συνεχόμενοι πρώτοι";
Είπαμε... δεν είμαστε τμήμα πληροφορικής... αλλά όχι και να λέμε ότι το τετράδιο μαθητή είναι επιπέδου τέταρτου έτους. Κάτι τέτοια ακούγονται και καλλιεργούν εντυπώσεις!!! Και μετά πιάνονται από αυτά οι καλοθελητές και υποστηρίζουν θέσεις υπέρ των βατών και των τυποποιημένων θεμάτων.
Το επίπεδο του μαθήματος (μαζί με τις ασκήσεις 3 αστέρων) αντιστοιχεί στο πρώτο μάθημα του πρώτου εξαμήνου που λέγεται "εισαγωγή στον προγραμματισμό" και αποτελεί την πρώτη επαφή του μαθητή με τους αλγορίθμους. Μην τρελλαθούμε τώρα. Αυτό το ερμαφρόδιτο πράγμα που στηρίζεται στα ΣΟΣ είναι επιπέδου ΙΕΚ. Ε... δε νομίζω κανείς σοβαρός άνθρωπος να θέλει τέτοιο επίπεδο για το μάθημά μας τώρα.