Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Γενική συζήτηση (μόνο για ανάγνωση) => Μήνυμα ξεκίνησε από: skoud στις 30 Ιουλ 2009, 10:26:45 ΜΜ

Τίτλος: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: skoud στις 30 Ιουλ 2009, 10:26:45 ΜΜ
Δυστυχώς δεν μας αφήνουν να κάνουμε διακοπές...

Σήμερα 30/7/2009, έφτασε σε ορισμένες Δ/νσεις Δ.Ε. η νέα απόφαση του ΥΠΕΠΘ για τον υπεύθυνο του ΣΕΠΕΗΥ, όπου υπάρχει άλλη μια ρύθμιση σε βάρος μας: Καταργείται η απαλλαγή του υπεύθυνου ΣΕΠΕΗΥ από τις εξωδιδακτικές εργασίες, κάτι που ίσχυε από τότε που η Πληροφορική μπήκε πιλοτικά στην εκπαίδευση (1988)

Δείτε την πρώτη αντίδραση της ΠΕΚΑΠ (pekap.blogspot.com (http://pekap.blogspot.com) ή www.pekap.gr (http://www.pekap.gr))
Περιμένουμε τις εκτιμήσεις και τις απόψεις όλων των συναδέλφων για τον τρόπο αντίδρασής του κλάδου μας

Σταύρος Κουνάδης
ΓΓ ΠΕΚΑΠ
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Wizard στις 30 Ιουλ 2009, 10:59:44 ΜΜ
Δεν ξέρω πια τι να πω για την κατρακύλα μας...  :'(

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Πώς γίνεται να μην απαλλασσόμαστε από εξωδιδακτικές εργασίες, αλλά να μην αναλαμβάνουμε εργασίες Νέων Τεχνολογιών; Δηλαδή, θα αναλαμβάνουμε υπεύθυνοι τμημάτων κλπ ή μήπως μας θέλουνε πια "support" για τη νέα Ψηφιακή Τάξη;
Η εγκύκλιος για τον υπεύθυνο του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών είναι αντίστοιχη;

Επίσης, τα κριτήρια για την επιλογή υπευθύνου "συνεκτιμώνται" πια όλα και όχι κατά σειρά όπως παλιά, δηλαδή αφήνεται "παραθυράρα" για παρασπονδίες!!!

Αυτή τη στιγμή είμαι εξοργισμένος, αύριο θα σκεφτώ καλύτερα...
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: stratosg στις 31 Ιουλ 2009, 01:26:32 ΠΜ
Μα βέβαια τί άλλο θα μπορούσε να κάνει ένα υπουργείο το οποίο φοβάται αντιδράσεις και διαμαρτυρίες;  Καλά το μαντέψατε....Να βγάλει μια απόφαση η οποία θα πιάσει εξαπίνης όλους της ειδικότητάς μας καταμεσης καλοκαιριού. Στα μπάνια του λαού που λέμε. Τώρα πάλι εγώ γιατί δεν αισθάνομαι λαός αλλά μλκς είναι ένα άλλο ζήτημα. 

Το πιο αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι ζητά να ενημερωθούμε ενυπόγραφα. Χα χα χα, δηλαδή να μας ψάξουν στα σπίτια μας να τους βάλουμε υπογραφή. Ρε τι κατάντια είναι αυτή.

Άντε κύριοι της ΠΕΚΑΠ τώρα τη μάθατε και τη μάθαμε την συνταγή. Petition on-line για άλλη μια φορά να μαζευτούμε και να κλάψουμε τη μοίρα μας. Και βέβαια το σχόλιο μου αυτό δεν κρύβει ειρωνία προς την ΠΕΚΑΠ της οποίας άλλωστε είμαι μέλος αλλά χολή και δυσαρέσκεια έναντι του υπουργείου. Μια δεύτερη πρόταση είναι να μη δεχτεί κανείς να γίνει υπέυθυνος εργαστηρίου, εξάλλου υπάρχουν και οι φυσικοί που είναι πανεπιστήμονες.

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τους ενόχλησε η όλη ιστορία με την καταβολή της αποζημίωσης και τώρα βρίσκουν έναν ωραίο τρόπο να μας τιμωρήσουν. Αλλα και πάλι είναι κορυφαία η απόφαση, μιας και στην τρίωρη απαλλαγή που υπενθυμίζω πως εμείς των ΕΠΑΛ που συστεγαζόμαστε με ΣΕΚ δεν έχουμε, θα την καταναλώνουμε για να περνάμε απουσίες. Α καλό ε; Και να σκεφτείς ότι στο σύλλογο έγινα μαλλικούβαρα για να παρατήσω το τμήμα. Ε ρε γλέντια από Σεπτέμβρη.

Αγαπητέ Wizard, θα γίνεις κι εσύ ενα customer care - technical support dept από μόνος σου και κοίτα να το πάρεις απόφαση. Εννοείται βέβαια πως κάνω πλάκα, από την άλλη όμως δεν μπορώ να καταλάβω ποιές είναι οι παρασπονδίες τις οποίες αναφέρεις (δεν κάνω πλάκα), απλά δεν κατάλαβα τί εννοείς.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Wizard στις 31 Ιουλ 2009, 07:54:20 ΠΜ
stratosg, ίσως η λέξη "παρασπονδίες" να ήταν λάθος, είχα στο μυαλό μου την υποκειμενικότητα. Μπορεί και να υπερβάλλω, απλώς προσπαθώ να σκεφτώ τα χειρότερα σενάρια. Τώρα θα μπορεί ο σύλλογος κατά το δοκούν να "σπάει" τη μονιμότητα του υπεύθυνου αν δεν του αρέσει κάτι, π.χ. αν ο προηγούμενος ήταν τυπικός με τη χρήση του εργαστήριου από τους υπόλοιπους (όλα αυτά βέβαια αν υπάρχουν και άλλοι Πληροφορικοί για να γίνουν υπεύθυνοι). Βέβαια, μπορεί και να μη γίνει ποτέ αυτό που αναφέρω  :-\

Ίσως είμαι παρορμητικός και σεναριογράφος, αλλά εδώ δημιουργείται ένα σενάριο αργά και σταθερά για την απαξίωση του Εκπαιδευτικού Πληροφορικής και τη δημιουργία Διαχειριστή Πληροφορικής.

Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Να στείλουμε μαζικά e-mail στην Τσουράκη; Όπως είπε ο stratosg, να μη δεχτούμε να γίνουμε υπεύθυνοι; Να στείλει η ΠΕΚΑΠ "σκληρή" επιστολή; Να σταλεί e-mail στα σχολεία, ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τις δράσεις που πρέπει να αναλάβουμε;

Έχω ήδη ενημερώσει 2 σύμβουλους για το θέμα.

Ποιος είναι μέσα στα πράγματα για να μάθουμε επιτέλους τι έχουν στο μυαλό τους αυτοί οι άνθρωποι; Λες και αυτό ήταν το πρόβλημα του σχολείου, η απαλλαγή από τις εξωδιδακτικές  >:(
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: andreas_p στις 31 Ιουλ 2009, 09:27:51 ΠΜ
Καλημέρα σας.

Ενιαία στάση απ' όλους την 1η Σεπτ.

Καμία πρόσθετη εργασία 'ψηφιακής λάντζας'.

Το διδακτικό ωράριο, το εργαστήριο και τις εφημερίες.

Αν θέλουν ψηφιακή τάξη να φροντίσουν να βρουν και το τμήμα ψηφιακής στήριξης. Δεύτερη δουλειά (γραμματεία και όχι μόνο)  ενθυλακωμένη στην  πρώτη (διδασκαλία) να μην τους το επιτρέψουμε. Θυμηθείτε και την 

"ΜΑΡΟΥΣΙ,  2  -4 - 2009  Αριθ.πρωτ.Φ.252/ 37679  /Β6"   σελίδα 7/23     

3.Λυκειακές  Επιτροπές Εξετάσεων. 

Ως χειριστές του VBI προτείνεται να προτιμώνται  καθηγητές πληροφορικής.

Και εμείς αντιπροτείνουμε  : 

Υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι πιστοποιημένοι στις νέες τεχνολογίες 'συνάδελφοι' όχι απαραίτητα ΠΕ19 να αναλάβουν εξωδιδακτικές εργασίες , ακόμη και εκείνες που σχετίζονται με το έργο 'Ψηφιακή τάξη'.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: stratosg στις 31 Ιουλ 2009, 03:44:04 ΜΜ
Καλησπέρα σας, αγαπητέ μου Wizard, να μη σώσω να γίνω υπέυθυνος στα ρημάδια που θέλουν να λέγονται εργαστήρια. Ούτε θέλω να στήσω linux τα χαραμπάτια για να "μάθω στα παιδιά το ελεύθερο λογισμικό" αλλά παράλληλα να κάνω και οικονομία στο κράτος, ή να δικτυώσω ή ή ή ή. Ας προσλάβουν τεχνικούς ή ας ορίσουν κάποιους από εμάς ως τεχνικούς και μόνο και από εκεί και ύστερα να κάνει ο κάθε ένας το μάθημα του, την εφημερία του, το τμήμα του. Γραμματείες και λοιπές άλλες ασχολίες είναι βούτηρο στο ψωμί τους για να μας κρατούν από το σβέρκο. Και μάλλον δεν είσαι ο μόνος φαντασιόπληκτος σεναριογράφος μιας και εγώ τα ίδια πιστεύω.

