Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Τεχνική υποστήριξη => Μήνυμα ξεκίνησε από: alkisg στις 04 Σεπ 2011, 12:59:34 πμ

Τίτλος: Αρχεία χρηστών στο D:\Users
Αποστολή από: alkisg στις 04 Σεπ 2011, 12:59:34 πμ
Για προχωρημένους χρήστες.

Να σημειώσω ένα κολπάκι για τα Windows γιατί δεν τα χρησιμοποιώ πια και ξεχνάω, αλλά χρειάστηκε ένας φίλος φορμάτ σήμερα και το θυμήθηκα.

Στόχος: το λειτουργικό στο C:\ αλλά ΟΛΑ τα αρχεία του χρήστη στο D:\Users\Username ώστε να μπορεί να γίνει backup / restore το C:\ χωρίς να πειραχθούν ούτε τα αρχεία αλλά ούτε οι ρυθμίσεις του χρήστη. Δεν μετακινούμε μόνο τα έγγραφα δηλαδή, αλλά και το μητρώο του και τα μηνύματά του και όλα.

Τα παρακάτω είναι δοκιμασμένα σε XP, δεν ξέρω αν δουλεύουν και σε πιο καινούργια.

1) Εγκατάσταση Windows, δημιουργία ενός "κανονικού" λογαριασμού στο "C:\Documents and Settings" αν χρειαστεί για recovery σε περίπτωση π.χ. που αλλάξει γράμμα το D:\ κτλ.
2) Δημιουργία φακέλου D:\Users
3) Έναρξη → Εκτέλεση → Regedit. Περιήγηση στο HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
4) Αλλαγή του ProfilesDirectory από "%SystemDrive%\Documents and Settings" σε "D:\Users".
5) Δημιουργία του νέου λογαριασμού χρήστη. Θα πρέπει να φτιαχτεί ο φάκελός του στο D:\Users.
6) Προαιρετικά, επαναφορά του ProfilesDirectory του βήματος 4 όπως ήταν, ώστε επόμενοι λογαριασμοί να μπαίνουν στο C:\Documents and settings.

Έτσι αν χαλάσουν τα Windows κτλ τα επαναφέρουμε από το backup (ghost, acronis, fog, clonezilla, partimage κτλ) χωρίς να χαθούν ούτε ρυθμίσεις emails ούτε ταπετσαρίες ούτε τίποτα.
Τίτλος: Απ: Αρχεία χρηστών στο D:\Users
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 04 Σεπ 2011, 11:34:42 πμ
Άξιος ο τίτλος του "τεχνικού-καθαρίστρια"!  ;D
Τίτλος: Απ: Αρχεία χρηστών στο D:\Users
Αποστολή από: alkisg στις 06 Σεπ 2020, 11:48:07 πμ
Αυτό δουλεύει κανονικά και στα Windows 10, αν και σε κάποιες περιπτώσεις το είδα να χαλάει τη λειτουργία "search-as-you-type" του start menu.

Για να σβήσουμε το profile ενός χρήστη και να ξαναδημιουργηθεί, σβήνουμε τον σχετικό κατάλογο D:\Users\user αλλά και το κλαδί HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\ProfileList\S-user του μητρώου.