Το Στέκι των Πληροφορικών

Επαγγελματικό Λύκειο => Γενικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Debbie_X στις 11 Νοε 2011, 02:50:27 πμ

Τίτλος: Multimedia Builder ή Macromedia Authorware;
Αποστολή από: Debbie_X στις 11 Νοε 2011, 02:50:27 πμ
Χαίρεται συνάδελφοι. Το δίλημμα μου έχει να κάνει με τον τίτλο του μηνύματός μου και αφορά το μάθημα Πολυμέσα της Γ' ΕΠΑ.Λ.
Σκέφτομαι να διδάξω στους μαθητές μου είτε το Multimedia Builder είτε το Macromedia Authorware, αλλά δυστυχώς δεν έχω καθόλου εμπειρία σε κανένα από αυτά. (Δεν προτίμησα την διδασκαλία του Director, καθώς οι μαθητές μου είναι μέτριου επιπέδου)
Ποιο πρόγραμμα από τα παραπάνω πιστεύετε ότι είναι πιο προσιτό για εκπαιδευτικό σκοπό; Με μια πρώτη ματιά δεν βρήκα αξιόλογες σημειώσεις ή tutorials για κανένα από τα δύο πολυμεσικά προγράμματα και έτσι δεν μπορώ να κρίνω πιο θα ήταν το καλύτερο για τους μαθητές μου. Σε ποιο πρόγραμμα να στρέψω την αναζήτησή μου;
Εσείς τι προγράμματα διδάσκετε σε αυτό το μάθημα καθ'όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ;
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Τίτλος: Απ: Multimedia Builder ή Macromedia Authorware;
Αποστολή από: amichail στις 14 Νοε 2011, 09:26:01 πμ
Αν όπως λες οι μαθητές σου είναι μετρίου επιπέδου σίγουρα το Authorware θα τους φανεί πιο δύσκολο από το Director. Ας μην προδικάζουμε όμως καθώς εγώ έχω πολλές φορές εκπλαγεί ευχάριστα από τους μαθητές μου.
Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι σε Director, αν ξεκινήσεις με εύκολες ασκήσεις μόνο με behaviors χωρίς lingo και με ενδιαφέροντα θέματα, τα παιδιά ανταποκρίνονται πάρα πολύ.
Μπορείς να πάρεις μία ιδέα από τις ασκήσεις που έκανα εγώ στη Γ ΕΠΑΛ στο http://eclass.sch.gr/courses/T245101/ (στο Υλικό Μαθήματος).
Μία άλλη ιδέα είναι να κάνεις το scratch. Παρά το γεγονός ότι είναι φτιαγμένο για μικρότερες τάξεις,  μπορείς άνετα να το δουλέψεις για ένα μήνα στην Γ τάξη και αφού τα παιδιά νιώσουν πιο σίγουρα για τον εαυτό τους να τους συνεχίσεις με πιο εμπορικό πρόγραμμα.
Για το scratch βλέπε http://www.scratchplay.gr/ και σίγουρα υπάρχουν συνάδελφοι με πολλές ασκήσεις.
Τίτλος: Απ: Multimedia Builder ή Macromedia Authorware;
Αποστολή από: Debbie_X στις 14 Νοε 2011, 06:02:03 μμ
Αφροδίτη σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου, αλλά και για το πνευματικό υλικό που μοιράστηκες μαζί μας. Ήδη μελετάω το Scratch, για αρχή. Δεν το είχα υπόψιν μου και μου φαίνεται καλή αρχή για τους πρώτους διδακτικούς μήνες. Και αν δεν το διδάξω τελικά, σίγουρα θα μάθω εγώ κάτι παραπάνω  ;)
Να είσαι καλά!
Τίτλος: Απ: Multimedia Builder ή Macromedia Authorware;
Αποστολή από: apapakL στις 15 Νοε 2011, 11:10:49 μμ
Για το Scratch δες και εδώ (http://www.scratchplay.gr/). Καταπληκτική δουλειά!

Ουπς! Ήδη έχει ειπωθεί!