Αυτά τα γλυκά (στήσιμο εργαστηρίων και μάλιστα εκτός ωραρίου για να είναι όλα έτοιμα) τα έφαγα με το κουτάλι. Και τι έγινε; Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Λοιπόν τέλος εποχής, δεν έχω τη διάθεση να γίνω το πιόνι κανενός ανίκανου, καρεκλοκένταυρου διευθυντή που έκανε τα πάντα για να φτάσει εκεί ώστε να παίρνει τώρα αλλά και στη σύνταξή του το επίδομα θέσης και που θα προσπαθεί να με τρομοκρτήσει με την απειλή της συμπλήρωσης ωραρίου. Για κάντε κανένα αστείο να αποτραβειχτείτε από τις περιφερειακές δουλειές (έπαφος, ηλ. ταχυδρομείο κλπ) και θα δούμε ποιος θα αρχίσει να ιδρώνει. Τι στην ευχή την έχουν την πιστοποίηση; Αλλά ξέχασα εκείνη πιάνει μόνο για πασιέντζα και ναρκαλιευτή, άντε και για καμιά συνταγή από το γκουγκλι.

Όσον αφορά τώρα τις ψηφιακές τάξεις, έχω να πώ πως τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέκιους πισινούς. Κι αν κάποιος είναι να χαρακτηριστεί επιδέξιος πισινός από το αν θα κάτσει να ετοιμάσει υποδομές με χρήση ανύπαρκτων μέσων για την υλοποίηση τους, τότε προτιμώ η αφεντιά μου να είναι ένας τελείως αδέξιος, περιφρονημένος και με βαμβακερά βρακιά στολισμένος πισινός.

Δεν είμαι κατά της ψηφιακής τάξης, όποιας επιμόρφωσης και άλλων ενεργειών που αφορούν στον κλάδο, είμαι κατά της προχειρότητας και του εμπαιγμού που τα τελευταία χρόνια υφιστάμεθα.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Gnirut στις 31 Ιουλ 2009, 05:34:15 ΜΜ
Το θέμα με την (αναμενόμενη και ήδη εν πολλοίς καταστρατηγημένη) κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες είναι σχετικά απλό αρκεί να υπάρχει η αναγκαία πυγμή από μέρους μας.

Μερικοί κανόνες για τους νέους κυρίους συναδέλφους αφού οι παλιοί τα έχουν ήδη φάει στη μάπα:

Κανόνας 1: Δεν δουλεύουμε παραπάνω από καμμία άλλη ειδικότητα στο σχολείο μας (θυμάμαι "νέος ψαράς" πως μου πετάγανε οι "πιστοποιημένοι" φιλόλογοι κάποια χαρτιά για να τους τα "περάσω" στο word αφού εγώ ήμουν ...ο "κομπιουτεράς" του σχολείου.

Κανόνας 2: Εαν χρειαστεί περιστασιακά να δουλεψουμε παραπάνω το παζαρεύουμε με κάποιο μεγαλύτερο όφελος από το μέγεθος της δουλειάς που θα προσφέρουμε (κοινώς "ασήμωσε").

Κανόνας 3: Δεν δουλεύουμε ποτέ πέραν του ωραρίου μας ο κόσμος να χαλάσει (εαν επιδιορθωθεί το πρόβλημα εντός ωραρίου έχει καλώς, αλλιώς συνεχίζουμε την επόμενη).

Κανόνας 4: Δεν ερχόμαστε εκτός ωραρίου στο σχολείο για κανέναν λόγο, ο κόσμος να χαλάσει. Ας φροντίσει το υπουργείο να πληρώνει για support στις ώρες λειτουργίας του σχολείου (μια περίοδο είχα σιχαθεί να πηγαίνω για βλάβες του internet, του VBI και κάθε άλλου διαόλου που χάλαγε όποτε του κάπνιζε του ΟΤΕ, της ALTEC και κάθε άλλου κερατά πληρώνοντας μεταφορικά από τη τσέπη μου και χωρίς υπερωρίες).

Κανόνας 5: 3 σχολικές ώρες δίνουν για το εργαστήριο, 3 σχολικές ώρες θα πάρουν (δηλαδή ~3x45 λεπτά) και ότι και όποτε συντηρηθεί. Αυτοθυσίες κομμένες.

Κανόνας 6: Για όποια εργασία υπολογιστή δεν είμαστε υπεύθυνοι, δεν είμαστε υπεύθυνοι τελεία και παύλα. Επειδή στις περισσότερες των περιπτώσεων τα άλλα ΠΕ είναι στραβάδια μας έχουν ανάγκη (για e-mail, νεστωρα, οικονομικά στο υπολογιστή κ.ο.κ). Εαν έχετε και εσείς κάποια "ανάγκη" παζαρέψτε τη.

Κανόνας 7: Όσοι από άλλα ΠΕ έχουν πιστοποίηση και παίρνουν και επιδόματα για αυτό θεωρούνται ικανοί να κάνουν δουλειές γραφείου στον υπολογιστή. Εαν δεν μπορούν ας καθήσουν να τους κάνετε ιδιαίτερα επί πληρωμή για να ξαναθυμηθούν την πιστοποίηση που πήραν.

Κανόνας 8: Μην μασάτε σε ψευτοαπειλές και ψευτοκακοήθειες. Δεν είστε υποχρεωμένοι να κάνετε τίποτα για το οποίο δεν είστε. Και μην ξεχνάτε οι διευθυντές απλώς τη δουλειά τους θέλουν να βγαίνει δεν πρόκειται να διαλύσουν το σύλλογο καθηγητών τους για πάρτη σας ;)

Κανόνας 9: Βασικός κανόνας για να μπορείτε να εφαρμόστε τους παραπάνω. Να είστε σοβαροί και τυπικοί με τις δουλειές που όντως είστε υποχρεωμένοι να κάνετε και δεν ανήκουν σε αυτές που περιλαμβάνονται στους παραπάνω κανόνες.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: stratosg στις 01 Αυγ 2009, 11:37:29 ΜΜ
Και για να μη ξεχνιόμαστε διαβάστε στο ιστολόγιο της ΠΕΚΑΠ για την ελεύθερη και κρύα και αχαλίνωτη πτώση μας.

Παράθεση1) Ετοιμάζεται ρύθμιση για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που εντάσσει στους κλάδους ΠΕ19-ΠΕ20 όσους έχουν προσληφθεί σε ιδιωτικά σχολεία έως το 2003 και διδάσκουν Πληροφορική, ανεξάρτητα από το βασικό πτυχίο που κατέχουν. (Στα δημόσια σχολεία η ανάλογη ρύθμιση καταργήθηκε το 1996)
2) Αναγνώριση παιδαγωγικής επάρκειας μόνο για τους αποφοίτους του τμήματος "Διδακτικής Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων", πράγμα που σημαίνει ότι οι πτυχιούχοι του συγκεκριμένου τμήματος θα προηγηθούν όλων των άλλων αποφοίτων σχολών Πληροφορικής στους επικείμενους διορισμούς.
3) Το μεγαλύτερο ποσοστό μη έγκρισης εκπαιδευτικών αδειών για Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό είναι από τους κλάδους ΠΕ19-ΠΕ20

Η απάντηση των Πληροφορικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για όλα αυτά θα δοθεί με την έναρξη του σχολικού έτους.
Ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. στις 2/9/2009

αναρτήθηκε από Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής στις 9:28 μμ την 1 Αυγ 2009

Άντε καλό μήνα και καλά μπάνια.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: stratosg στις 03 Αυγ 2009, 01:15:19 ΠΜ
Κι επειδή ήτο το στέκι στα κάτω του το τελευταίο εικοσιτετράωρο ρίξτε και μια ματιά http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank29_7_9_0545.php (http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank29_7_9_0545.php) για να δείτε τι εννοώ.

Η κατρακύλα συνεχίζεται...όπως λέμε Rolling Stones ? Μπααα καμία σχέση...
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: pentsas στις 07 Αυγ 2009, 11:00:37 ΠΜ
Χαιρετώ τους συναδέλφους.
Μόλις επέστρεψα στη βάση μου - την υπέροχη Ρόδο - από τις διακοπές μου και ζαλισμένος ακόμα από τα πολλά μοχίτο, είπα να ρίξω μια ματιά στο Στέκι.
Τί ήθελα και την έριξα; Τώρα είμαι αναγκασμένος να φτιάξω ξανά μοχίτο, πάνω που είπα να το κόψω.
Θα πίνω λοιπόν το μοχίτο μου,
θα χαζεύω του τίτλους μου,
θα καμαρώνω για τις ικανότητες και την εξυπνάδα μου στις νέες τεχνολογίες,
θα αναπολώ τις ωραίες στιγμές που περνούσα εκείνες τις ατελείωτες απογευματινές ώρες στο σχολείο, μπροστά στα αγαπημένα μου μηχανάκια, με αυτή την ωραία ζάλη να με συνοδεύει και στο τέλος να απολαμβάνω τα αποτελέσματα της δουλείας μου(μπαρντόν , δουλειάς ήθελα να πώ) και να θαυμάζω τον εαυτό μου ως ένας άλλος νάρκισσος μπροστά στον καθρέφτη του,
θα σκέφτομαι με τι τρόπους θα βελτιώσω το site του σχολείου που έχω φτιάξει,
θα σκέφτομαι τι ωραία που οργάνωσα το σχολικό εργαστήριο, τις μαθητικές εκλογές και έφτιαξα το πρόγραμμα του σχολείου,
και πολλά άλλα ωραία που έκανα την  προηγούμενη χρονιά και όλες τις προηγούμενες πριν από αυτήν,
ά μη ξεχάσω φυσικά πως δίδασκα κιόλας,
και θα περιμένω με ανυπομονησία για την ερχόμενη σχολική χρονιά, η οποία απο ότι φαίνεται θα μου προσφέρει  ακόμα περισσότερα και μεγαλύτερα σε διάρκεια ρίγη ηδονής.
Έχω αρχίσει ήδη να τα νοιώθω.
Δεν κρατιέμαι άλλο παιδιά, πρέπει να πάω στην ... 
         
