Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Τεχνική υποστήριξη => Μήνυμα ξεκίνησε από: lef στις 26 Νοέ 2013, 12:26:14 μμ

Τίτλος: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: lef στις 26 Νοέ 2013, 12:26:14 μμ
Συνάδελφοι ξεκινώ θέμα αντίστοιχο με το e-school και ρίχνω την πρώτη "καυτή" ερώτηση:

Ξέρει κανείς θετικά (χωρίς υποθέσεις) πώς σκοπεύουν να κάνουν την "πλήρως αυτοματοποιημένη" μετάπτωση των Λυκείων από το ΝΕΣΤΩΡ;

Εγώ πήρα τηλέφωνο στην υπηρεσία υποστήριξης αλλά η κοπελίτσα που το σήκωσε προφανώς δεν ήξερε πολλά (κλασσική περίπτωση 1ου επιπέδου helpdesk), μου έλεγε για e-school ενώ διευκρίνισα ότι παίρνω από Λύκειο και έχω (όπως και όλα τα Λύκεια) ΝΕΣΤΩΡ. Στη συνέχεια ρώτησε κάποιον και μου είπε ότι "μάλλον" θα γίνει μετάπτωση του MDB και όχι εξαγωγή σε Excel με όλα τα προβλήματα που αυτό έχει. Π.χ. αν δείτε το template excel  που έχει μέσα στην εφαρμογή για την μετάπτωση, τα πεδία που έχει σε σχέση με τα δεδομένα που έχουμε περασμένα στη βάση είναι εξαιρετικά λίγα και αν δεν αλλάξει κάτι θα χαθεί πολλή δουλειά .

Στο μεταξύ έχει έρθει και αυτό το e-mail από τον ΕΠΑΦΟ για τους χρήστες του δ-Βαση που μιλάει για αυτοματοποιημένη εξαγωγή της βάσης στη μορφή που επιθυμεί το myschool με το πάτημα ενός κουμπιού αλλά πάλι σε excel!!!!!!!  Οπότε έχουν αρχίσει να με ζώνουν τα φίδια ότι ΔΕΝ προκειται να υπάρχει μετάπτωση του MDB ...

Και φυσικά όλα αυτά σε συνδυασμό με το διάστημα 21/12 με 8/1 που μας δίνουν για τη μετάπτωση με κάνουν να πιστεύω ότι μετά από το μαύρο καλοκαίρι που περάσαμε, έπονται και μαύρα χριστούγεννα, γιατί κατά τις 15-20/1 έχουμε και τις βαθμολογίες που υποτίθεται πρέπει να περαστούν στο myschool.

Εάν υπάρχει κάποιος που έχει ελεγμένες πληροφορίες για το τί μέλει γενέσθαι ας μας ενημερώσει.

Κατά τα άλλα ας χρησιμοποιησουμε αυτό το θέμα για να αναφέρουμε προβλήματα του νέου συστήματος
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: giorgis37 στις 26 Νοέ 2013, 02:51:12 μμ
Νομίζω πως για τα γυμνάσια είναι πιο δύσκολο....διότι σε μόλις 4 μέρες τελειώνει το τρίμηνο.
Όσοι είστε σε γυμνάσιο μπορείτε να δείτε
1) Σας εμφανίζει γενικό μέσο όρο του κάθε μαθητή για το τρίμηνο στον έλεγχο προόδου
2) Υπάρχει δυνατότητα αυξομοίωσης του πλάτους των στηλών του μαθήματος και του διδάσκοντα καθηγητή στον έλεγχο προόδου;
3) Τις απουσίες πρέπει να τις καταχωρούμε καθημερινά;
4) Που θα βγάλετε ελέγχους
5) Σας εμφανίζει το όνομα του καθηγητή που διδάσκει Σχολική και κοινωνική ζωή στον έλεγχο προόδου;
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: zsdregas στις 28 Νοέ 2013, 12:29:02 μμ
Είμαι σε ΕΠΑΛ με 340 μαθητές.
Να αναφέρω τα προβλήματα που έχω βρει μπροστά μου προς το παρόν.
1. Η μετάπτωση δεδομένων των μαθητών με excel, δεν έγινε με την πρώτη κι αμέσως. Δηλαδή, δοκίμασα να ανεβάσω όλο το αρχείο με την μία  ;D (Το γέλιο πάει στο ηλίθιο της προσπάθειάς μου). Το απότελεσμα ήταν "Request time out" κατά τον έλεγχό του. Τελικά, ανέβηκαν σε κομμάτια 30-50 μαθητών, ανάλογα και με το φόρτο του server.
2. Στην πρώτη τάξη δεν μπορώ να δηλώσω τμήμα κατεύθυνσης στους μαθητές. Έχω δημιουργήσει τα τμήματα κατεύθυνσης αλλά δεν εμφανίζονται κατά την εισαγωγή στην καρτέλα μαθητή.
3. Στην τρίτη τάξη έχω δηλώσει τμηματα ομάδας Α αλλά στην αντιστοίχηση μαθητή σε τμήματα, εμφανίζει τα τμήματα αυτά σαν γενικής παιδείας. Το σύστημα,φυσικά, δεν επιτρέπει την αντιστοίχηση ενός μαθητή σε δύο τμήματα γενικής παιδείας. Γιαυτό έχω ανοίξει ticket στο helpdesk.

Το σχολείο μας έχω δηλώσει 72 συνολικά τμήματα, στο Myschool! Στη Β τάξη, πχ, δήλωσα 6 γενικής, 7 επιλογής, 6 αγγλικών, 6 υποστήριξης, 8 τομέα, κι αυτό αν δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Σύνολο 33 τμήματα. Αυτό δε μου μοιάζει και πολύ για απλούστευση!

Καλό κουράγιο!
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: elf στις 28 Νοέ 2013, 10:20:53 μμ
Να πω και γω τον πόνο μου:
Μήπως ξέρει κανείς τι παίζει με τα τμήματα του ολοήμερου σε ΕΑΕΠ δημοτικό; Πρέπει να δηλώνεις μια τάξη για κάθε τμήμα που φτιάχνεις. Το θέμα είναι ότι στα ολοήμερα δημοτικά με αναμορφωμένο πρόγραμμα (ουφ...) δεν χωρίζονται οι μαθητές σε τμήματα ανάλογα με την τάξη που πάνε, αλλά ανάλογα με την ώρα αποχώρησης. Η λύση να δηλώσω 12 τμήματα (2 για κάθε τάξη, 1 που σχολάει 3μιση και ένα που σχολάει 4κτέταρτο) και να βάλω συνδιδασκαλία ανά 6 είναι κάπως ... απλουστευτική ;D Υπάρχει κάποιος που το έλυσε αλλιώς;
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: giorgis37 στις 29 Νοέ 2013, 07:40:12 πμ
Για όσους είναι σε Γυμνάσιο...
1) Σήμερα τελειώνει το τρίμηνο...Που θα βγάλετε ελέγχους προόδους; Από το helpdesk μου είπανε ότι πρέπει να βγούνε στο myschool..
2) Στον έλεγχο προόδου δεν εμφανίζεται ο γενικός μέσος όρος του κάθε μαθητή στο τρίμηνο....(μου απάντησαν πως είναι προς διεκπεραίωση........πότε περιμένουν;;
3) Στον έλεγχο προόδου δεν υπάρχει δυνατότητα για αυξο-μείωση του πλάτους των στηλών (μαθήματα και διδάσκοντες) και μου είπανε πως δεν πρόκειται να υπάρξει άμεσα τέτοια δυνατότητα.
4) Δεν εμφανίζεται το όνομα του εκπαιδευτικού που διδάσκει Σχολική και Κοινωνική Ζωή
5) Με την Πληροφορική και Τεχνολογία που χωρίζεται το τμήμα πως το έχετε δηλώσει στο myschool? Προσπάθησε κάποιος να εισάγει ωρολόγιο πρόγραμμα και να δηλώσει τις ώρες που κάνει το τμήμα Πληροφορική και Τεχνολογία;


