Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Παιδαγωγικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: vogiatz στις 01 Σεπ 2011, 09:17:52 μμ

Τίτλος: Πιλοτική Εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών
Αποστολή από: vogiatz στις 01 Σεπ 2011, 09:17:52 μμ
Καλησπέρα συνάδελφοι και καλή σχολική χρονιά (αν και δεν το νομιζω  :D).
Το σχολείο μου (γυμνάσιο) επιλέχθηκε να εφαρμόσει το νέο πρόγραμμα σπουδών.
Ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος από εσάς, πόσες ώρες προβλέπονται για το μάθημα της πληροφορικής.

Με τιμή,
Βογιατζής Σωτήρης
ΠΕ19, 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας
Τίτλος: Απ: Πιλοτική Εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών
Αποστολή από: peter13 στις 03 Σεπ 2011, 04:56:34 μμ
Παράλληλα ο Δικαιούχος καλείται να οργανώσει και να διασφαλίσει την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης και πιστοποίησης σε περιορισμένο αριθμό γυμνασίων κατά το σχολικό έτος 2011-2012 καθώς και μία διευρυμένη εφαρμογή κατά τα επόμενα σχολικά έτη.

http://www.diorismos.gr/Dpages/news/viewnews.php?nid=10849&spec=edu&type=1 (http://www.diorismos.gr/Dpages/news/viewnews.php?nid=10849&spec=edu&type=1)

Εδώ τροποποιεί απόφαση για τη διενέργεια διαγωνισμού πιστοποίησης στο γυμνάσιο!!!
Λέει πως το 2011 - 2012 τα παιδιά στα πιλοτικά θα δώσουν εξετάσεις!!!

Πως γίνεται να γίνει αυτό αν τα παιδιά στις 3 τάξεις του γυμνασίου δεν έχουν 2ωρο μάθημα πληροφορικής; Στο συνέδριο της ΠΕΚΑΠ φέτος είχαν πει πως μελλοντικά θα το αυξήσουν αλλά το πως γίνεται φέτος τα παιδιά να δώσουν εξετάσεις δε μπορώ να το καταλάβω. Έχει η ΠΕΚΑΠ κάποια πληροφόρηση;
Τίτλος: Απ: Πιλοτική Εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών
Αποστολή από: Vangelis στις 04 Σεπ 2011, 02:15:06 μμ
Επίσημα απο το Υπουργείο δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτα.
Παραμένει η τοποθέτητη του κ. Τζιμογιάννη στο συνέδριο της ΠΕΚΑΠ στα Γιάννενα ότι έχει προταθεί  απο την επιτροπή του νέου προγράμματος αύξηση ωρών του μαθήματος της Πληροφρικής. Τι θα αποφασίσει το Υπουργείο (και πότε!) είναι προς συζήτηση.
Η ανακοίνωση που αναφέρεται ο Πέτρος μιλάει για το σύστημα πιστοποίησης (προβλέπω να το πάρει το ΕΑΙΤΥ που έχει ήδη έτοιμο το σύστημα πιστοποίησης των καθηγητών στις ΤΠΕ).  Φυσικά κάπου πρέπει να το δοκιμάσουν και γιαυτό μιλάει για πιλοτική εφαρμογή.  Το πιθανότερο είναι να λάβουν μέρος όσοι μαθητές το επιθυμούν ανεξάρτητα απο το τι έχουν διδαχθεί στο σχολείο.   
Τίτλος: Απ: Πιλοτική Εφαρμογή του Νέου Προγράμματος Σπουδών
Αποστολή από: spyropk στις 26 Σεπ 2011, 07:08:50 μμ
Γεια σας,
Ωρολόγιο πρόγραμμα, Πρόγραμμα σπουδών και διάφορα άλλα εδώ: http://digitalschool.minedu.gov.gr/info/newps.php
Η ερώτησή μου είναι τελικά το τμήμα σπάει από 22 μαθητές και πάνω, όπως και στα υπόλοιπα Γυμνάσια (εγκ. 104013/Γ2), ή κάνει όλο το τμήμα στο εργαστήριο και από 23 μαθητές και πάνω μπαίνει και 2ος καθηγητής, όπως λέει ο σχ.σύμβουλος; Έχει βγει εγκύκλιος; Φημολογείται ό,τι υπογράφηκε την Παρασκευή 23/09, αλλά δεν μπόρεσα να βρω τίποτα. Αν είναι έτσι, το καλό που πήγε να γίνει με τις 2 ωρες το παίρνουν πίσω, γιατί σεν βλέπω να περπατάει με 28 παιδιά και 2 καθηγητές σ' ένα εργαστήριο!
Ευχαριστώ