Συνάδελφοι, αυτοί... βάλθηκαν να μας κάνουν μακάκες.
Θα τους το επιτρέψουμε;
Εγώ προσωπικά δεν θα τους το επιτρέψω.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Wizard στις 07 Αυγ 2009, 12:37:23 ΜΜ
Και επειδή πρέπει να αναπτύξουμε προσεκτικά τα επιχερήματά μας, να ξέρετε ότι το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τους υπεύθυνους εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών με την εγκύκλιο 88698/Γ7/23-7-2009 (http://ekfe.kar.sch.gr/anakoinoseis/3.eggrafa_ekfe/6.doc).
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: ncode στις 08 Αυγ 2009, 03:25:53 ΠΜ
Ψυχραιμία συνάδελφοι!!!

Αν και συμφωνώ στα περισσότερα από τα προαναφερθέντα, θέλω να επισημάνω και μια άλλη προσέγγιση, η οποία όμως είναι ΘΕΤΙΚΗ!!

Ας ξεκινήσουμε όμως από το πρωταρχικό ερώτημα:
"ΓΙΑΤΙ μας καταργούν την απαλλαγή;"

Θα με θυμηθείτε που θα βγω "αληθινός"!! Αποκλείεται (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων...) να κάνουν "υπεύθυνους τάξεων" τους πληροφορικούς!! (ή άλλες παρόμοιες εργασίες) Όχι ότι δεν υπάρχουν "ανάποδοι" διευθυντές... Μιλάμε για "νορμάλ" καταστάσεις... Για άλλα μας θέλουν...

Θεωρώ πως η εν λόγω κατάργηση αποτελεί το λογικό επακόλουθο σε δυο πολύ "καυτά" ζητήματα, τα οποία όλοι γνωρίζουμε: 1) το e-School και 2) την "Ψηφιακή τάξη".
Δείτε τα νήματα, αντίστοιχα:
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=1685.0
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=2113.0

Μετά τόσο ντόρο και τόσα προβλήματα, ΠΟΙΑ γραμματέας ΠΕχχ σε διάθεση θα αναλάμβανε το ιιι-σκούλ; (κάτι σαν ι-χα!). Για ποιον χτυπά η καμπάνα για την επερχόμενη "Ψηφιακή Τάξη"; Θα το μάθουν το μαντάτο οι ΠΕ[00-19)+(20-άπειρο] {σκέφτηκα να το γράψω μαθηματικά αυτό...} το Σεπτέμβριο και θα αλλάξουν 10^3 χρώματα...

Συνάδελφοι:
Οι πληροφορικοί είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι (και οι χειρότερα αμοιβόμενοι...) ολόκληρης της μίζερης συνομοταξίας των ΠΕ.
Έχουν το μικρότερο ηλικιακό μέσο όρο και τη μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά και προσφορά.
Έχουν την πληρέστερη επιστημονική κατάρτιση (κι ας μας κατηγορούν για την παιδαγωγική επάρκεια...).
Αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί (αν το θελήσουμε...) το ψηφιακό σχολείο του μέλλοντος.
{αρκετά όμως με τα κολακευτικά προς το παρόν, που όμως δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα...}

Και πάμε στο "δια ταύτα".

Αν και δεν αναφέρθηκε ρητά από τους "προλαλήσαντες", συνάγεται άδηλα η κατάφορη αδικία σε βάρος μας αναφορικά με την ποσότητα των εξωδιδακτικών ασχολιών. Πρόκειται για το γνωστό "χρόνιο" πρόβλημα, το οποίο φαίνεται να αναθερμαίνεται. Ο "πληροφορικός" για όλες τις δουλειές και οι υπόλοιποι παρέα με "Λουμίδη".

Πρόκειται για τη γνωστή αδικία (την άλλη...) ο νέος να κάνει 5ωρο καθημερινά και να παίρνει 1000 ενώ ο παλιός 3ωρο και να παίρνει 1500!! (και 2ωρο άμα έχει και κανένα εργαστήριο!!...) Γιατί γίνεται αυτό?? Γιατί να κοστολογείται διαφορετικά η ώρα του νέου; Και θα μου πείτε "είναι το 'bonus' της μείωσης ωραρίου που δίνεται στους παλιούς". ΔΕΝ θεωρώ λάθος το πνεύμα του νομοθέτη, αλλά έχουμε λοξοδρομήσει κατά πολύ. ΠΟΥΘΕΝΑ δε λέει ο νομοθέτης να κάνει το 2ωρό του ο παλιός και να πάει σπιτάκι του όπως γίνεται σήμερα. Αλλά να κάθεται στο γραφείο του στο σχολείο όπου λόγω της ΠΕΙΡΑΣ του μπορεί να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ σε πολλούς άλλους τομείς της σχολικής ζωής. Και έτσι είναι. ΔΕ φτάνει όμως να μπορεί... Θέλει να προσφέρει?!?

Ζόρικα τα πράγματα... Πως θα κάνεις το λουφαδόρο εκ πεποιθήσεως να δουλέψει; Γίνεται; Δεεε γίνεται... Οπότε, για την άρση της αδικίας πρέπει να γίνουν τα εξής:

1) Υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο ΟΛΩΝ, σε ΟΛΗ τη διάρκεια λειτουργίας του (ισχύει αυτό νομίζω, άλλο που δεν εφαρμόζεται!). Και οι παλιοί με μειωμένο ωράριο πληρώνονται (και περισσότερα μάλιστα...) για να ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ στην υπηρεσία τους (τουλάχιστο, μιας και κανείς πλέον δεν τους ελέγχει στο εκπαιδευτικό τους έργο...) Είναι ο χρόνος (τμήμα του) της εξωδιδακτικής απασχόλησης άλλωστε...

2) Επιπλέον αποζημίωση για το "e-School" και την "Ψηφιακή Τάξη". Και ΑΥΤΟ είναι που πρέπει να επιδιώξουμε. Σκεφτείτε λιγάκι την κατάσταση ως έχει με τις πανελλήνιες και τους χειριστές VBI... Άλλη συμπεριφορά! ʼλλη αντιμετώπιση του θέματος!

Και κλείνοντας να σημειώσω τα εξής: Καλό είναι να μην υπάρχουν αντιπαλότητες μεταξύ των συναδέλφων. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο στην καθημερινότητα από ένα "άσχημο" εργασιακό περιβάλλον. Θα πρέπει όμως να αρθούν κάποιες αδικίες και να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Οι πληροφορικοί δουλεύουμε με μεράκι "μη φείδοντας χρόνου και κόπου" γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο, συνάδελφοι. Για μας, και για τα παιδιά. Τα παιδιά μας. Τη νέα "ψηφιακή" γενιά του μέλλοντος.

Ευχαριστώ που με αντέξατε και συγνώμη για τις υπερβολές.  :angel:
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: pentsas στις 08 Αυγ 2009, 06:26:46 ΜΜ
Και γω πιστεύω ότι η κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες είναι προς την σωστή κατεύθυνση.
Εξηγούμαι:
Τόσα χρόνια ως κλάδος παλεύουμε για να δημιουργήσουμε αυτή τη ριμάδα την φιλανθρωπική οργάνωση: "Οι Σαμαρείτες των Ελληνικών σχολείων".
Στην προσπάθειά μας αυτή με περίσσιο καμάρι, αλτρουισμό, ανιδιοτέλεια   έχουμε προσφέρει σχεδόν τα πάντα αφιλοκερδώς: από το στήσιμο εργαστηρίων, την δημιουργία  ιστοσελίδων, την εισαγωγή στα σχολεία του ελεύθερου - ανοικτού λογισμικού, την εξυπηρέτηση των συναδέλφων, την υλικοτεχνικογραματειακή υποστήριξη όλων των γραφείων του σχολείου και πολλά άλλα.
Το μόνο εμπόδιο στην προσπάθειά μας αυτή ήταν αυτή η ριμάδα η εγκύκλιος  της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες.
Ε τώρα λοιπόν μετά από τόσους κόπους και αγώνες ήρθε επιτέλους η δικαίωσή μας.
Καταφέραμε ως κλάδος συλλογικά να καταργήσουμε την απαλλαγή μας.
Ο δρόμος λοιπόν είναι τώρα ανοικτός για την δημιουργία της οργάνωσής μας.
Και όχι μόνο αυτό. Μπορούμε πλέον να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας κατα την διάρκεια του καλοκαιριού και σε γειτονικές χώρες όπως η Αλβανία και τα Σκόπια.
Δε μας σταματά τίποτα συνάδελφοι.
Ο κόσμος να χαλάσει εμείς το χαβά μας.   
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: stratosg στις 10 Αυγ 2009, 12:45:41 ΠΜ
pentsas, να υποθέσω ότι είναι ειρωνική η απάντησή σου, αν ναι τότε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλιώς μάλλον χρειάζεται να μου το κάνεις πιο λιανά.