Τελικά μήπως το eschool ήταν καλύτερο;;;
 
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: thana$i$ στις 29 Νοέ 2013, 07:45:32 πμ
Χειρίζομαι και εγώ το myschool πιλοτικά σε ΓΕΛ, και από 8/1 σε production.
Σαν interface και λειτουργικότητα μου φαίνεται καλό και αποκρίσιμο.
Η μετάπτωση δεν ξέρω πόσα records μπορεί να σηκώσει, γιατί κάνει και ερωτήματα αναζήτσης για το αν ο μαθητής είναι εγγεγραμμένος σε άλλα σχολεία με όνομα, επώνυμο κλπ. Εγώ τα έκοψα σε αρχεία των 40 records.
Χωρίς να ξέρω την διαμόρφωση και την χωρητικότητα του data center, για το αν θα μπορέσει να αντέξει σε φόρτο εργασίας που θα έχει peaks, πχ Πανελλήνιες, έλεγχοι πρώτου τετραμήνου κλπ εύχομαι τα καλύτερα, αν και το συνημμένο μου γεννά κάποιες αμφιβολίες.
Η χρήση του σε κάθε Σχολείο τώρα και η ενσωμάτωσή του στην διεκπεραίωση των εργασιών  είναι θέμα συζήτησης ανά περίπτωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι δουλειά ενός ανθρώπου. Δεν βρίσκω καθόλου λογική πλέον μια ανάθεση εργασιών τύπου «εγώ θα είμαι υπεύθυνος για τις εκδρομές, αυτός θα πάρει τμήμα και ΕΣΥ το myschool». Όπως έχει πει χαρακτηριστικά και ο φιλόσοφος Μακης Ψωμιάδης «Τα συμβόλαια Μάτσα - Καζαντζίδη τελειώσανε αγαπούλες».
Επίσης, δικαιολογίες όπως δεν γνωρίζω Excel και e-mail καλό θα ήταν να μπουν γραπτά και σε ένα πρακτικό, για όσους αβασάνιστα αρνούνται την παραμικρή αλλαγή στον τρόπο εργασίας τους και πιστεύουν στην νεράϊδα του Σχολείου, που θα πάρει χάρτια και θα περάσει βαθμούς για 300 άτομα.   
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: rpirov στις 02 Δεκ 2013, 03:23:01 μμ
Καλησπέρα σε όλους
απ' ότι βλέπω δεν έχουν κάνει ακόμη κάτι με τον Μ.Ο. τριμήνου για τα Γυμνάσια. ¨η μήπως δεν το έχω αντιληφθεί?
Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ας μου πει.
Σκέφτομαι να περάσω τους βαθμο΄υς σε excel.
Αν δω ότι μζαύονται επικίνδυνα οι μέρες για την επίδοση ελέγψων θα τα ρίξω στο e-school για να βγάλω τη Β και Γ Γυμνασίου. Για την Α που έχει τα δύο νέα μαθήματα θα κατευάσω την εκτύπωση σε excel και θα προσθέσω δύο γραμμές για φυσική και project.
Δρν είχαμε βλέπεις άλλη δουλειά να κάνουμε
Αν σκέφτεσθε κάτι καλύτερο, σας παρακαλώ ν το μοιραστείτε μαζί μας
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: xdinola στις 02 Δεκ 2013, 04:12:50 μμ
Καλησπέρα σε όλους.

Τις απουσίες θα τις καταχωρήσετε στο Myschool αναλυτικά ανά ημέρα ?
Μπορούν να καταχωρηθούν συγκεντρωτικά σε μερικές μόνο ημέρες ?


Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: rpirov στις 02 Δεκ 2013, 05:25:28 μμ
Ργώ δοκίμασα και πέρασα 30 απουσιες στις 29 νοεμβρίου σε κάποιον μαιητή και τις έσωσε.
Άρα σύνολο στις 29 και όταν το καταλάβουν οι επόπτε του myschool ας το πουν
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: giorgis37 στις 03 Δεκ 2013, 06:52:22 πμ
Και για το eschool λέγανε καθημερινά να περνάμε τις απουσίες αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε.....έτσι πιστεύω θα γίνει και με το myschool...
Όσον αφορά τον γενικό μέσο όρο για τα γυμνάσια μου απάντησαν από το helpdesk πως αυτό θα γίνει σε επόμενη αναβάθμιση. Και όταν τους ρωτάω που θα βγάλουμε ελέγχους....μου λένε μα και φυσικά στο myschool..
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: xdinola στις 05 Δεκ 2013, 07:08:41 μμ
SOS. Βαθμολογία Γυμνασίου.

Καλησπέρα σε όλους.


Τρεις μαθητές από το τμήμα Γενικής Παιδείας Γ2 ανήκουν και σε τμήμα Ένταξης και διδάσκονται Φυσική, Μαθηματικά, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, και Γλωσσική Διδασκαλία. Γνωρίζει κανείς πως θα καταχωρηθεί η βαθμολογία τους σ' αυτά τα μαθήματα;

Αρκεί να καταχωρηθεί στο τμήμα Γ2 όπως όλα τα άλλα μαθήματα ή πρέπει να γίνει κάτι άλλο; (Έχω δημιουργήσει ένα τμήμα ένταξης αλλά δεν ξέρω αν και πως μπορεί να οριστούν μαθήματα σ΄αυτό η αν πρέπει να οριστεί ένα τμήμα ένταξης για κάθε μάθημα)

Παρακαλώ όποιος ξέρει ας απαντήσει.  Η επικοινωνία με το helpdesk είναι δύσκολη...
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: giorgis37 στις 05 Δεκ 2013, 10:31:21 μμ
Από τη στιγμή που τα παιδιά είναι δηλωμένα και σε τμήμα γενικής παιδείας πιστεύω πως οι βαθμοί θα περαστούν κανονικά στο τμήμα γενικής παιδείας που ανήκουν.
Άλλωστε στο τμήμα ένταξης δηλώνεις απλά πόσες ώρες διδάσκονται και όχι τα μαθήματα..
Πληροφοριακά μέχρι τις 9/12 θα έχει λυθεί και το θέμα του μέσου όρου στον έλεγχο προόδου...
Πάντως εγώ έστειλα στο myschool@sch.gr και μου απάντησαν σε μόλις 15 λεπτά..
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: giorgis37 στις 06 Δεκ 2013, 06:32:15 πμ
xdinola....Επειδή έχουμε και εμείς τμήμα ένταξης στο σχολείο...(βέβαια τους βαθμούς του κάθε μαθητή τους βάζει ο κύριος διδάσκων του μαθήματος σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό του τμήματος ένταξης) θέλω να μου πεις πως τα δήλωσες..
Όρισες τμήματα ένταξης με βάση την τάξη απλά ή με βάση τα μαθήματα που κάνει ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής;
Δηλαδή πχ το Α1 ένταξης κάνει 15 ώρες....Από αυτές οι 10 είναι μαθηματικά και οι 5 Γλώσσα.
Ή δήλωσες Α1 εντ μαθ 10 ώρες και Α1 εντ γλ 5 ώρες.
Προσπάθησες να περάσεις ωρολόγιο πρόγραμμα για αυτά τα τμήματα; Όταν έκανα την προσπάθεια μου έβγαλε μήνυμα λάθους ότι τη συγκεκριμένη ώρα το τμήμα γενικής παιδείας κάνει άλλο μάθημα.
Όρισες και συνδιδασκαλίες για το τμήμα ένταξης;
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: xdinola στις 06 Δεκ 2013, 09:24:43 πμ
giorgis37...

