Νέος Διερμηνευτής

Ξεκίνησε από Kostas1234, 21 Αυγ 2026, 05:50:33 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Kostas1234

Θα ήθελα να σας παρουσιάσω αν μου το επιτρέπετε, μια δουλειά που πιστεύω ότι θα μπορούσε να σας ενδιαφέρει.
Πρόκειται για το AeppGlossa.gr, έναν online διερμηνευτή της ΓΛΩΣΣΑΣ, ο οποίος δεν περιορίζεται απλώς στην εκτέλεση του κώδικα, αλλά προσπαθεί να βοηθήσει περισσότερο στην κατανόηση του αλγορίθμου.
Περιλαμβάνει αρκετές ενδιαφέρουσες δυνατότητες, όπως μετατροπές δομών επιλογής επανάληψης, διαγράμματα ροής που δείχνουν οπτικά την πορεία του αλγορίθμου, εμφάνιση των πινάκων κατά την εκτέλεση, εκτέλεση συγκεκριμένου τμήματος ενός αλγορίθμου, εκτέλεση κώδικα σε φυσική γλώσσα κατά βήματα  και αρκετά ακόμη.
Μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον εργαλείο για καθηγητές, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να εξηγούν στους μαθητές οπτικά τον τρόπο με τον οποίο εκτελείται ένας αλγόριθμος.
👉 AeppGlossa.gr
Ίσως αξίζει μια ματιά και θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τη γνώμη σας.

Ευχαριστώ πολύ!

George Eco

Πολύ όμορφο. 
Σοβαρολογώ.
Ευχαριστούμε θερμά που το έφτιαξες, πολλά παιδιά δυσκολεύονται να τρέξουν διερμηνευτή, άλλα δεν έχουν Η/Υ, αλλά όλα σχεδόν έχουν smartphone, οπότε...

Kostas1234

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Χαίρομαι πραγματικά που πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές.
Αυτός ήταν και ο βασικός στόχος του AeppGlossa.gr, να μπορούν τα παιδιά να δουλεύουν τη ΓΛΩΣΣΑ εύκολα, ακόμη και από το κινητό τους, αλλά και να βλέπουν πιο παραστατικά τι συμβαίνει κατά την εκτέλεση ενός αλγορίθμου.
Να είστε καλά και σας ευχαριστώ για την ενθάρρυνση!

Γιαννούλης Γιώργος

Πολύ καλή δουλειά και πολύ βολικό το ότι παράγει χωρίς έξτρα διαδικασία το διάγραμμα ροής. Έξυπνη η επιλογή με τις μετατροπές απλά νομίζω στη μετατροπή ΓΙΑ σε ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ υπάρχει πρόβλημα.

μετατροπή ΓΙΑ σε ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ.png

Το Γράψε χ στο Μέχρις_οτου δεν έχει πάρει τιμή, ενώ στο ΓΙΑ παίρνει πάντα, άρα το χ <- 1 πρέπει να είναι έξω από το ΑΝ.

Νίκος Αδαμόπουλος

Παράθεση από: Γιαννούλης Γιώργος στις 20 Σεπ 2026, 08:21:09 ΜΜΠολύ καλή δουλειά και πολύ βολικό το ότι παράγει χωρίς έξτρα διαδικασία το διάγραμμα ροής. Έξυπνη η επιλογή με τις μετατροπές απλά νομίζω στη μετατροπή ΓΙΑ σε ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ υπάρχει πρόβλημα.

Το Γράψε χ στο Μέχρις_οτου δεν έχει πάρει τιμή, ενώ στο ΓΙΑ παίρνει πάντα, άρα το χ <- 1 πρέπει να είναι έξω από το ΑΝ.

Εννοείς το Γράψε χ μετά το Τέλος_αν.   Το χ <- 1 πρέπει να είναι έξω από το ΑΝ έτσι κι αλλιώς, είτε υπήρχε αυτή η Γράψε είτε όχι. Και νομίζω καλύτερα θα ήταν αν επιπλέον η συνθήκη ήταν χ<=λ

Kostas1234

Παράθεση από: Γιαννούλης Γιώργος στις 20 Σεπ 2026, 08:21:09 ΜΜΠολύ καλή δουλειά και πολύ βολικό το ότι παράγει χωρίς έξτρα διαδικασία το διάγραμμα ροής. Έξυπνη η επιλογή με τις μετατροπές απλά νομίζω στη μετατροπή ΓΙΑ σε ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ υπάρχει πρόβλημα.

Παράθεση από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 21 Σεπ 2026, 06:00:40 ΜΜΕννοείς το Γράψε χ μετά το Τέλος_αν.  Το χ <- 1 πρέπει να είναι έξω από το ΑΝ έτσι κι αλλιώς, είτε υπήρχε αυτή η Γράψε είτε όχι. Και νομίζω καλύτερα θα ήταν αν επιπλέον η συνθήκη ήταν χ<=λ

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση! Έχετε δίκιο ότι στη μετατροπή της ΓΙΑ σε ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ χρειάζεται προσοχή στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Η σωστή λογική είναι το χ ← 1 να βρίσκεται πριν από το ΑΝ, ώστε η αρχικοποίηση να γίνεται ανεξάρτητα από το αν θα εκτελεστεί η επανάληψη. Επίσης, η συνθήκη χ <= λ θα φαινόταν πιο σωστά από το 1 <= λ

Η μετατροπή θα έπρεπε να γίνεται:

Διάβασε λ
 χ ← 1
 Αν χ <= λ Τότε
  Αρχή_επανάληψης
    Γράψε χ
    χ ← χ + 3
  Μέχρις_ότου χ > λ
 Τέλος_αν

Γράψε χ

Ευχαριστώ και πάλι για την επισήμανση !!

Θα προσπαθήσω μέσα στο ΣΚ να διορθώσω το πρόβλημα!!  :)