Ειρωνεύεσαι ε; ε;
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: za√‘ag στις 10 Αυγ 2009, 02:21:33 ΠΜ
Βρήκα τρόπο να συνδεθώ εν μέσω διακοπών με pstn σύνδεση για να πάρω κανένα email και να δω τι γίνεται στο ΣΤΕΚΙ... Τι το ήθελα; :(
Αισθάνομαι υπερήφανος που το ΥΠΕΠΘ κάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να μας δώσει τα κίνητρα για να είμαστε πιο παραγωγικοί με την έναρξη του σχολικού έτους. Επιτέλους και οι ΠΕ19-20 και οι ΠΕ4 εξισώνονται με τις άλλες ειδικότητες όσον αφορά στις "αγγαρείες" του σχολείου!!

ΑΥΤΗ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.

Πέρα από κάθε διάθεση χιούμορ η κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες θα βάλει φρένο στις διαμάχες που σίγουρα υπήρχαν στις συνεδριάσεις του Συλλόγου διδασκόντων για την κατανομή εργασιών. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι συνάδελφοί μας θα δουν θετικά αυτή τη ρύθμιση. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει αντίδραση από τους συναδέλφους μας αν τους προτείνουμε το Σεπτέμβριο να αναλάβουμε πχ εκτός από τη μηχανογράφηση (την οποία όλοι πια οι συνάδελφοί μας μας την προτείνουν ανεπιφύλακτα και τη θεωρούν ιερή μας υποχρέωση) και ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ή (ακόμα καλύτερα) ΤΑ ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΑ μιας και οι 2 αυτές εργασίες γίνονται καλύτερα με τη βοήθεια ενός υπολογιστή, τον οποίο βέβαια εμείς ως "ειδικοί" τον κουμαντάρουμε πιο εύκολα σε σχέση με όλους τους άλλους.

Επιτέλους ... από το Σεπτέμβρη θα κάνουμε συνεδρίαση κατανομής εργασιών με ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ χωρίς να φοβόμαστε να κοιτάμε στα μάτια τους υπόλοιπους συναδέλφους και εμείς και οι ΠΕ4 (Φυσικοί) που τόσα χρόνια μας έλεγαν τεμπέληδες και λουφαδόρους!! Μπράβο λοιπόν στο ΥΠΕΠΘ που σκέφτηκε όλα αυτά τα προβλήματα που υπήρχαν στην ίση κατανομή εργασιών ανάμεσα στους καθηγητές και μας δείνει τη δυνατότητα να αποδείξουμε ότι και εμείς είμαστε χρήσιμοι και μπορούμε να εργαστούμε για ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ !!!

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ (βλ. e-school) ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε και τα βλέπουμε μονόπλευρα τα πράγματα ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ... ΟΠΩΣ: ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες, συνδικαλιστές, αποσπασμένους Πληροφορικούς στο ΥΠΕΠΘ κλπ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΦΕΛΟΣ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΓΥΡΝΑΜΕ ΑΝΕΜΕΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!

ΥΓ.
Τ Ι   Α Λ Λ Ο   Σ Χ Ε Δ Ι Α Ζ Ε Τ Ε    Ο Λ Ο Ι   Π Ι Σ Ω   Α Π Ο   Τ Ι Σ   Π Λ Α Τ Ε Σ   Μ Α Σ   ;;;
Θ Α  Α Φ Η Σ Ε Τ Ε   Τ Ο Υ Σ   Κ Α Θ Η Γ Η Τ Ε Σ   Ν Α   Κ Α Ν Ο Υ Ν   Μ Α Θ Η Μ Α  Η   Θ Ε Λ Ε Τ Ε   Ν Α   Κ Α Θ Α Ρ Ι Σ Ο Υ Ν   Κ Α Ι   Τ Ι Σ  Τ Ο Υ Α Λ Ε Τ Ε Σ ;;;
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: pentsas στις 11 Αυγ 2009, 03:19:30 ΠΜ
Φυσικά και ειρωνεύομαι.
Είναι όμως αυτό το ζητούμενο;
Να γινόμαστε είρωνες;   
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: stratosg στις 11 Αυγ 2009, 10:08:23 ΜΜ
Οκ ηρέμησα τώρα. Όχι, σκοπός είναι να μη γινόμαστε άβουλοι μαλιστάνθρωποι προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον αψεγάδιαστο πισινό μας. Εξάλλου μια καλή προπόνηση για να είσαι ένα εξάρτημα της μηχανής ήταν ο στρατός. Ο μαλιστανθρωπισμός στο μεγαλείο του.

Βέβαια όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν ενιαία στάση και αλληλοϋποστήριξη κάτι το οποίο εγώ δεν βλέπω να υπάρχει. Και μη μου πείτε ότι εδώ μέσα είμαστε ενωμένοι. Ναι είμαστε γιατί ανήκουμε σε διαφορετικούς συλλόγους με διαφορετικά συμφέροντα και λίγο πολύ είμαστε κρυμμένοι υπό την ανωνυμία του ψευδώνυμου μας. Σε σχολείο με πολλούς ΠΕ19 - 20 και λίγες ώρες γίνεται το έλα να δεις και να μην πάρεις, ο θάνατος σου η ζωή μου και πάει λέγοντας. Το έχω ξαναγράψει. Αυτοί οι κύριοι έχουν ανάγει το διαίρει και βασίλευε σε επιστήμη, στο χέρι μας είναι να τους κόψουμε το βήχα. Η ισχύς εν τη ενώσει, έξω από προσωπικά θέλω και βλέψεις.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: pentsas στις 12 Αυγ 2009, 12:24:36 ΠΜ
Nα αγιάσει το στόμα σου φίλε μου.
Ποιοι είναι όμως αυτοί οι τρόποι που θα μας κάνουν να κινούμαστε με αξιοπρέπεια μέσα στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα;
Να κάνω μερικές πρακτικές προτάσεις.
1) Να πιέσουμε τους/τις συμβούλους μας για να πιέσουν και αυτοί/ές με την σειρά τους τους "αποπάνω" ώστε να καταλάβουν ότι ο ρόλος μας είναι καθαρά εκπαιδευτικός - παιδαγωγικός όπως για όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες ΠΕ.
2) Να πάψουμε να κάνουμε τους ξερόλες και τους "Σαμαρείτες" στα σχολεία σε θέματα που άπτονται των νέων τεχνολογιών γενικά.
3) Να ζητήσουμε απο τους υπεύθυνους ΠΛΗΝΕΤ να μη μας θεωρούν ως τεχνικό προσωπικό του σχολείου και να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι ο ρόλος μας είναι πρωταρχικά και κύρια εκπαιδευτικός - παιδαγωγικός.
4) Να καμαρώνουμε για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε πέρα από τα καθήκοντά μας μόνο όταν αυτές συνοδεύονται από συγκεκριμένες απολαβές.
5) Να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι σ'αυτόν τον τόπο η προσφορά και το φιλότιμο είναι πάντοτε προς εκμετάλλευση. Όσο περισσότερα προσφέρεις τόσο περισσότερα θα σου ζητούν.
6) Δεν είμαστε φοιτητές είμαστε καθηγητές. Όποιος θέλει να πειραματιστεί στις νέες τεχνολογίες μπορεί κάλλιστα να κάνει ένα μεταπτυχιακό. Να μην προσφέρει δηλαδή αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο σχολείο διότι δημιουργεί "κακό " προηγούμενο.
7) Να πιέσουμε τους υπόλοιπους ΠΕ του σχολείου να σηκώσουν και αυτοί τα μανίκια τους για την ψηφιακή λάντσα δεδομένου ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι νέοι και "επιμορφωμένοι". 
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 16 Αυγ 2009, 11:25:47 ΜΜ
Στη σελίδα http://dide.ilei.sch.gr/keplinet/labs/sepehy.php έχω επισημάνει με πράσινο χρώμα τις αλλαγές σε σχέση με την περσυνή εγκύκλιο.

Εκτός από την προσθήκη του επίμαχου «δεν» στο «απαλλάσσεται από εξωδιδακτικές εργασίες», υπάρχουν και άλλες αλλαγές, όπως ενδεικτικά:

1. Στο «Οι τρεις αυτές ώρες θα καταγράφονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου στο οποίο ανήκει το εργαστήριο» προστέθηκε το «, κατανεμημένες σε διαφορετικές ημέρες».

2. Καταργήθηκε η «Προϋπόθεση για τον ορισμό Υπευθύνου σε εργαστήριο είναι αυτό να λειτουργεί τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα».