Έχω δημιουργήσει ένα μόνο τμήμα ένταξης στο οποίο όρισα τις ώρες διδασκαλίας και όχι μαθήματα. Επίσης  έχω ορίσει και τους μαθητές του τμήματος. Τους βαθμούς τους έχω καταχωρήσει στο τμήμα Γενικής Παιδείας που ανήκουν οι μαθητές. Απλά δεν γνωρίζω αν αυτό είναι το σωστό ή θα πρέπει να δηλώσω διαφορετικά τμήματα ένταξης ανάλογα με τα μαθήματα.
Συνδιδασκαλίες και ωρολόγιο πρόγραμμα δεν όρισα για το τμήμα ένταξης.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: giorgis37 στις 06 Δεκ 2013, 10:35:48 πμ
xdinola....
Σου δώσανε κιόλας βαθμούς;;; Γρήγοροι είστε...
Ο μαθητής της Γ που είναι στο τμήμα ένταξης είναι και στο ίδιο τμήμα με έναν της Α;;
Δοκίμασες να κάνεις ωρολόγιο πρόγραμμα για τους καθηγητές του τμήματος ένταξης;
Τους βαθμούς τους περνάς με αρχεία excel?
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: xdinola στις 06 Δεκ 2013, 11:27:31 πμ
giorgis37...

Όλοι οι μαθητές του τμήματος ένταξης είναι της Γ Τάξης και στο ίδιο τμήμα Γ2 γενικής παιδείας. Ωρολόγιο πρόγραμμα για τους εκπαιδευτικούς του τμήματος ένταξης δεν έχω δοκιμάσει να κάνω. Δυστυχώς τους βαθμούς τους περνάω "με το χέρι". Το να τους φέρουν σε excel είναι ολόκληρη πονεμένη ιστορία... Την επόμενη Τετάρτη υποτίθεται ότι θα δώσουμε ελέγχους...

Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: giorgis37 στις 06 Δεκ 2013, 12:24:06 μμ
Το εφάρμοσα από πέρσι με αρχεία excel και είναι μεγάλη ευκολία...
Ειδικά στο myschool που τα περνάει ταχύτατα (ας πούμε και κάτι καλό)
Πληροφορικός είσαι και εσύ xdinola?
έστειλα μειλ για το τμήμα ένταξης....
Όσον αφορά τους ελέγχους προόδου βγάζει στην Α τάξη βιολογία και γεωγραφία 2 φορές στα ξενόγλωσσα δεν βγάζει το όνομα του διδάσκοντα εκπαιδευτικού και ακόμα δεν εμφανίζεται ο γενικός μέσος όρος..
Προσωπικά θα αρνηθώ να βγάλω ελέγχους αν δεν λυθούν τα παραπάνω προβλήματα..
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: bright στις 07 Δεκ 2013, 08:47:10 μμ
Νομίζω πως για τα γυμνάσια είναι πιο δύσκολο....διότι σε μόλις 4 μέρες τελειώνει το τρίμηνο.
Όσοι είστε σε γυμνάσιο μπορείτε να δείτε
1) Σας εμφανίζει γενικό μέσο όρο του κάθε μαθητή για το τρίμηνο στον έλεγχο προόδου
2) Υπάρχει δυνατότητα αυξομοίωσης του πλάτους των στηλών του μαθήματος και του διδάσκοντα καθηγητή στον έλεγχο προόδου;
3) Τις απουσίες πρέπει να τις καταχωρούμε καθημερινά;
4) Που θα βγάλετε ελέγχους
5) Σας εμφανίζει το όνομα του καθηγητή που διδάσκει Σχολική και κοινωνική ζωή στον έλεγχο προόδου;

Τελικά με ποιό πρόγραμμα θα βγάλετε ελέγχους; eschool ή myschool;
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: dora στις 08 Δεκ 2013, 09:33:18 πμ
ΕΠΑΦΟ (γυμνάσιο) :)
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: bright στις 08 Δεκ 2013, 01:19:40 μμ
ΕΠΑΦΟ (γυμνάσιο) :)
και με το myschool τι θα γίνει; δεν είναι υποχρεωτικό;
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: dora στις 09 Δεκ 2013, 04:11:04 μμ
Δε γνωρίζω αν ειναι υποχρεωτικό.  Πάντως το αφεντικό δεν έχει πει τιποτα ακόμη.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: lef στις 10 Δεκ 2013, 12:38:56 μμ
 Διόρθωσαν το πρόβλημα με τον Μ.Ο. τριμήνου για τα Γυμνάσια

"Θα επιθυμούσαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι πλέον διαθέσιμος και ο ΜΟ για το Α’ τρίμηνο στον έλεγχο προόδου στο κάτω μέρος της σελίδας πατώντας το κουμπί «Πρόσθετα Κριτήρια» και επιλέγοντας «Εμφάνιση Κάθετου Μέσου Όρου»"
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: spyropk στις 15 Δεκ 2013, 09:49:09 μμ
Τους βαθμούς τους περάσαμε στη δ-βάση, για διάφορους λόγους. Από κει πήρα κατάσταση βαθμολογίας για όλα τα μαθήματα ανά τάξη, το έσωσα σε excel και τα πέρασα στο MySchool.  Πέρασε εύκολα, το μόνο πρόβλημα είναι ότι η λίστα με τα μαθήματα δεν είναι ταξινομημένη και  πρέπει να ψάχνεις, αλλά είναι γρήγορο. Τα ονόματα διδασκόντων δεν μου τα 'βγαζε μέχρι Παρασκευή βράδυ  που το έλεγξα απ' το σπίτι γιατί δεν είχε καμιά ανάθεση, Σάββατο βράδυ οι αναθέσεις εμφανίστηκαν αλλά μόνο για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας οπότε και στους ελέγχους μου έβγαλε τα ονόματα διδασκόντων για ΓΠ, για τα ξενόγλωσσα και τα επιλογής τις πέρασα ξανά με το χέρι και όταν ξανάτρεξα ελέγχους εμφάνισε τα ονόματα και κει.
Εγώ στο σχολείο έχω και θέματα σύνδεσης (πέφτει το δίκτυο αρκετά συχνά) οπότε θα βγάλουμε ελέγχους από δ βάση.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: lef στις 08 Ιαν 2014, 11:01:27 πμ
Συνάδελφοι καλή χρονιά.

Τα μαθήματα επιλογής πληροφορικής στην Β' και Γ' ΓΕΛ, εμφανίζονται να συμμετέχουν στον ΓΜΟ. Το μόνο που δεν συμμετέχει είναι η Φυσική Αγωγή.
Ξέρουμε αν αυτό θα ισχύσει ή πρόκειται για λάθος του myschool?
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: Laertis στις 08 Ιαν 2014, 03:49:14 μμ
Προφανώς πρόκειται για ένα ακόμα  λάθος. Δε νομίζω το myschool να αλλάζει το καθεστώς των μαθημάτων επιλογής B και Γ που ισχύει για 13 χρόνια, μόνο και μόνο για μια χρονιά.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: thana$i$ στις 09 Ιαν 2014, 08:58:10 πμ
Στην καρτέλα κάθε μαθητή υπάρει στο αριστερό μενού ο σύνδεσμος Μαθήματα,όπου μπορείς να ορίσεις ποια μαθήματα (δεν) συμπεριλαμβάνονται στον ΜΟ.
Την αυτοματοποιημένη μετάπτωση από το survey την έφερε σε εσάς ο Αγ. Βασίλης;
Εγώ μάλλον δεν ήμουν καλό παιδί και με ξέχασε ...
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: lef στις 09 Ιαν 2014, 01:27:39 μμ
Την καρτέλα την έχω βρει, εξάλλου απο εκεί είδα ότι συμπεριλαμβάνεται στο ΜΟ ;-)

Την   "αυτοματοποιημένη" μετάπτωση φυσικά και την ξέχασε ο Αγ. Βασίλης και σε έμας, όπως και σε όλους άλλωστε.

