Το Στέκι των Πληροφορικών

Επαγγελματικό Λύκειο => Γενικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: nospa στις 08 Μάρ 2006, 05:09:51 μμ

Τίτλος: Προγραμματιστικά εργαλεία για το Διαδίκτυο
Αποστολή από: nospa στις 08 Μάρ 2006, 05:09:51 μμ
Θα ήθελα από συναδέλφους που κάνουν το συγκεκριμένο μάθημα να μάθω ακριβώς τι κάνουν. Εμείς έχουμε κάνει html, frontpage και τωρα ξεκινήσαμε javascript. Είναι καλά? Είναι πολλά? Τη δική σας γνώμη και εμπειρία παρακαλώ.
Τίτλος: Απ: Προγραμματιστικά εργαλεία για το Διαδίκτυο
Αποστολή από: evry στις 08 Μάρ 2006, 06:27:04 μμ
Το λογικό είναι να κάνεις html και javascript και είσαι οκ. Θα πρέπει να δείξεις επίσης πως κατεβάζουμε applets και πως τα βάζουμε μέσα στον κώδικα και σύμφωνα με την ύλη θα πρέπει να δείξεις και κάποια scriptάκια CGI. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι θα πρέπει να στήσεις ένα web server στο εργαστήριο (IIS έρχεται έτοιμος με τον windows server ή apache). Και φυσικά ούτε ιδέα για perl που έχει το βιβλίο.
    Πάντως αν έχεις καλό τμήμα μπορείς να δείξεις λίγο PHP, να στήσετε ένα site με το PHPNuke ή ένα φόρουμ με το PHPBB στο site του σχολείου. Δεν είναι δύσκολο ούτε χρειάζεται να γράψεις κώδικα (λίγα πράγματα). Όρεξη να έχεις και μαθητές που ενδιαφέρονται.
   
Τίτλος: Απ: Προγραμματιστικά εργαλεία για το Διαδίκτυο
Αποστολή από: Chris στις 08 Μάρ 2006, 10:39:52 μμ
Nospa kai gw s'auto to ma8hma ta idia exw kanei xekinhsa me html, twra tous kanw ligo frontpage ...8elei kai webserver gia cgi opws leei kai o evry alla giati kamia kouventa gia perl? Den ta briskw polla....kai einai kala...an ta  "pairnoune"
Τίτλος: Απ: Προγραμματιστικά εργαλεία για το Διαδίκτυο
Αποστολή από: evry στις 09 Μάρ 2006, 01:07:25 μμ
Νομίζω ότι η Perl θα τους πέσει πολύ. Ουσιαστικά θα χρειαστεί να κάνεις πάλι προγραμματισμό. Πόσοι από τους μαθητές θα σε παρακολουθούν; Ακόμα και αν υπάρχουν μαθητές που τα "παίρνουνε" όπως λες τι θα κάνεις με τους άλλους; Γενικά ξεφεύγεις από τον σκοπό του μαθήματος που δεν είναι ο προγραμματισμός. Μην ξεχνάς ότι στο βιβλίο έχει κάποια έτοιμα παραδείγματα σε perl και δεν κάνει πουθενά λόγο για τη γλώσσα αυτή.
    Αν πάντως έχεις πολύ καλούς μαθητές (πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για ένα ΤΕΕ σήμερα) καλύτερα να τους κάνεις PHP παρά Perl. Η php έχει δανειστεί πολλά χαρακτηριστικά από την Perl, είναι στην αιχμή της τεχνολογίας στο διαδίκτυο και θα τους χρησιμεύσει σίγουρα όταν θα ψάχνουν να βρουν δουλειά στον έξω κόσμο πολύ περισσότερο από την Perl.
    Πάντως για να την λέμε την αλήθεια στα περισσότερα ΤΕΕ το μάθημα είναι κατά βάση html (άσε που κάποιοι "συνάδελφοι" βαριούνται να γράψουν κώδικα και κάνουν μόνο Frontpage) και στην καλύτερη περίπτωση λίγο Javascript επειδή τρέχει από την πλευρά του client οπότε δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις κανένα web server.
Υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις, άκουσα σε κάποιο σχολείο ότι κάνουν flash (το συνέχισαν από τα πολυμέσα)
Τίτλος: Απ: Προγραμματιστικά εργαλεία για το Διαδίκτυο
Αποστολή από: Γαλάτης Παναγιώτης στις 15 Μάρ 2006, 05:05:37 μμ
Πιστεύω ότι στο μάθημα αυτό οι μαθητές μπορούν να φτάσουν στο επίεδο να αναπτύσσουν μόνοι τους κομμάτια κώδικα γλώσσας σεναρίων (JavaScript ή VBScript).

Αυτό βέβαια απαιτεί καλή γνώση των ετικετών και των παραμέτρων της HTML (Κεφάλαιο 4) ώστε να μπορεί να γράφει ή έστω να διαβάζει κώδικα. Βεβαίως η διδασκαλία δημιουργίας σελίδων με FrontPage δε βοηθά σ΄αυτή την κατεύθυνση, γι΄αυτό και επιμένω στη δημιουργία σελίδων με κώδικα.
 
Σύμφωνοι το Βιβλίο περιορίζεται σε συγκεκριμένα παραδείγματα JavaScript και VBScript όμως μπορούμε να βρούμε επιπλέον παραδείγματα που να τα παρουσιάσουμε στους μαθητές μας. Εγώ για παράδειγμα επιμένω περισσότερο σε παραδείγματα ελέγχου φόρμας  και στις εναλλαγές στοιχείων της σελίδας (εικόνες, χρώματα) σε events. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά έτοιμα (όπως επίσης επίσης υπάρχουν σημειώσεις για JavaScript και VBScript που μπορούμε να βασιστούμε).

Επίσης στο Β' Τετράμηνο αναθέτω εργασίες σε ομάδες μαθητών σε διάφορά θέματα, όπου τους ζητώ να συμπεριλάβουν και κώδικα JavaScript ή VBScript.

 ζητώ από τους μαθητές να αναπτύξουν μόνοι τους scripts για έλεγχο φόρμας. Τέτοια
Τίτλος: Απ: Προγραμματιστικά εργαλεία για το Διαδίκτυο
Αποστολή από: skananitos στις 04 Οκτ 2011, 11:52:05 μμ
Καλησπέρα!  :) Ξεκινάω να φτιάχνω ένα tutorial για html, javascript, php +mySQL για αρχάριους, το οποίο θα το ανεβάζω τμηματικά στη σελίδα μου (http://www.ekoletsou.gr/notes).

Σχόλια, παρατηρήσεις και συμβουλές είναι ευπρόσδεκτα!  ::)