3. Αλλαγές στα κριτήρια τα οποία όμως πλέον «συνεκτιμώνται» αντί «κατά σειρά προτεραιότητας».
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Wizard στις 17 Αυγ 2009, 02:47:20 ΜΜ
Τα παιδιά για όλες τις δουλειές (http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank17_8_9_852.php)

Αύγουστος ‘09
Πάνος Κατσούλας
Καθηγητής Δημόσιας Β’/θμιας Εκπ/σης
Πρόεδρος ΔΣ Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: stratosg στις 20 Αυγ 2009, 12:11:23 ΠΜ
Μπράβο Νικόλα, γιατί και δεν ήταν πουθενά στο πρόγραμμα η μείωση μου και είχα και μια ώρα υπερωρία (απλήρωτη βεβαίως βεβαίως) για να μη ...δήξω τον σύλλογο με αλλαγή προγράμματος. Από Σεπτέμβριο όμως, έ ρε γλέντια, θα τα παρατήσω και θα προτείνω ένα φιλόλογο και ένα θεολόγο με πιστοποίηση.

Ά και για ότι μου αναθέτουν θα το ζητάω εγγράφως με απόσπασμα από το καθηκοντολόγιο. Βεβαίως βεβαίως.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Circle στις 31 Αυγ 2009, 09:19:18 ΜΜ
"O Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ δεν απαλλάσσεται από εξωδιδακτικές εργασίες και εφημερίες. Υποστηρίζει συμβουλευτικά τη λειτουργία του σχολείου σε θέματα που αφορούν στις Τεχνολογίες Πληροφοριών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναλαμβάνει και τη διεκπεραίωση των σχετικών εργασιών."

Όπως φέτος προστέθηκε το "δεν" στην εγκύκλιο ορισμού ΣΕΠΕΗΥ, κάτι μου λέει ότι του χρόνου θα καταργηθεί το "χωρίς" με τις ανάλογες επιπτώσεις στην σημασία ...  :-\
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: dim στις 01 Σεπ 2009, 04:37:04 ΜΜ
Καλό μήνα και καλή χρονιά!!!
Εγώ είμαι σε Γυμνάσιο και ξεκίνησαμε τις εξωδιδακτικές!!!
Τι θα κάνουμε?   

η ιστορία μου:   https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=2113.15
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: za√‘ag στις 01 Σεπ 2009, 04:39:32 ΜΜ
>>>>>
Παράθεση από: Circle στις 31 Αυγ 2009, 09:19:18 ΜΜΌπως φέτος προστέθηκε το "δεν" στην εγκύκλιο ορισμού ΣΕΠΕΗΥ, κάτι μου λέει ότι του χρόνου θα καταργηθεί το "χωρίς" με τις ανάλογες επιπτώσεις στην σημασία ...  :-\   

Όπως έλεγε και ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη: "Κερδίζεις πολλά, πολλά αν προβλέπεις ."
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Circle στις 03 Σεπ 2009, 02:21:36 ΠΜ
Η ΠΕΚΑΠ κάνει κάτι? Θα κάνουμε κάτι και για την κατάργηση απαλλαγής εξωδιδακτικών εργασιών κ για επιδότηση για φορητό?
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: za√‘ag στις 03 Σεπ 2009, 01:41:57 ΜΜ
Έμαθε κανείς τι συζητήθηκε χτες στη συνεδρίαση της ΠΕΚΑΠ; Στο site δεν είδα κάτι...
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Corwin στις 09 Σεπ 2009, 11:02:35 ΜΜ
 Μια απορία: Μήπως είδε κανείς κάποια νέα εγκύκλιο για τους υπεύθυνους εργαστηρίου Φυσικής;

Άλλαξε άραγε και γι αυτούς το καθεστώς απαλλαγής από τα εξωδιδακτικά καθήκοντα ή μόνο εμείς την πληρώσαμε τη νύφη;

Ρωτάω γιατί μέχρι στιγμής, ηλεκτρονικά τουλάχιστον, δεν έφτασε στο σχολείο μου κάποια τέτοια εγκύκλιος. Τώρα αν την έστειλαν μόνο υπηρεσιακά δεν το ξέρω.

Πάντως αν άλλαξε μόνο για μας το καθεστώς τότε πρέπει να μας θεωρούν εντελώς κορόιδα πια και δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: pentsas στις 09 Σεπ 2009, 11:27:21 ΜΜ
Το  ίδιο ισχύει και για αυτούς συνάδελφε.
Δεν είμαστε όμως το ίδιο.
Δε ζητά κάποιος φυσικο-χημικό ή βιολόγο όταν θέλει "εξυπηρέτηση " στις νέες τεχνολογίες.
Αφύπνιση και μόνο αφύπνιση είναι η λύση.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: za√‘ag στις 11 Σεπ 2009, 12:09:54 ΠΜ
Σήμερα είχαμε τη συνεδρίαση για τα αποτελέσματα Σεπτεμβρίου (ανεξεταστέους) και την ανάθεση εργασιών (κατανομή εξωδιδακτικών εργασιών).

Τη μηχανογράφηση την ανέλαβε και πάλι η υποδ/ντρια και ο Δ/ντής πρότεινε κι εμένα και 2-3 συναδέλφους. Μετά από συζήτηση δέχτηκαν να συμμετέχουν και 3 συνάδελφοι. Το ωρολόγιο πρόγραμμα το ανέλαβε μια συνάδελφος μαζί με εμένα (το φτιάχνω με το AscTimetables και η συνάδελφος το "χτενίζει" με το χέρι μετά). Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα του Μεταλληνού - το e-school το εγκατέστησα μόνο και περιμένουμε να έρθουν κάποιοι από την ομάδα υποστήριξης γιατί το παρατήσαμε αφού δεν μπορέσαμε να περάσουμε όλα τα στοιχεία των μαθητών. Τους έκανα λοιπόν μια διευκρίνιση (η οποία θα γραφτεί στα πρακτικά):

"Θα αναλάβω ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ την ΤΡΕΧΟΥΣΑ μηχανογράφηση. Αν δοθεί οποιαδήποτε έγγραφη διαταγή/εγκύκλιος που θα ορίζει για τη μηχανογράφηση αποκλειστικά τη χρήση του e-school ή υπεύθυνο για αυτή τον καθηγητή πληροφορικής, τότε θα συνεκτιμήσουμε με συνεδρίαση τη νέα κατάσταση δεδομένου ότι έχω και  υπερωρίες 3 ώρες, είμαι και υπεύθυνος εργαστηρίου και έχω αναλάβει και το ωρολόγιο πρόγραμμα".

Δεν ξέρω αν η διατύπωση είναι καλή αλλά νομίζω ότι θα με καλύψει για πιθανά μελλοντικά προβλήματα. Ελπίζω (όχι και τόσο έντονα) ότι θα ρυθμιστεί σωστά η εκκρεμότητα με το e-school.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: andreas_p στις 11 Σεπ 2009, 08:09:51 ΠΜ
zavag, καλημέρα.

Λίγο θα σε προβληματίσω ..

Ωράριο διδακτικό + εφημερίες + εργαστήριο  και πήρες επ ' ώμου :

3 ώρες υπερωρίες (7 ευρώ , φορολογητέα, καταβληθέντα μετά από ... μήνες)
Μηχανογράφηση
Ωρολόγιο
e-school

Πρόσθεσε (ό,τι και όποτε προκύπτει ...)  όπως :

Οποιαδήποτε ψηφιακή εξυπηρέτηση προς πάσα κατεύθυνση

Οποιαδήποτε ψηφιακή αβαρία (π.χ. ο Χ εκτυπωτής, το Υ καλώδιο και πάει λέγοντας)

και πρωί-πρωί ... δεν μου έρχονται στο νου και τα ... λοιπά !!!

Και ΟΛΑ τα παραπάνω γιατί;

Ή παρα-είσαι φιλότιμος.

Ή δεν έχεις καλή σχέση με το ΟΧΙ (μπορείς να το σερβίρεις γλυκά και ψύχραιμα, χωρίς διαπληκτισμούς , διαφωνίες, και ακρότητες)

Ή είσαι χωμένος (και εξαρτημένος) σε ποικίλες επιτροπούλες !!!


Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Gnirut στις 11 Σεπ 2009, 10:13:54 ΠΜ
Θα συμφωνήσω με τον andrea_p.

Πριν μέρες μας έφεραν τα υλικά για το καινούργιο σύστημα VBI με το καινούργιο rack. Τα κουβάλησαν ως συνήθως από την είσοδο του σχολείου στο γραφείο κάποιοι ταλαίπωροι μετεξεταστέοι μαθητές (πότε θα πάθει η μέση κανενός παιδιού κάτι και θα μας τρέχουν δεν ξέρω, εαν ποτέ γίνω διευθυντής μαθητής δεν πρόκειται να κουβαλάει τίποτα, να πληρώνουν οι διάφορες διευθύνσεις μεταφορική).

Στο γραφείο όπως είναι φυσικό έπιαναν αρκετό χώρο. Είχε την φαεινή ιδέα λοιπόν ένας από κει μέσα να μου πεί να το στήσω για να πετάξουν τις κούτες. ΟΧΙ του λέω, πρώτον δεν ξέρω πως να στήσω το rack που μπορεί να θέλει συγκεκριμένες προδιαγραφές, δεύτερον έχει πληρώσει το δημόσιο την altec να το στήσει, τρίτον δεν είναι δική μου δουλειά να στήνω τα μηχανάκια της altec.