"Αυτοματοποιημένα" κάναμε αντιστοίχηση πεδίων στις εκτυπώσεις του  ΝΕΣΤΩΡ, με 1000 κόπους, και με το template εισαγωγής να αλλάζει απροειδοποίητα κάθε τρεις και λίγο (παρεμπιπτόντος, πόσο IQ πρέπει να έχει κάποιος για να γράψει απλά την τελευταία ημερομηνία αλλαγής, ώστε να ξέρουμε κι εμείς αν πρέπει να το ξανακατεβάσουμε ή όχι;). Πόσο δύσκολο θα ήταν να βγάλει το υπουργείο ή το ΙΤΥΕ ένα σύντομο οδηγό αντιστοίχησης των πεδίων στην εκτύπωση του ΝΕΣΤΩΡ; Ο ΕΠΑΦΟΣ το είχε κάνει για το δ-ΒΑΣΗ. Εφόσον ο ΝΕΣΤΩΡ ήταν εντός συμβολαίου συντήρησης, μπορούσε άνετα το υπουργείο να ζητήσει μια τέτοια λειτουργία και να υποχρεώσει τον ΕΠΑΦΟ να το κάνει. Αλλά όσοι γνωρίζουν πως λειτουργούν κάποια "κεφάλια" στο υπουργείο, ξέρουν ότι το "έλα μωρέ, ας το ξαναπεράσουν χειροκίνητα" το έχουν ψωμοτύρι ......

"Αυτοματοποιημένα" άλλαξαν το φύλλο και η κατεύθυνση στο excel του ΝΕΣΤΩΡ, λές και ήταν δύσκολο να διαβάσουν Αγόρι ή Κορίτσι και να το μετατρέψουν εσωτερικά.

"Αυτοματοποιημένα" μπήκαν οι κενές στήλες όπου χρειαζόταν, μέσα σε ένα πλήθος παν-αχρηστων στηλών δεδομένων.

"Αυτοματοποιημένα" ανέβηκαν σε 40άδες 450 μαθητές γιατί το σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα να περάσει ενα exelακι μερικών kb, όχι τουλάχιστον τις πρωινές ώρες που το σύστημα έχει  .... "φόρτο"

Δεν ξέρω πόσο το έχετε δουλέψει το σύστημα, αλλά πέρα από τις καθυστερήσεις του on-line που είναι σε αποδεκτό (?) επίπεδο, υπάρχουν απαράδεκτα σημεία με τεράστια drop down μενου που χάνεις την μπάλα για να κάνεις επιλογές (χάθηκε να βγει ένα παράθυρο με check boxes?), ανούσιες αρχικοποιήσεις επιλογών  μετά από μία εισαγωγή, με τεράστιο κόπο για να κάνεις τις ίδιες και τις ίδιες επιλογές από την αρχή με άπειρο χαμένο χρόνο, ένα απαράδεκτο Interface για την επιλογή των πεδίων μιας εκτύπωσης .... εεεε, συγνώμη ... αναφοράς (chick?????!!!!)  καθόλου μα καθόλου λειτουργικό και .... πόσα να πει κανείς ακόμα.

Από την άλλη, υπάρχουν και κάποιες ωραίες βελτιώσεις (για να μην λέμε μόνο τα άσχημα) όπως η δυνατότητα να πας από την μία καρτέλα μαθητή στην άλλη μόνο μέ ένα βελάκι, και όχι βγαινοντας στη γενική λίστα όπως τον ΝΕΣΤΩΡ, καθώς και η ομαδική επεξεργασία μαθητών για την κατάταξη σε τμήμα, που θα μας γλυτώσει πολύ χρόνο, πιθανώς και κάποια άλλα που ξεχνώ/αγνοώ.

Τέλος, να μου επιτρέψετε να έχω κάποιες αμφιβολίες για το πώς θα περπατήσει στο μέλλον η βάση, λόγω του προχειρου και μη σοβαρού σχεδιασμού της. Και για να καταλάβετε τι εννοώ, δείτε το εξής: Η βάση έχει στηθεί αρχικά με επιλογή πρωτεύοντος κλειδιού τον ΑΜΚΑ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Προφανώς δεν τους είπε κανείς ότι τέτοιο πεδίο δεν υπάρχει καταχωρημένο στο ΝΕΣΤΩΡ, ούτε ότι ό ΑΜΚΑ αποτελεί προσωπικό δεδεμένο, το οποίο τους υποχρέωσε η αρχη προσωπικών δεδομένων να αποσύρουν. Το πώς θα λειτουργήσει μια βάση που σχεδιάστηκε για ένα συγκεκριμένο πρωτεύον κλειδί το οποίο αποσύρθηκε στη συνέχεια (και είναι άγνωστο αν και με τι αντικαταστάθηκε), μένει να δείξει το μέλλον ... Το μόνο προφανές είναι ότι δεν συμβουλεύτηκαν κανένα έμπειρο χρήστη του προηγούμενου συστήματος με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να πειραματίζονται στου κασίδη το κεφάλι, για άλλη μια φορά σε βάρος των καθηγητών πληροφορικής που τρέχουμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα ...

Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: pgrontas στις 09 Ιαν 2014, 07:45:39 μμ
Συμφωνώ σε όλα με τους προλαλήσαντες, ειδικά με αυτό με το φύλο, την κατεύθυνση, αλλά και την ημερομηνία γέννησης σε μένα. Τις ξαναπληκτρολόγησα από πάνω μία, μία γιατί δεν τις έπαιρνε όπως τις έβγαλε ο Νέστωρ.

Εγώ έχω όμως τις εξής απορίες:

1. Από τη στιγμή που γίνει η μετάπτωση σταμάταμε τον Νέστορα και πάμε στο MySchool, ή  τα συντηρούμε και τα δύο ταυτόχρονα.
Η απάντηση δεν είναι και τόσο απλή έχοντας υπόψιν την παλαιότερη περίπτωση του eSchool αλλά κυρίως το γεγονός ότι το ιστορικό του σχολείου υπάρχει στον Νέστωρ και η εισαγωγή γίνεται για το τρέχον έτος. Επίσης δεν ξέρω αν το πρακτικό ανάθεσης εξωδιδακτικών εργασιών καλύπτει μετάπτωση ή ταυτόχρονη χρήση δύο συστημάτων.

2. Τι σημαίνει το λογότυπο ΕΣΠΑ, στο τέλος; Αν κάποιοι πληρώθηκαν (έξτρα) για να το αναπτύξουν γιατί δεν έκαναν και την μετάπτωση ή γιατί δεν είναι και η μετάπτωση αμοιβόμενη;

Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη. Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απασχολήσουν και την ΠΕΚΑΠ, θεωρώ.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: sarakiniotis στις 09 Ιαν 2014, 09:04:44 μμ
με τα μαθηματα που συμμετέχουν η δεν συμμετεχουν στον ΜΟ , τι κανουμε ?
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: lef στις 10 Ιαν 2014, 09:30:06 πμ

Εγώ έχω όμως τις εξής απορίες:

1. Από τη στιγμή που γίνει η μετάπτωση σταμάταμε τον Νέστορα και πάμε στο MySchool, ή  τα συντηρούμε και τα δύο ταυτόχρονα.
Η απάντηση δεν είναι και τόσο απλή έχοντας υπόψιν την παλαιότερη περίπτωση του eSchool αλλά κυρίως το γεγονός ότι το ιστορικό του σχολείου υπάρχει στον Νέστωρ και η εισαγωγή γίνεται για το τρέχον έτος.

To ΝΕΣΤΩΡ το χρειάζεσαι για να εκδίδεις έγγραφα-αποδεικτικά περασμένων ετών. (π.χ. σου ήρθε κάποιος που έχασε το απολυτήριο ή τη βαβαίωση πρόσβασης.) Αυτά δηλαδή που έκανες μέχρι τώρα με αλλαγή σχολικού έτους. Εννοείται ότι δεν πρόκειται να καθίσει κανείς να μεταφέρει δεδομένα προηγούμενων ετών στο myschool, άσε που λογικά δεν πρόκειται να δημιουργήσουν τα σχετικά σχολικά έτη για να μπορείς να το κάνεις.

