Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Άρθρα - Βιβλία - Εκπαιδευτικό Λογισμικό => Μήνυμα ξεκίνησε από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 30 Δεκ 2014, 03:25:16 μμ

Τίτλος: Ανάπτυξη εφαρμογών mobile
Αποστολή από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 30 Δεκ 2014, 03:25:16 μμ
Θέλοντας να έρθω σε επαφή με την ανάπτυξη εφαρμογών για smartphone/tablets βρίσκομαι στη φάση επιλογής πλατφόρμας.
Έτσι για android είδα ότι μόλις παρουσιάστηκε το Android Studio ως το επίσημο android IDE ( http://developer.android.com/sdk/index.html ).

Θα με ενδιέφερε ίσως και το cross-platform... Είδα το http://appindex.com/blog/ten-best-cross-platform-development-mobile-enterprises/ και θυμήθηκα που γινόταν τελευταία μια κουβέντα εδώ στο Στέκι και αναφέρθηκε και το Xamarin... Ένας φίλος μου είχε συστήσει και το Corona ( http://coronalabs.com/ )...
 
Ένα βασικό κριτήριο για να αποφασίσω είναι και το κόστος. Θα ήθελα η πλατφόρμα να είναι free.

Ιδέες και συμβουλές καλοδεχούμενες! Θα με ενδιέφερε να αναφερθούν και απόψεις όσων έχουν χρησιμοποιήσει πραγματικά τέτοια εργαλεία.
Τίτλος: Απ: Ανάπτυξη εφαρμογών mobile
Αποστολή από: itt στις 30 Δεκ 2014, 08:21:09 μμ
Κοίταξε, το Android Studio μέχρι πρόσφατα ήταν σε beta, οπότε δεν ξερω κατα πόσο θα είναι όντως αρκετά stable για να κάνεις σοβαρή δουλειά. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω το IntelliJ με τo toolchain που χρειάζεται (ή ακόμα και να αγοράσω την Pro, ~200 ευρώ είναι).

Εαν θες το κόστος να είναι μηδενικό τότε το Xamarin δεν παίζει πάντως (Υπό την έννοια ότι η free έκδοση του είναι πιο πολύ για πειραματισμό). Δεν ξέρω τι παίζει με την free έκδοση του PhoneGap αυτό, ίσως να αξίζει να το ψάξεις.
Τίτλος: Απ: Ανάπτυξη εφαρμογών mobile
Αποστολή από: dpa2006 στις 31 Δεκ 2014, 12:25:35 πμ
Ρίξε μια ματιά σε ένα συγκριτικό:
http://tekeye.biz/2014/list-of-android-app-development-ides
Τίτλος: Απ: Ανάπτυξη εφαρμογών mobile
Αποστολή από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 01 Ιαν 2015, 12:45:36 μμ
Συνάδελφοι ευχαριστώ για τις συμβουλές.