Η απάντηση ήταν γνωστή, μα εσύ είσαι ο πληροφορικάριος. Και εσύ είσαι φιλόλογος του λέω, είσαι υπεύθυνος για ό,τι γράφεται στα ελληνικά σε όλο το σχολείο; Άλλαξε 5 χρώματα, μούτρωσε, ξεμούτρωσε αδιάφορο...

Το ΟΧΙ λοιπόν όπως λέει και andreas_p είναι μια λέξη που πρέπει να μπει στο λεξιλόγιο μας...
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: za√‘ag στις 11 Σεπ 2009, 01:05:58 ΜΜ
Εσείς κάνατε συνεδρίαση κατανομής εξωδιδακτικών εργασιών;
Τι θέση πήρατε;
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: andreas_p στις 11 Σεπ 2009, 03:59:24 ΜΜ
"Θα αναλάβω ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ την ΤΡΕΧΟΥΣΑ μηχανογράφηση."

Προς : zavag (αν τόχεις καταλάβει τα έχεις αναλάβει πλήρως !),
          κάθε συνάδελφο ΠΕ19

Ένα  σχόλιο (για τη διατύπωση) το οποίο θα σου φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο :

Αναλαμβάνω ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ερμηνεύεται ως εξής :  Πλήρης διεκπεραίωση.

Θα μπορούσε να διατυπωθεί ως εξής :

Θα αναλάβω συμβουλευτική και μόνο υποστήριξη δλδ θα χαράσω τις κατευθυντήριες γραμμές χωρίς όμως αυτό να σημαίνει την πλήρη διεκπεραίωση της μηχανογράφησης.

Την εβδομάδα που έρχεται ...
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: andreas_p στις 11 Σεπ 2009, 06:22:32 ΜΜ
Συνάδελφοι ΠΕ19 δείτε  το  4.

http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank11_9_9_0444.php

Γι' αυτό στηρίξτε την ΠΕΚΑΠ με την εγγραφή σας και την οικονική σας τακτοποίηση
(είναι μόνο 20 € τη διετία).
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: za√‘ag στις 12 Σεπ 2009, 02:25:32 ΠΜ
Παράθεση από: zavag στις 11 Σεπ 2009, 12:09:54 ΠΜ
Σήμερα είχαμε τη συνεδρίαση για τα αποτελέσματα Σεπτεμβρίου (ανεξεταστέους) και την ανάθεση εργασιών (κατανομή εξωδιδακτικών εργασιών).

Τη μηχανογράφηση την ανέλαβε και πάλι η υποδ/ντρια και ο Δ/ντής πρότεινε κι εμένα και 2-3 συναδέλφους. Μετά από συζήτηση δέχτηκαν να συμμετέχουν και 3 συνάδελφοι. Το ωρολόγιο πρόγραμμα το ανέλαβε μια συνάδελφος μαζί με εμένα (το φτιάχνω με το AscTimetables και η συνάδελφος το "χτενίζει" με το χέρι μετά). Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα του Μεταλληνού - το e-school το εγκατέστησα μόνο και περιμένουμε να έρθουν κάποιοι από την ομάδα υποστήριξης γιατί το παρατήσαμε αφού δεν μπορέσαμε να περάσουμε όλα τα στοιχεία των μαθητών. Τους έκανα λοιπόν μια διευκρίνιση (η οποία θα γραφτεί στα πρακτικά):

"Θα αναλάβω ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ την ΤΡΕΧΟΥΣΑ μηχανογράφηση. Αν δοθεί οποιαδήποτε έγγραφη διαταγή/εγκύκλιος που θα ορίζει για τη μηχανογράφηση αποκλειστικά τη χρήση του e-school ή υπεύθυνο για αυτή τον καθηγητή πληροφορικής, τότε θα συνεκτιμήσουμε με συνεδρίαση τη νέα κατάσταση δεδομένου ότι έχω και  υπερωρίες 3 ώρες, είμαι και υπεύθυνος εργαστηρίου και έχω αναλάβει και το ωρολόγιο πρόγραμμα".

Δεν ξέρω αν η διατύπωση είναι καλή αλλά νομίζω ότι θα με καλύψει για πιθανά μελλοντικά προβλήματα. Ελπίζω (όχι και τόσο έντονα) ότι θα ρυθμιστεί σωστά η εκκρεμότητα με το e-school.

Ξανασκέφτηκα τη διατύπωση και νομίζω ότι έτσι είναι καλύτερα:

"Θα αναλάβω συμβουλευτική και μόνο υποστήριξη για την τρέχουσα μηχανογράφηση (πρόγραμμα του Μεταλληνού). Αν καθιερωθεί νομοθετικά η υποχρεωτική χρήση του e-school  για τη μηχανογράφηση των σχολείων και προβλέπεται η αποκλειστική απασχόληση προσωπικού με αυτό, εγώ επιθυμώ να ασκώ τα διδακτικά μου καθήκοντα και μόνο."

Συμφωνείτε ;

ΥΓ.... Το πρακτικό θα γραφτεί τη Δευτέρα
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές ερ&#
Αποστολή από: Corwin στις 12 Σεπ 2009, 10:25:33 ΠΜ
Τι να σου πω συνάδελφε με τόσα καθήκοντα που έχεις και μη γνωρίζοντας ακριβώς το "κλίμα" του συλλόγου σου δεν μπορώ να έχω συγκεκριμένη άποψη και ότι συμβουλές σου δωθούν θα είναι "εκ του ασφαλούς" και ίσως και "εκτός θέματος"
Το καλύτερο θα ήταν να μην αντιμετωπιζόταν το θέμα ατομικά και κατά περίπτωση, αλλά να υπήρχε μια συλλογική στάση στα τεκταινόμενα .
Βέβαια μπορώ να σου πω τη δική μου αντιμετώπιση στο θέμα κατανομής αρμοδιοτήτων. Αυτό που σκοπεύω να κάνω είναι να μην προσφερθώ εθελοντικά για τη "Μηχανογράφηση".
Από κει και πέρα αν ο σύλλογος μου την αναθέσει (ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία) αυτό που θα γίνει είναι να γραφτεί στο πρακτικό με μεγάλη λεπτομέρεια ποια ακριβώς θα είναι τα καθήκοντά μου ή αλλιώς τι σημαίνει "Μηχανογράφηση".
Έχω έτοιμο ένα προσχέδιο το οποίο σε περίπτωση ανάθεσης της "Μηχανογράφησης" σε μένα θα δώσω σε όποιον κρατάει πρακτικά να το αντιγράψει ή τελοσπάντων να σημειώσει ποια από καθήκοντα τα οποία έχω καταγράψει μου αναθέτει ο σύλλογος διδασκόντων.
Σημειωτέον ότι τα πιθανά καθήκοντα της "Μηχανογράφησης" έτσι όπως τα έχω καταγράψει είναι πάνω από δύο εκτυπωμένες σελίδες Α4!
Από κει και πέρα ανοίγονται διάφορες προοπτικές και υπάρχουν πολλές πιθανότητες μια εξ αυτών είναι να ...ντραπούν κάποιοι και να υπάρξει και λίγο φιλότιμο.
Σε κάθε σύλλογο ο χειρισμός είναι διαφορετικός ανάλογά με τις συνθήκες όπως καταλαβαίνεις.
Αν υπήρχε δυνατότητα  συλλογικής αντίδρασης πέρα από όσα έχουν ήδη γίνει (Δελτία τύπου ΠΕΚΑΠ - ΟΛΜΕ κλπ) πιθανόν να μη χρειαζόταν να καταφύγουμε σε εξατομικεύμένες αντιμετωπίσεις. Φαίνεται όμως πως τα πράγματα οδηγούν στην ατομική αντιμετώπιση της κατάστασης προς το παρόν μιας και η συνεδρίαση κατανομής αρμοδιοτήτων θα γίνει σε όλα τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα και πρέπει να προετοιμαστούμε γι΄αυτό άμεσα.
Η δική μου αντιμετώπιση είναι αυτή που εξήγησα παραπάνω.
Ίσως το πρόβλημα, έτσι όπως λειτουργούν τα πράγματα σε αυτόν τον τόπο, είναι ότι δεν έχουμε, σαν κλάδος, κάποιο καλό "κονέ" στην κατάλληλη θέση. Όχι για να μας κάνει κάποιο ρουσφέτι αλλά για να πει τα αυτονόητα σε αυτούς που αβίαστα και αλόγιστα υπογράφουν εγκυκλίους και αναθέτουν "αρμοδιότητες".
Στην Ελλάδα δεν έχει σημασία αν έχεις δίκιο, σημασία έχει αν έχεις "μέσον". Δυστυχώς....
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: za√‘ag στις 12 Σεπ 2009, 12:30:05 ΜΜ
Ακριβώς λοιπόν επειδή τα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ δεν μπορούν να γραφτούν στα πρακτικά συνεδρίασης του συλλόγου καθηγητών και αφού δεν μπορούμε να έχουμε κοινή στάση (δεν έχει δοθεί μια αναφορά στην αντιμετώπιση του θέματος από κανένα) ΜΟΝΟΙ μας πάλι θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Γιαυτό το διατύπωσα έτσι.