με τα μαθηματα που συμμετέχουν η δεν συμμετεχουν στον ΜΟ , τι κανουμε ?

κάποιος πρέπει να στηθεί στη γραμμη για να τους θέσει τηλεφωνικά το ερώτημα ή να ανοίξει ticket στο helpdesk. Όποιος το κάνει, ας κάνει ένα κόπο να ενημερώσει και για την απάντηση που θα πάρει. Αν βρω χρόνο μέσα στην ημέρα, μπορεί να ανοίξω ένα ticket
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: lef στις 13 Ιαν 2014, 10:58:10 πμ
Έχω ανοίξει ticket από την Παρασκευή για το ΓΜΟ, ακόμα καμία απάντηση. Θα ενημερώσω.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: thana$i$ στις 15 Ιαν 2014, 06:45:53 μμ
Όχι άλλους «αυτοματοποιημένους» μηχανισμούς. Έλεος  ;D

http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%85%CF%80%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D (http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%85%CF%80%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D)
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: gimnasio στις 16 Ιαν 2014, 08:26:44 πμ
έχετε περάσει ή θα περάσετε όλα τα στοιχεία που ζητούνται αλλά δεν αναφέρθηκαν ως απαιτούμενα; (επαγγέλματα, δ/σεις, τηλέφωνα κλπ)
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: lef στις 16 Ιαν 2014, 10:49:15 πμ
Στις 8/1 θα έπρεπε το νέο σύστημα να είναι "σε πλήρη λειτουργία".

Στις 16/1, και ενώ δεν έχουν στείλει το παραμικρό στο μεταξύ, και ενώ το 4μηνο τελειώνει στις 20 και ήδη είμαστε πανέτοιμοι να πάρουμε και να εκδώσουμε βαθμολογίες, έχοντας ενημερώσει το νέο σύστημα και έχοντας αφήσει το παλιό στην άκρη και πλέον ελλιπές από τις ενημερώσεις που έχουν γίνει στο μεταξύ, μας καλούν να γυρίσουμε πίσω κατά το ήμισυ, λές και δεν έχουμε ήδη ένα κάρο δουλειά, λες και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Και μας αφήνουν να βγάλουμε βαθμούς, απολυτήρια και να προάγουμε ή να κόψουμε μαθητές, με ένα σύστημα που οι ίδιοι παραδέχονται ότι μπορεί και να μην λειτουργεί σωστά, ότι μπορεί και να βγάζει λάθος αποτελέσματα.

Μπράβο και πάλι μπράβο. Πάντα τέτοια.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: thana$i$ στις 16 Ιαν 2014, 01:27:51 μμ
Νόμιζα ότι ήταν λάθος του alfavita. Τώρα βλέπω την εγκύκλιο.

«  οποία θα υποστηριχθεί από αυτοματοποιμένους μηχανισμούς.»

Στην υγειά μας βρε παιδιά!
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: lef στις 24 Ιαν 2014, 11:17:01 πμ
Ήρθε πριν λιγο:


ΝΕΣΤΩΡ Εξαγωγή στοιχείων μαθητών και βαθμολογίας σε αρχείο MsExcel για εισαγωγή τους στην εφαρμογή MySchool

Αξιότιμοι συνεργάτες

Σας ενημερώνουμε ότι στην ηλεκτρονική μας σελίδα υπάρχει η νέα έκδοση 18.23 που καλύπτει την εξαγωγή γενικών στοιχείων μαθητών και βαθμολογίας από την εφαρμογή Νέστωρ για την εισαγωγή της στο MySchool μέσω αρχείου MsExcel.

Αναλυτικές οδηγίες για την παραπάνω διαδικασία θα βρείτε στο αρχείο ΕΞΑΓΩΓΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MySchool.pdf

Η εφαρμογή Νέστωρ θα λειτουργήσει κανονικά φέτος (όπως περιγράφει η εγκύκλιος 4528/Δ1) και ο Νέστωρ θα έχει διαδικασίες αυτοματοποιημένης μετάπτωσης των δεδομένων στο MySchool.
Οι διαδικασίες αυτές θα υλοποιούνται σταδιακά μέσα στη χρονιά

Για να αναβαθμίσετε τo λογισμικό Νέστωρ στην έκδοση 18.23 πρέπει μέσα από την εφαρμογή να ανοίξετε την επιλογή Βοήθεια - Για την Εφαρμογή και να κάνετε κλικ στο Αναβάθμιση νέας έκδοσης.
Όπως καταλαβαίνετε, αφού το ΥΠΕΘ αποφάσισε καθυστερημενα ότι το myschool δεν είναι αξιόπιστο, τα έσκασε κανονικά (και χοντρά φαντάζομαι) στον ΕΠΑΦΟ ο οποίος πλέον μας υποστηρίζει, χωρίς
να του "κοστίσει" τίποτα γιατί έτσι κι αλλιώς είχε κάνει τη δουλειά για τους συνδρομητές της (πληρωμένης) δ-Βαση.
Μείναμε εμείς να έχουμε φάει το ζόρι με τις προηγούμενες "αυτοματοποιήσεις" του ΥΠΕΘ το οποίο απέδειξε για άλλη μια φορά ότι μας έχει αναλώσιμους.
Πάλι καλά που δεν θα χρειαστεί να κάνουμε τα ίδια με τους βαθμούς.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: lef στις 29 Ιαν 2014, 10:15:01 πμ
Έχω ανοίξει ticket από την Παρασκευή για το ΓΜΟ, ακόμα καμία απάντηση. Θα ενημερώσω.

Μου απάντησαν τελικά χθες. Το πρόβλημα θα διορθωθεί. Οπότε προσέξτε αν τυπώσετε ελέγχους με ΓΜΟ, μην το κάνετε αν δεν σιγουρευτείτε ότι το έφτιαξαν.

>Σας ενημερώνουμε πως το δελτίο σας με τίτλο 'Μαθήματα που δεν συμμετέχουν στο ΓΜΟ'
>διεκπεραιώθηκε.
>
>Συγκεκριμένα:
>Η πληροφορία που έχουμε είναι ότι δε συμμετέχουν στον υπολογισμό του Μ.Ο. οπότε είναι κάτι που
>θα διορθωθεί εντός των επόμενων ημερών.
 
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: thana$i$ στις 30 Ιαν 2014, 10:02:28 πμ
Κάτι κάναμε λίγο πρόχειρα ή μου φαίνεται;  :-\

1. Αυτοματοποιημένη μετάπτωση survey (αναθέσεις - τμήματα)                     α.  -
2. Επιβεβαίωση στοιχείων survey                                                                     β. 31 Ιαν 2014
3. Αυτοματοποιημένη μετάπτωση από ΝΕΣΤΩΡ                                               γ. 18 Ιαν 2014
4. Έναρξη μερικής παραγωγικής λειτουργίας (εκτός της Γ' Λυκείου)                δ. 16 Ιαν 2014
5. Έναρξη πλήρους παραγωγικής λειτουργίας                                                  ε. 8  Ιαν 2014
 


Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: xryka στις 02 Φεβ 2014, 01:38:53 μμ
Να ρωτήσω κάτι για το μάθημα της Πληροφορικής:
Σε μας το τμημα σπάει στα 2 και ταυτόχρονα κάνουν στα 2 εργαστήρια, οπότε στο Myschool έκανα 2πλασιασμό των ωρών του μαθήματος και κατέφερα να το αναθέσω στους συναδέλφους, επιχειρώντας όμως να περάσω το ωρολόγιο πρόγραμμα όταν πάω να ανέθέσω το τμήμα στους 2 συναδέλφους βγάζει σφάλμα, προφανώς επειδή φαίνεται το ίδιο τμήμα την ίδια ώρα σε 2 άτομα, αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να το δηλώσω... καμιά ιδέα;;
 
