Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Διοικητικά Θέματα - Νομοθεσία => Μήνυμα ξεκίνησε από: Wizard στις 16 Σεπ 2007, 05:53:57 μμ

Τίτλος: Συντάκτης τίτλου & δ-βάση ή Νέστωρ
Αποστολή από: Wizard στις 16 Σεπ 2007, 05:53:57 μμ
Τώρα πια που τα απολυτήρια βγαίνουν από υπολογιστή, ποιος υπογράφει στο "Ο συντάκτης του τίτλου"; Ο υπεύθυνος μηχανογράφησης ή ο υπεύθυνος τμήματος;
Τίτλος: Απ: Συντάκτης τίτλου & δ-βάση ή Νέστωρ
Αποστολή από: pgrontas στις 17 Σεπ 2007, 09:15:27 μμ
Σε όσες περιπτώσεις έχω συναντήσει, ο υπογράφων κάτω απο το 'Ο συντάκτης του τίτλου' είναι ο καθηγητής πληροφορικής (που συνήθως ταυτίζεται με τον χειριστή του προγράμματος). Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος σχετικός κανονισμός.
Εγώ πάντως που υπέγραψα πέρσι, θεωρώ πως είναι κάτι πολύ καλό, γιατί έτσι 'δενόμαστε' περισσότερο με τα παιδιά της τρίτης των οποίων τα απολυτήρια έχουμε υπογράψει.
Τίτλος: Απ: Συντάκτης τίτλου & δ-βάση ή Νέστωρ
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 18 Σεπ 2007, 06:24:46 μμ
Σίγουρα πρέπει να υπογράψει κάποιος σε αυτό το πεδίο;
Τίτλος: Απ: Συντάκτης τίτλου & δ-βάση ή Νέστωρ
Αποστολή από: Wizard στις 19 Σεπ 2007, 02:32:50 μμ
Σίγουρα πρέπει να υπογράψει κάποιος σε αυτό το πεδίο;

Παναγιώτη, με αιφνιδίασες. Έχεις ακούσει ότι δεν είναι απαραίτητο; Πάντως, υπάρχει σαν πεδίο και δεν μου φαίνεται πολύ όμορφο να μένει κενό, τι να πω...
Τίτλος: Απ: Συντάκτης τίτλου & δ-βάση ή Νέστωρ
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 19 Σεπ 2007, 03:20:33 μμ
Υπογράφουν τα απολυτήρια ο διευθυντής και 3 καθηγητές !!

Δεν υπογράφουμε εμείς σε αυτό το πεδίο. ΠΑλιά που ήταν χειρόγραφα, υπέγραφε ο συντάκτης;

Υπογράφοντας τους τίτλους αποδεχόμαστε τη γραμματειακή μας ιδιότητα;;
Τίτλος: Απ: Συντάκτης τίτλου & δ-βάση ή Νέστωρ
Αποστολή από: Laertis στις 19 Σεπ 2007, 03:46:38 μμ
Τα παλιά απολυτήρια που εκδίδονταν χειρόγραφα είχαν προτυπωμένο τον συντάκτη τίτλου και προφανώς υπέγραφε αυτός που έγραφε τον τίτλο (υπεύθυνος τμήματος ή γραμματέας).
Τα απολυτήρια που εκδίδονται στον  υπολογιστή έχουν την ίδια ακριβώς μορφή ως δημόσιο έγγραφο και προφανώς συντάκτης είναι ο χειριστής του Νέστορα αφού με στοιχεία που καταχωρίζει ο ίδιος κατα τη διάρκεια της χρονιάς, εκδίδεται το απολυτήριο.
Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για δημόσιο έγγραφο και δε μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας. Είμαι μήπως τυπολάτρης ;  :police:
 
Γνώμη μου είναι ότι υπογράφει ο χειριστής του Νέστορα είτε είναι ο Πληροφορικός είτε είναι οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας.

Τώρα - για αυτό που αναφέρει ο φίλος μου ο Παναγιώτης - η γραμματειακή μας ιδιότητα δεν επιβεβαιώνεται απο μια υπογραφή , αλλά απο την αποδοχή εκ μέρους μας όλων των εργασιών που έχουν να κάνουν με τη γραμματειακή στήριξη μέσω υπολογιστών.
Είναι στο χέρι καθενός ,πλέον και επίσημα, να αρνηθεί οποιαδήποτε εξωδιδακτική εργασία μέσω του νέου κανονισμού των υπευθύνων ΣΕΠΕΗΥ.