Και για να γίνω σαφέστερος:

1) Στο σχολείο αυτό είμαι 3η χρονιά (με διάθεση ΠΥΣΔΕ). Δεν μπορώ να πω ότι κάνω κάποια εξωδιδακτική εργασία με κόπο. Τη μηχανογράφηση με το Μεταλληνό την κάνει εξολοκλήρου η Υποδ/ντρια με μια γραμματέα ή με κάποιον άλλο συνάδελφο. Εγώ δεν έκανα τίποτα άλλο εκτός από τα γνωστά αντίγραφα ασφαλείας ή να επικοινωνήσω με τον Γιανναράκη (ο Μεταλληνός έχει προβλήματα υγείας και το έχει αναλάβει ο Γιανναράκης) όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα... συνήθως τα προβλήματα είναι σχετικά με τη μισθοδοσία, που έχει αναλάβει άλλη συνάδελφος.

2) Το ωρολόγιο πρόγραμμα το πήρα μόνο και μόνο επειδή έχω το ASCTimetables και κατάλαβα πώς λειτουργεί. Το φτιάχνω λοιπόν επί 1-2 μέρες και το αναλαμβάνει μετά με το χέρι μια άλλη συνάδελφος.

3) Το εντονότερο πρόβλημά μου (και όλων μας πιστεύω) είναι να μην μας φορτώσουν το e-school το οποίο όπως έχω ξαναπεί (άποψή μου) είναι επιεικώς απαράδεκτο όσον αφορά τη λειτουργία του στο σύνολό της ... (δες αναφορές στο σχετικό topic). Προσπάθησα λοιπόν στη διατύπωσή μου στο πρακτικό να αναφέρω το εξής αυτονόητο για μας ότι Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ E-SCHOOL ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ  Δ Ε Ν  ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. Αν λοπόν το ΥΠΕΠΘ θεωρήσει ότι αυτό το πακέτο είναι δουλειά για το υπάρχον προσωπικό του σχολείου εγώ ΔΕΝ θα παραιτηθώ από τα διδακτικά μου καθήκοντα για να γίνω ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ .... ας γίνει κάποιος άλλος .... στο κάτω-κάτω δεν μπορεί να μου το επιβάλλει κανείς με το ζόρι ... σωστά; Αυτό ήθελα να τονίσω στην παράγραφο που θα γραφτεί στο πρακτικό. Τίποτα παραπάνω.

Τώρα πώς το ΥΠΕΠΘ αποφάσισε να μας φορτώσει και εξωδιδακτικά καθήκοντα κάτι που εδώ και πολλά χρόνια δεν είχαμε ... αυτό (να με συγχωρείτε πολύ) αλλά το φτωχό μου μυαλό ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ !!
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ !!!

Θα σας πω μόνο αυτό: Το 1997 που ο Αρσένης εισηγήθηκε τη "μεταρρύθμιση" μας έτρεχαν στις τοπικές ΕΛΜΕ και μας είπαν "ευθέως" ότι η κατάργηση της επετηρίδας ήταν πρόταση της ΟΛΜΕ ... Σας διαβεβαιώ γιαυτό ... μας το είπε πρόεδρος τοπικής ΕΛΜΕ... Τότε λοιπόν συνάδελφοι γιατί η ΟΛΜΕ μας έβαζε να κάνουμε απεργίες;;; Για να αντιδράσουμε στην πρόταση που η ίδια έκανε στον υπουργό να καταργήσει την επετηρίδα; Γιατί να ξεχνάμε τα παλιά;

Τέλος πάντων δεν θέλω να γίνομαι επιθετικός αλλά βλέπω ότι όλα είναι κατευθυνόμενα και γίνονται μεθοδικά. Τα έχω ξαναγράψει σε αυτό ή σε άλλα topics. Δεν μας υποστηρίζει ΕΝΕΡΓΑ κανείς. Ο καθένας μόνος του ... Είδατε καμιά ανακοίνωση για τη στάση που πρέπει να κρατήσουμε ως κλάδος; Δεν θα έπρεπε να μας πει κάποιος πώς θα κρατήσουμε την "αξιοπρέπειά" μας;

Με το να κάνουμε "επανάσταση" και να λέμε ΟΧΙ δεν βγάζουμε άκρη. Το έχω δει το έργο του ΟΧΙ. Το έκανα πολλές φορές στο παρελθόν αλλά το ΟΧΙ δημιουργεί πολλές φορές χωρίς λόγο ακρότητες και έχθρες στο σύλλογο.

ΥΓ προς Corwin ή οποιονδήποτε άλλο συνάδελφο:

Η μηχανογράφηση δεν υπάρχει ως εργασία στο καθηκοντολόγιο. Οπότε και το πρακτικό που μας την αναθέτει (αν συμβεί) δεν είναι "καλυμμένο".

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια νομίζω στο πρακτικό, λίγα και "σαφή" είναι αρκετά.

Αν θές βάλε το προσχέδιο που έχεις σαν συνημμένο να το δούμε μήπως μας βοηθήσει περισσότερο. Η ανταλλαγή απόψεων μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Φιλικά
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: stratosg στις 12 Σεπ 2009, 10:43:51 ΜΜ
Παράθεση από: andreas_p στις 11 Σεπ 2009, 06:22:32 ΜΜ
Συνάδελφοι ΠΕ19 δείτε  το  4.

http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank11_9_9_0444.php

Γι' αυτό στηρίξτε την ΠΕΚΑΠ με την εγγραφή σας και την οικονική σας τακτοποίηση
(είναι μόνο 20 € τη διετία).
Ε καλά τώρα κι εσύ τι περίμενες; Που σκατά είναι η ΟΛΜΕ να γράψει κάτι και για τους ΠΛηροφορικάριους κάτω από τη στέγη του ΣΕΚ χωρίς την μείωση του ωραρίου; Μέχρι και στον Καλομοίρη τα είχα πει όταν ήρθε στο σχολείο μου. Ποια η θέση τους που στο σχολείο μου είμασταν 17 πληροφορικάριοι και ζητούσαμε κι άλλους και φέτος είμαστε με τα βίας τέσσερις;

Παράθεση από: zavag στις 12 Σεπ 2009, 12:30:05 ΜΜ3) Το εντονότερο πρόβλημά μου (και όλων μας πιστεύω) είναι να μην μας φορτώσουν το e-school το οποίο όπως έχω ξαναπεί (άποψή μου) είναι επιεικώς απαράδεκτο όσον αφορά τη λειτουργία του στο σύνολό της ... (δες αναφορές στο σχετικό topic). Προσπάθησα λοιπόν στη διατύπωσή μου στο πρακτικό να αναφέρω το εξής αυτονόητο για μας ότι Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ E-SCHOOL ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ  Δ Ε Ν  ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. Αν λοπόν το ΥΠΕΠΘ θεωρήσει ότι αυτό το πακέτο είναι δουλειά για το υπάρχον προσωπικό του σχολείου εγώ ΔΕΝ θα παραιτηθώ από τα διδακτικά μου καθήκοντα για να γίνω ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ .... ας γίνει κάποιος άλλος .... στο κάτω-κάτω δεν μπορεί να μου το επιβάλλει κανείς με το ζόρι ... σωστά; Αυτό ήθελα να τονίσω στην παράγραφο που θα γραφτεί στο πρακτικό. Τίποτα παραπάνω.
Πες τα ευλογημένε. Ήρθε ο ΠΛΗΝΕΤ από το σχολείο μεριά κι άρχισε το μπλα μπλα για το e-school. Όταν άρχισα να του λέω τα περί δεν είναι δικιά μου δουλειά κλπ, αυτός άνοιξε το θεϊκό του στόμα και είπε την ατάκα. "Έτσι όπως είναι η κατάσταση με τους πληροφορικούς καλά θα κάνουμε να κάνουμε και καμιά δουλειά αλλιώς άμα δεν σου αρέσει μπορείς να παραιτηθείς." Το καταλάβατε τώρα; Ε καταπληκτικοί συνάδελφοι; Κι όταν έγραψα ότι εδώ λέει ο καθείς μας ότι θέλει υπό την ασπίδα του ψευδωνύμου αλλά μέσα στο σύλλογο μούγκα μη και χάσουμε τη βόλεψή μας ένας το κατάλαβε. Όπως πάλι καταλάβατε από τους εναπομείναντες τέσσερις εγώ είμαι αυτός που μίλησα κι εγώ είμαι αυτός που πήρε την κρυάδα. Μούγκα κύριοι μη και χάσουμε τίποτα, τί αραγες;

Corwin αλήθεια δε βάζεις τις σελιδούλες σου εδώ; Πότε δεν ξέρεις.

Συγγνώμη για το ύφος και τον τόνο μου, αλλά έχω αρχίσει να μη θέλω να πάω στη δουλειά και είναι κρίμα.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: za√‘ag στις 12 Σεπ 2009, 10:37:20 ΜΜ
stratosg

Μόνο και μόνο το ότι δεν είχαμε τόσα χρόνια τώρα σχολ. σύμβουλο για την ειδικότητά μας είναι αρκετό.