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: rpirov στις 07 Φεβ 2014, 01:17:05 μμ
Καλησπέρα σε όλους,
Κατά τη μετάπτωση δεδομένων από το eschool δεν περάστηκαν στο myschool λοιπά στοιχεία μαθητών, όπως π.χ. αρ. δημοτολογίου, ενώ τα είχα καταχωρίσει με τις εγγραφές.
Ψάχνω για κάποιον τρόπο να τα περάσω αυτόματα και να μην ξαναπληκτρολογώ.
Μπορείτε να προτείνετε κάτι?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: tzorba στις 07 Φεβ 2014, 06:57:32 μμ
@rpirov. Και σε μένα έλειπαν. Έκανα από το eschool εκτύπωση με στοιχεία μαθητή (Α.Μ., Ονομα και Επώνυμο για έλεγχο και στοιχεία δημοτολογίου και αρρένων) το έβγαλα σε excel αντί για εκτύπωση, το επικόλλησα στο πρότυπο φύλλο που δίνει το myschool για εισαγωγή στοιχείων και το πέρασα (40-40 για να μην κάνει timeout). Ετσι απλά ενημερώνει τα στοιχεία που δεν έχουν περαστεί. Ταλαιπωρία αλλά πολύ καλύτερο από πληκτρολόγηση.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: rpirov στις 07 Φεβ 2014, 08:27:05 μμ
Ευχαριστώ πολύ.  Επειδή το δοκίμασα ήδη μου βγάζει error. Είχες αφήσει τις στήλες του template κενές (π.χ.) διεύθυνση,  γένος μητέρας ή μήπως δεν πρέπει να υπάρχουν κενές στήλες
Πάντως ευχαριστώ πολύ
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: tzorba στις 07 Φεβ 2014, 11:22:02 μμ
Παρακαλώ. Τις είχα αφήσει κενές μόνο ότι είχα περάσει στο eschool συμπληρώθηκαν. Πιστεύω ότι το μυστικό για το error είναι οι λίγες εγγραφές.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: bright στις 24 Ιούν 2014, 04:04:20 μμ
Συνάδελφοι, τι έχετε να πείτε για τις χθεσινές και σημερινές ταχύτητες του myschool; Αντιμετωπίσατε πρόβλημα;
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: dora στις 24 Ιούν 2014, 05:42:44 μμ
Κανένα. Για να έχεις πρόβλημα θα πρέπει να συνδέεται. Την στιγμή που δεν........δεν εχεις και πρόβλημα.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: bright στις 24 Ιούν 2014, 07:16:09 μμ
Στο σχολείο μου είχαμε πολύ μεγάλο πρόβλημα, κόλλαγε και μας πέταγε και έξω.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: rpirov στις 24 Ιούν 2014, 10:15:46 μμ
Καλησπέρα σε όλους
στην εκτύπωση των ελέγχων δεν μου βγάζει αρ. πράξης Βγάαζει το label πράξη: αλλά μένει κενό. Μήοως έχει βρει κανένας τι γίνεται?
Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: bright στις 24 Ιούν 2014, 10:55:30 μμ
Τον βγάζει τον αριθμό πράξης κανονικά. Μήπως έβγαλες τους ελέγχους πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων; Σε αυτή την περίπτωση δεν τον βγάζει.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: Θοδωρής Καρτσιώτης στις 26 Ιούν 2014, 08:15:58 πμ
Έκανα όλα τα βήματα που προβλέπονται: ενημέρωση διαγωγής, ενημέρωση φοίτησης, έκδοση αποτελεσμάτων.

Στην αναφορά "Μαθητές που παραπέμπονται λόγω βαθμολογίας", σωστά μου εμφανίζει κάποιους μαθητές της Α' λυκείου που πηγαίνουν για Σεπτέμβριο.

ΟΜΩΣ, όταν εμφανίζω τους ελέγχους επίδοσης οι ίδιοι μαθητές προάγονται κανονικά. Τί γίνεται ρε παιδιά; Το έχει συναντήσει κάποιος άλλος αυτό;
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: Θοδωρής Καρτσιώτης στις 26 Ιούν 2014, 09:12:27 πμ
Άκυρο το προηγούμενο μήνυμα, τώρα είδα το email που ήρθε χθες το μεσημέρι από το myschool για τις αλλαγές περί έκδοσης αποτελεσμάτων
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: rpirov στις 02 Σεπ 2014, 12:39:38 μμ
Συνάδελφοι καλησπέρα και καλή αρχή σε όλους
Βοηθήστε με λίγοι αν μπορεί κάποιος.
Πρόκειται για αναξεταστέους στο Γυμνάσιο.
Ερωτήσεις:
1. Τους περνάω από το σχολικό έτος 2013-2014 Σωστά?
2. Αν πάω στη Βαθμολογία /ανά τμήμα/ Επανεξέταση αφ' ενός βγάζει όλους του μαθητές (που έχουν ήδη περάσει και εγγραφεί στο νέο σχολ. έτος σε επόμενη τάξη και αφετέρου ζητάει 1 ΕΝΑΝ βαθμό. Αν όμως πάω στο Στοιχεία μαθητή/Βαθμολογίες τότε έχει 2 ΔΥΟ θέσεις για καταχώρηση βαθμολογίας (Προφορικά και Γραπτά) Τι κάνω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: nikkas στις 05 Σεπ 2014, 10:03:39 πμ
ΕΠΑΝΑΞΕΤΑΣΤΕΟΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Περνάμε τη βαθμολογία ΑΝΑ ΜΑΘΗΤΗ, γραπτά, προφορικά.
Ανα τάξη|τμήμα έχει ΜΙΑ στήλη που αντιστοιχεί στα γραπτά και είναι λάθος. Το επιβεβαίωσα και τηλεφωνικά.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: cristosx στις 07 Σεπ 2014, 09:56:24 μμ
Για έκδοση αποτελεσμάτων ΣΕΠ θέλει ξανά ενημέρωση διαγωγής - φοίτησης και μετά τελική επίδοση (επανεξέταση).  Μας δουλεύουν .... Μπορεί να άλλαξαν οι απουσίες μέσα στο καλοκαίρι .... Ξανά beta testers ....
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: bmakri στις 08 Σεπ 2014, 08:45:54 μμ
Σε μαθητές γυμνασίου με ελλιπή φοίτηση που τον Ιούνιο παραπέμφθηκαν λόγω απουσιών σε ολική για τον Σεπτέμβριο και μετά το πέρασμα προφορικών και γραπτών βαθμών πάλι τα αποτελέσματα της επανεξέτασης τους παραπέμπει.
Αν όμως πας στην αναφορά Έλεγχος Προόδου και στο κριτήρια επιλέξεις ΓΜΟ επαναληπτικών εμφανίζει τον μαθητή να προάγεται.
Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ...
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: vasiko στις 10 Σεπ 2014, 06:14:41 μμ
Οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε Λύκεια ενημερώνουν φέτος και το Νέστορα ή μόνο το MySchool;
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: synagonism στις 10 Σεπ 2014, 07:15:29 μμ
ΒΟΗΘΕΙΑ στο MySchool

Συνάδελφοι δημοσίευσα μια ιστοσελίδα [1] χρήσης του myschool, γραμμένη με τη μέθοδο html5.id.toc.preview. Ο λόγος δημιουργίας είναι επειδή η επίσημη βοήθεια, σε PDF, δεν διαβάζεται εύκολα. Μέσω του disqus μπορείτε να προσθέσετε και σχόλια.

