Για την περίπτωση που αναφέρεις υπάρχει στη C η εντολή (συνάρτηση) exit. Αν την καλέσεις προκαλείται τερματισμός του προγράμματος.
Η περίπτωση που αναφέρεις υπάρχει και μου έχει συμβεί πολλές φορές. Πχ γράφοντας κώδικα για εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας έπρεπε όταν κάποιος συνδρομητής στείλει γραπτό μήνυμα να συμβαίνει κάτι συγκεκριμένο που περιλάμβανε έλεγχο του περιεχομένου του μηνύματος και ανάλογα με αυτό τράβηγμα πληροφορίας από κάποια βάση δεδομένων. Λόγω του ότι υπήρχε περίπτωση να πέσουν πολλά ταυτόχρονα μηνύματα έπρεπε το πρόγραμμα να τρέξει όσο το δυνατό γρηγορότερα και να τερματίσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα για να μη δεσμεύει πόρους. Έτσι, είχα βάλει πάνω πάνω τις πιο πιθανές περιπτώσεις (έτσι ώστε κατά μέσο όρο να εκτελεστούν πρώτες) και τερμάτιζα με exit. Υπάρχει δηλαδή η περίπτωση που αναφέρεις. Αλλά πάλι η goto είναι αχρείαστη. Φτιάχτηκε η exit για αυτό το σκοπό.
Οι δημιουργοί της C (Dennis Ritchie, και Brian Kernighan) αναφέρουν σχετικά με τη goto:
"Η C διαθέτει την απεριόριστα κακοποιημένη goto και ετικέτες για τις διακλαδώσεις της. Τυπικά, η goto δεν χρειάζεται ποτέ και όντως είναι σχεδόν πάντα εύκολο να γραφτεί ο κώδικας χωρίς αυτήν. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει την goto πουθενά στο βιβλίο.
Πάντως υπάρχουν λίγες περιπτώσεις όπου η goto μπορεί να έχει θέση. Η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι η έξοδος από την επεξεργασία σε κάποια πολύ βαθειά φωλιασμένη δομή, όπως η ταυτόχρονη έξοδος από δύο ή περισσότερους βρόχους.
[...]
Με λίγες εξαιρέσεις όπως αυτές που είδαμε εδώ, ο κώδικας που βασίζεται σε εντολές goto γενικά είναι πιο δύσκολο να κατανοηθεί και να συντηρηθεί από ότι ο κώδικας χωρίς goto. Παρόλο που δεν είμαστε δογματικοί σε αυτό το θέμα, φαίνεται πως οι εντολές goto θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σπάνια, αν όχι καθόλου."
Βέβαια θα πρέπει να προσθέσουμε ότι ο Dennis Ritchie δεν είναι τυχαίος προγραμματιστής. Για αυτούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα η χρήση της goto είναι επικίνδυνη και (προσωπικά πιστεύω) αντιπαιδαγωγική καθώς δίνει μια εύκολη και άρα δελεαστική "διέξοδο" την ώρα που ο μαθητής βρίσκεται στη φάση εξοικείωσης με τις εντολές επιλογής και επανάληψης.