Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Τεχνική υποστήριξη => Linux => Μήνυμα ξεκίνησε από: bright στις 06 Ιαν 2019, 11:48:10 πμ

Τίτλος: Απορρίματα
Αποστολή από: bright στις 06 Ιαν 2019, 11:48:10 πμ
Έχω εγκαταστήσει στο σπίτι την 18.04.1LTS 64-bit, και έχω το εξής πρόβλημα, δεν αδειάζει ο φάκελος απορρίμματα. Όταν πατάω το κουμπί άδειασμα απορριμάτων, δεν κάνει τίποτα. Όταν επιλέγω όλα τα αρχεία και τους φακέλους και πατάω το πλήκτρο Delete βγάζει το μήνυμα αδυναμία διαγραφής φακέλου κ αρχείου.

Στο σχολείο, αργεί πολύ να ανοίξει το scratch 2.0

Και τέλος, που θα βρω πληρφορίες για το πως θα εγκαταστήσω και θα χρησιμοποιήσω το wine, γιατί σε κάποια περίπτωση θέλω να χρησιμοποιήσω το Microsoft Publisher.
Τίτλος: Απ: Απορρίματα
Αποστολή από: alkisg στις 06 Ιαν 2019, 05:22:22 μμ
Καλή χρονιά & χρόνια πολλά σε όλους!

Πιθανώς να είχες τρέξει τον file manager με sudo και να σου έφτιαξε τον κάδο με δικαιώματα root. Δοκίμασε: sudo chown -R $USER:$USER ~

Για να εγκαταστήσεις το wine, είτε το επιλέγεις από το Synaptic είτε τρέχεις sudo apt install wine-stable.
Για να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή με wine, δίνεις wine publisher-setup.exe, οπότε όταν ολοκληρωθεί θα εμφανίσει και μενού εκτέλεσης της εφαρμογής.
Tutorials για wine υπάρχουν πάμπολα στο διαδίκτυο, αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, απλά wine programma.exe και ελπίζεις να υποστηρίζει αυτό το πρόγραμμα.
Η σελίδα https://www.winehq.org/search?q=publisher έχει πληροφορίες για το πόσο καλά το wine υποστηρίζει το publisher, αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις και μόνη σου.
Η εγκατάσταση προγραμμάτων στο wine είναι ανά χρήστη, δηλαδή αν θες να εγκαταστήσεις το publisher για 100 μαθητές, θα πρέπει να το εγκαταστήσεις 100 φορές, από κάθε λογαριασμό μαθητή.
Τίτλος: Απ: Απορρίματα
Αποστολή από: bright στις 08 Ιαν 2019, 08:59:49 πμ
Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το πρώτο θέμα με τα απορρίμματα λύθηκε. Ήταν κάποιο λάθος-απροσεξία δική μου.