[1] http://synagonism.net/worldview/edu/myschool.html

Ευχαριστώ, Κασσελούρης Νίκος
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: pgrontas στις 10 Σεπ 2014, 07:46:45 μμ
Οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε Λύκεια ενημερώνουν φέτος και το Νέστορα ή μόνο το MySchool;

Προς το παρόν εμείς μόνο myschool. Ελπίζω να μη μας ζητήσουν ξαφνικά λόγω πανελληνίων την Γ να την χειριστούμε από το Νέστωρα.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: tasospap στις 19 Σεπ 2014, 12:24:06 μμ
Καλησπέρα σε όλους.

Τα στοιχεία των μαθητών τα περνάμε με πεζούς ή κεφαλαίους χαρακτήρες; Υπάρχει κάπου επίσημο έγγραφο που να το αναφέρει;
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: Laertis στις 19 Σεπ 2014, 03:11:32 μμ
Επίσημο έγγραφο δε νομίζω αλλά σου προτείνω κεφαλαία, γιατί στις κλήσεις των ονομάτων ο Νέστωρ έβγαζε τεράστια λάθη (ο Δημήτριος, του Δημήτριου και ειδικά με αρχαιόκλητα π.χ.η  Άρτεμις, της Άρτεμις, o Νέστωρ, του Νέστωρ κλπ). Φαντάζομαι πόσο πολύ περισσότερο το myschool.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: amichail στις 19 Σεπ 2014, 03:34:41 μμ
Πολύ καλή απορία.
Στο δικό μου σχολείο (ΕΠΑΛ) που εγγράφονται μαθητές από διάφορα Γυμνάσια και οι μισοί είναι με κεφαλαία και οι μισοί με πεζά τι να κάνω; Να αλλάξω όλα τα στοιχεία τους; Να τους αφήσω μισούς-μισούς;

Καλησπέρα σε όλους.

Τα στοιχεία των μαθητών τα περνάμε με πεζούς ή κεφαλαίους χαρακτήρες; Υπάρχει κάπου επίσημο έγγραφο που να το αναφέρει;
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: thana$i$ στις 19 Σεπ 2014, 09:46:05 μμ
Μάλλον θα πρέπει να κάνεις χαμαλοδουλειά, αφού φαντάζομαι ότι mixed case θα σου δημιουργήσει προβλήματα στην ταξινόμηση, και από όσο θυμάμαι δεν υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής από excel, οπότε θα μπορούσες να το κάνεις με κάποιο script.
Μια λύση θα ήταν να απευθυνθείς στην ΤΣ, να ρωτήσεις αν μπορούν να στο κάνουν με T-SQL.

Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: rpirov στις 21 Σεπ 2014, 07:21:05 μμ
Καλησπέρα
Το αντιμετώπισα κι εγώ. Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ψάρεψα τις εγγραφές μου άλλες με πεζ΄΄α και άλλες με κεφαλαία. Το έλυσα με τη μέθοδο του χαλάλη.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: rpirov στις 21 Σεπ 2014, 07:27:30 μμ
Ερώτηση πρός όποιον μπορεί να απαντήσει:
Στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και κατά την επεξεργασία κάθε εκπαιδευτικού βγάζει "υποχρεωτικό ωράριο" με κόκκινα γράμματα -δεν μπορεί να επεξεργασθεί και από κάτω "Διδακτικό ωράριο Διαθέσιμο στη μονάδα" Εκεί τι βάζω? Τις συνολικές ώρες της ειδικότητας (π.χ. αν είναι ΠΕ02 102 ώρες) ή τις ώρες που αντιστοιχούν στον εκπαιδευτικό?
Αν του βάζω τις ώρες που του αντιστοιχούν προσθέτω και τις β αναθέσεις?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: amichail στις 22 Σεπ 2014, 07:56:17 μμ
Καλησπέρα
Το αντιμετώπισα κι εγώ. Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ψάρεψα τις εγγραφές μου άλλες με πεζ΄΄α και άλλες με κεφαλαία. Το έλυσα με τη μέθοδο του χαλάλη.
Προφανώς και είμαστε ενήμεροι για τη μέθοδο του χαμάλη :-)
Η φιλοσοφική μου απορία όμως είναι η εξής: εφόσον το record του μαθητή είναι ένα, αλλάζοντας τα στοιχεία του, αλλάζω και τα παλιά δηλαδή αυτά που ήδη είχε το προηγούμενο σχολείο και έχουν βγεί τίτλοι, απολυτήρια, βεβαιώσεις κλπ τα οποία χαρτιά τώρα δεν θα συμφωνούν με το σύστημα.
Και για να το πάμε πιο πέρα, τίποτα κατ΄ουσίαν δεν με εμποδίζει όπως θα άλλαζα το Παπαδόπουλος σε ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ να το αλλάξω σε ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ (τυχαία ονόματα). Τι ασφάλεια συστήματος είναι αυτή;
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: thana$i$ στις 22 Σεπ 2014, 09:56:58 μμ
Ερώτηση πρός όποιον μπορεί να απαντήσει:
Στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και κατά την επεξεργασία κάθε εκπαιδευτικού βγάζει "υποχρεωτικό ωράριο" με κόκκινα γράμματα -δεν μπορεί να επεξεργασθεί και από κάτω "Διδακτικό ωράριο Διαθέσιμο στη μονάδα" Εκεί τι βάζω? Τις συνολικές ώρες της ειδικότητας (π.χ. αν είναι ΠΕ02 102 ώρες) ή τις ώρες που αντιστοιχούν στον εκπαιδευτικό?
Αν του βάζω τις ώρες που του αντιστοιχούν προσθέτω και τις β αναθέσεις?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Από την ΔΔΕ μου έβαλαν μειώσεις ωραρίων εκπαιδευτικών που δεν μπορούσαν να περάσουν στο πρώτο πεδίο. Υποθέτω ότι για αυτούς που είναι με διάθεση σε παραπάνω από μια σχ. μονάδες θα μπαίνουν οι ώρες της διάθεσης.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: thana$i$ στις 22 Σεπ 2014, 09:58:33 μμ
Η φιλοσοφική μου απορία όμως είναι η εξής: εφόσον το record του μαθητή είναι ένα, αλλάζοντας τα στοιχεία του, αλλάζω και τα παλιά δηλαδή αυτά που ήδη είχε το προηγούμενο σχολείο και έχουν βγεί τίτλοι, απολυτήρια, βεβαιώσεις κλπ τα οποία χαρτιά τώρα δεν θα συμφωνούν με το σύστημα.
Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει γίνει τέτοιου είδους normalization. Μπορεί απλά να θέτει ένα key που θα συνδέει τις δυο εγγραφές. Λογικά για τα απολυτήρια τα στοιχεία θα γίνονται read only.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: alvasilakis στις 23 Σεπ 2014, 01:11:33 μμ
Καλημέρα Συνάδελφοι !!! αντιμετωπίζω (στο myschool) το εξής :
- Α1α θεωρία = 1 ώρα καθηγητής Α
- Α1β θεωρία = 1 ώρα καθηγητής Β
- Α1α+β θεωρία = 1 ώρα (όλο το τμήμα μαζί) καθηγητής Α.
     Πώς δημιουργώ τα τμήματα (φτιάχνω 2 ή 3 τμήματα)?
     Πώς δηλώνω τις αναθέσεις?
Οποιος γνωρίζει κάτι . . .     
                   Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας . . .  :)
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: amichail στις 23 Σεπ 2014, 01:26:36 μμ
Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει γίνει τέτοιου είδους normalization. Μπορεί απλά να θέτει ένα key που θα συνδέει τις δυο εγγραφές. Λογικά για τα απολυτήρια τα στοιχεία θα γίνονται read only.

*Λογικά* is the key word here.
Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όπως βλέπω από τους μετεγγραφέντες μαθητές μου το record είναι 1. Δηλαδή εγώ έστειλα μαθητές με κεφαλαία και τώρα στους μετεγγραφέντες τους βλέπω με πεζά.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: thana$i$ στις 25 Σεπ 2014, 06:42:05 μμ
Καλημέρα Συνάδελφοι !!! αντιμετωπίζω (στο myschool) το εξής :
- Α1α θεωρία = 1 ώρα καθηγητής Α
- Α1β θεωρία = 1 ώρα καθηγητής Β
- Α1α+β θεωρία = 1 ώρα (όλο το τμήμα μαζί) καθηγητής Α.
     Πώς δημιουργώ τα τμήματα (φτιάχνω 2 ή 3 τμήματα)?
     Πώς δηλώνω τις αναθέσεις?
Οποιος γνωρίζει κάτι . . .     
                   Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας . . .  :)
Στην καρτέλα Σχολική Μονάδα υπάρχει η επιλογή Συνδιδασκαλίες Μαθημάτων ή Διαφορετικών Τάξεων
Δεν την έχω χρησιμοποιήσει, αλλά φαίνεται σχετική.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: alvasilakis στις 26 Σεπ 2014, 09:52:00 πμ
Καλημέρα !!! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας ! Το έχω κάνει ήδη αυτό αλλά όταν πάω στην καρτέλα "Αναθέσεις" δε μου εμφανίζει το τμήμα με την συνδιδασκαλία με αποτέλεσμα η μία ώρα της συνδιδασκαλίας να μη μπορεί να ανατεθεί σε κανένα, αλλά όμως υπάρχει σαν τμήμα. Επικοινώνησα με την ομάδα υποστήριξης του myschool και παρ'όλη την καλή διάθεση που είχαν για να με εξυπηρετήσουν, μάλλον θα πρόκειται για αδυναμία του προγράμματος και έτσι δεν είχα και την πληρέστερη καθοδήγηση... 
Και πάλι ευχαριστώ πολύ !!!
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: tasospap στις 28 Ιαν 2015, 10:52:41 μμ
Καλησπέρα.

Θέλω να ρωτήσω το εξής: Πηγαίνοντας να τυπώσω έλεγχο επίδοσης παρατηρώ οτι η στήλη με το "Α τετράμηνο" είναι πολύ στενή, και κατα συνέπεια το τετράμηνο σπάει σε 2 σειρές. Ξέρει κάποιος αν μπορούμε να μεγαλώσουμε το πλάτος της στήλης με τις βαθμολογίες του τετραμήνου;
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: Δημήτρης Γκίνης στις 31 Ιαν 2015, 01:19:36 μμ
Βάζω και σε αυτό το νήμα την παρακάτω ανάρτηση:

Αφορά εφαρμογή με την οποία δημιουργούμε-συμπληρώνουμε σχετικές αναφορές - αρχεία xls με τους βαθμούς τερταμήνου, αναφορές τις οποίες στη συνέχεια ανεβάζουμε στο Myschool (πρόσφατα ενεργοποιήθηκε στο myschool η δυνατότητα να ανεβάζουμε βαθμούς μαζικά για όλα τα μαθήματα και όλους τους μαθητές μιας τάξης.

Στο Myschool υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσεις με ένα κλικ τις βαθμολογίες όλων των μαθητών κάθε τάξης  σε όλα τα μαθήματα αν αυτές είναι συμπληρωμένες σε αρχεία xls (δηλ 3 uploads για τα Γυμνάσια_ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και 4 για τα Δημοτικά). Εδώ έρχεται να βοηθήσει η εφαρμογή αυτή.

Η λύση που προτείνω (αρχείο xls με μακροεντολές) χρησιμοποιεί σαν Input κάποιες αναφορές του Myschool και :

α) δημιουργεί για κάθε εκπαιδευτικό ένα αρχείο xls με τόσα φύλλα όσες και οι διδασκαλίες του πχ Α1-Πληροφορική, Α2-Πληροφορική κλπ). Τα αρχεία αυτά τα μοιράζουμε στους εκπαιδευτικούς και αφού συμπληρώσει ο καθένας το δικό του τα επιστρέφει. Αν θέλετε τα τυπώνετε να υπάρχουν και στο αρχείο για το φόβο των Ιουδαίων....

β) από τα συμπληρωμένα excelόφυλλα "τραβάει" τους βαθμούς των μαθητών και συμπληρώνει τις κατάλληλες αναφορές (που τις έχουμε κατεβάσει κενές από το Myschool).

γ) αυτό που απομένει είναι να ανεβάσουμε τα 3 (4 για τα Δημοτικά) αυτά αρχεία xls που περιέχει 1 φύλλο το καθένα:  στο Myschool από Μαθητές-> Βαθμολογίες -> Εισαγωγή βαθμών για όλα τα μαθήματα μαζικά από αρχείο Excel


Από τον χειριστή του Myschool δεν απαιτείται καθόλου data entry, παρά μόνο το κατέβασμα 7 αναφορών για τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά και 5 για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ και το ανέβασμα των συμπληρωμένων excelόφυλλων που παράγει.

Για τα Δημοτικά:
Οδηγίες:https://www.dropbox.com/s/6eq8t2xt06ivlbh/Ginis_Dimotiko_Bathologies_Myschool_V_4_0.xls?dl=0 (https://www.dropbox.com/s/6eq8t2xt06ivlbh/Ginis_Dimotiko_Bathologies_Myschool_V_4_0.xls?dl=0)
Η εφαρμογή:https://www.dropbox.com/s/n20h7oseaweff3w/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D_v4%20.pdf?dl=0 (https://www.dropbox.com/s/n20h7oseaweff3w/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D_v4%20.pdf?dl=0)

Για τα Γυμνάσια:
Οδηγίες: https://www.dropbox.com/s/gai1wvgax7i7lax/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82_%CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85_v4.pdf?dl=0 (https://www.dropbox.com/s/gai1wvgax7i7lax/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82_%CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85_v4.pdf?dl=0)
Η εφαρμογή:https://www.dropbox.com/s/2itfsz29r33012y/Ginis_Gymnasio_Bathologies_Myschool_V_4_0.xls?dl=0 (https://www.dropbox.com/s/2itfsz29r33012y/Ginis_Gymnasio_Bathologies_Myschool_V_4_0.xls?dl=0)

Για ΓΕΛ-ΕΠΑΛ:
Οδηγίες: https://www.dropbox.com/s/zc0bse2gxrycv4k/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82_v4_%CE%93%CE%95%CE%9B_%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9B.pdf?dl=0 (https://www.dropbox.com/s/zc0bse2gxrycv4k/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82_v4_%CE%93%CE%95%CE%9B_%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9B.pdf?dl=0)
Η εφαρμογή:https://www.dropbox.com/s/c87bfe3h1a5pqr0/Ginis_%CE%93%CE%95%CE%9B_%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9B_Bathologies_Myschool_V4_0.xls?dl=0 (https://www.dropbox.com/s/c87bfe3h1a5pqr0/Ginis_%CE%93%CE%95%CE%9B_%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9B_Bathologies_Myschool_V4_0.xls?dl=0)

ΥΓ: 1. ο κώδικας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ....αλλά δουλεύει. Όποιος έχει χρόνο και διάθεση μπορεί να το βελτιώσει, αρκεί να το μοιραστεί και αυτός με τη σειρά του
2. Πιθανό να έχει ξεφύγει κανά ψιλό-bug, αν και η aspd του πέταξε τα μάτια στο debugging και την ευχαριστώ γι'αυτό. Αν βρείτε κάτι βάλτε μια φωνή....

Edit: Διορθώθηκαν κανά-δυο bugs (27/1). Αν θέλετε το ξανακατεβάζετε.
Τίτλος: Απ: Τεχνικά ζητήματα για το MySchool
Αποστολή από: kostafe στις 27 Μάρ 2018, 08:44:17 μμ
Καλησπέρα
Μπορείτε να μου πείτε πως να διαγράψω παραληφθήσα Αίτηση  Πανελληνίων;

Ευχαριστώ.