Συμφωνείς με τη διατύπωση για το πρακτικό ή έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο;
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές ερ&#
Αποστολή από: Corwin στις 12 Σεπ 2009, 11:54:23 ΜΜ
 Λοιπόν συνάδελφοι αν ανησυχείτε για το e-school, η άποψή μου είναι η εξής:
Αν το εν λόγω "πακέτο" δεν δουλεύει τότε και εκατό εγκύκλιοι να βγουν δεν έχει καμμία σημασία γιατί απλά μπορεί ο καθένας από εμάς να δηλώσει αδυναμία χρήσης του και μην ανησυχείτε δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα διότι όταν μας προσέλαβαν, δεν μας προσέλαβαν ως τεχνικούς, προγραμματιστές ή έστω χειριστές, ως δάσκαλοι διοριστήκαμε.
Άν λοιπόν δεν κάνουμε μάθημα τότε είμαστε υπόλογοι και πειθαρχικά αλλά και ηθικά. Αν δεν μπορούμε να δουλέψουμε το τάδε ή το δείνα λογισμικό, στην πραγματικότητα... δεν τρέχει τίποτα (ούτε το λογισμικό αλλά ούτε και εμείς). Μην μας πιάνει πανικός και πάνω απ' όλα μη νομίζουμε ότι θα μας πέσει η υπόληψη και θα ξεφτιλιστούμε σαν επιστήμονες αν πουμε πολύ απλά "δεν ξέρω - δεν μπορώ να το κάνω".
Σαν σχολείο μπορείς να δηλώσεις και επίσημα ότι δε δύνασαι να το δουλέψεις το συγκεκριμένο πακέτο και να επισημάνεις ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των αξεπέραστων δυκολιών είναι η τεχνική υποστήριξη onsite για να λυθούν τα προβλήματα.

Όσον αφορά τώρα την κατάσταση που δημιούργησε αυτό το "δεν" στην επίμαχη εγκύκλιο, δυστυχώς όπως είπα το ποια θα είναι η αντίδρασή μας, ελλείψει κάποιας καλύτερης πρότασης συλλογικής στάσης, πιστεύω ότι παραμένει στην κρίση του καθενός αν και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών είναι καλό πράγμα.
Τέλος τα καθήκοντα της "Μηχανογράφησης", όπως τα έχω δει στην δεκαπενταετή μου εμπειρία μπορεί να "απλώνονται" σε πάρα πολλούς τομείς, ανάλογα με το σχολείο που θα βρεθεί κανείς καθέ φορά.
Για να πάρετε μια ιδέα επισυνάπτω το δισέλιδο το οποίο αποτελεί μια μάλλον "βαριά" εκδοχή καθηκόντων μηχανογράφησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κάτι σπάνιο, μου έχει τύχει προσωπικά να βιώσω τέτοια ερμηνεία των "καθηκόντων" πριν από κάποια χρόνια.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: stratosg στις 12 Σεπ 2009, 11:59:36 ΜΜ
zavag, συμφωνώ δεν θα έγραφα κάτι άλλο κι απ' ό'τι κατάλαβα το έκανες απλά για να βρίσκεται κάπου καταγεγραμμένο.

Corwin ακούς όμως ένα κάρο ανοησίες από τους άλλους όχι και από τους ΠΛΗΝΕΤ. Σε τελική ανάλυση οι Σύμβουλοι τί θέση παίρνουν για το θέμα;
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: pentsas στις 13 Σεπ 2009, 11:21:43 ΠΜ
Μπράβο συνάδελφε Corwin. Πολύ καλή η κωδικοποίηση των εργασιών μηχανογράφησης του σχολείου! (θα μπορούσαν να προστεθούν και άλλα όπως το asc timetable πχ).
Έτσι μπορούμε με συγκεκριμένα πράγματα να πείσουμε τους συναδέλφους για την ποσότητα - ποιότητα του όγκου εργασίας που καλείται να διεκπεραιωθεί  στα πλαίσια του πακέτου μηχανογράφηση σχολείου.
Και όχι μόνο αυτό, μπορεί επίσης να γίνει αντικειμενικότερη και δικαιότερη κατανομή εργασιών στην περίπτωση που δεν καταφέρουμε να φέρουμε γραμματέα   στο σχολείο.
Θα ήθελα την άδειά σου για να το χρησιμοποιήσω προσωπικά αλλά και να το στείλω στη λίστα καθηγητών πληροφορικής Δωδεκανήσου (Ρόδου).
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Corwin στις 13 Σεπ 2009, 03:40:57 ΜΜ
Παράθεση από: pentsas στις 13 Σεπ 2009, 11:21:43 ΠΜ
Θα ήθελα την άδειά σου για να το χρησιμοποιήσω προσωπικά αλλά και να το στείλω στη λίστα καθηγητών πληροφορικής Δωδεκανήσου (Ρόδου).

Προφανώς από τη στιγμή που το ανέβασα στο φόρουμ μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς όπως θέλει. Χαίρομαι που το βρήκες χρήσιμο και αν μπορεί να αξιοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο τόσο το καλύτερο.

Έχεις δίκιο για το ότι μπορούν να προστεθούν κι άλλα πράγματα όπως πχ το πρόγραμμα, απλά στα σχολεία από τα οποία πέρασα ο "προγραμματιστής" πάντα κράταγε τη θέση του με μεγάλη αποφασιστικότητα, συνήθως για να μπορεί να "φτιαχτεί" ο ίδιος βέβαια.  ;)
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Gnirut στις 14 Σεπ 2009, 12:58:21 ΠΜ
Δεν μπορώ να καταλάβω που μπερδευόμαστε στα περί "μηχανογράφησης". Από όσο γνωρίζω (διορθώστε με αν κάνω λάθος) δεν υφίσταται εξωδιδακτική εργασία που λέγεται "μηχανοργάνωση". Η μόνη παρεμφερής εργασία λέγεται "γραμματειακή υποστήριξη" και είναι μία εργασία η οποία, εαν δεν υπάρχει γραμματέας στο σχολείο, την αναλαμβάνουν εξ'ίσου άνω του ενός συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων.

Η "γραμματειακή υποστήριξη", λοιπόν παλαιότερα γινόταν με χαρτί και μολύβι από την ώρα όμως που μπήκε ο υπολογιστής στη ζωή μας μεγάλο μέρος της γίνεται με τη βοήθεια του υπολογιστή. Ο χειρισμός του υπολογιστή δεν απαιτεί μηχανικό πληροφορικής για να γίνει, όπως δεν απαιτείται να είναι κάποιος μηχανικός αυτοκινήτου για να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο. Σας τα λέω απλά έτσι όπως θα τα πείτε στον φιλόλογο διευθυντή σας...

Αφήστε τα δισέλιδα πρακτικά και μην μπερδεύουμε τις καταστάσεις. Μην αυτοχωνόμαστε. Διοριστήκαμε ως εκπαιδευτικοί, όχι ως τεχνικοί δικτύων και ΗΥ, όχι σαν γραμματείς ούτε ως υπεύθυνοι μηχανογράφησης. Προς τα εκεί θέλουν να μας πάνε, μην πάμε μόνοι μας (δείτε και το ΚΑΤΑΝΤΙΑ που έχω αναρτήσει παλαιότερα). Εγώ πιστεύω ότι ένα ευγενικό όχι είναι η καλύτερη λύση μαζί με ένα συγκεκριμένο διαμοιρασμό της γραμματειακής υποστήριξης ανάμεσα σε όλους τους πιστοποιημένους στην πληροφορική συναδέλφους.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Corwin στις 14 Σεπ 2009, 03:07:59 ΜΜ
Παράθεση από: Gnirut στις 14 Σεπ 2009, 12:58:21 ΠΜ
Εγώ πιστεύω ότι ένα ευγενικό όχι είναι η καλύτερη λύση μαζί με ένα συγκεκριμένο διαμοιρασμό της γραμματειακής υποστήριξης ανάμεσα σε όλους τους πιστοποιημένους στην πληροφορική συναδέλφους.

Κατ' αρχήν συνάδελφε σου δηλώνω ότι σε ζηλεύω μέχρι... παλαβομάρας γιατί προφανώς είσαι σε ένα σύλλογο διδασκόντων ο  οποίος αποτελείται από ευσυνείδητους και πρόθυμους συναδέλφους. Να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερο για αυτό, αλλά δυστυχώς η περίπτωσή σου ίσως ανήκει στις εξαιρέσεις. Αυτό που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάδελφοι στα σχολεία που υπηρετούν είναι νομίζω μια πολύ χειρότερη πραγματικότητα.

Λόγω ανικανότητας ή/και τεμπελιάς των διευθυντών και υποδιευθυντών και επειδή οι περισσότεροι από τους συναδέλφους των άλλων ειδικοτήτων δεν θέλουν να "μπλέξουν με το κομπιουτερ" και κάνουν ότι μπορούν γι΄αυτό, το αποτέλεσμα είναι να περνάει από το σύλλογο (στα "ψιλά" ή στα "αυτονόητα") ότι "το κομπιούτερ το αναλαμβάνει ο πληροφορικός" και μάλιστα χωρίς να θεωρείται και κάτι σπουδαίο "δυο κουμπιά πατάς κι έγινε, αφού εσύ ξέρεις". Αν δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση η οποία επιτείνεται με τη νέα εκγύκλιο δεν θα γινόταν και όλη αυτή η συζήτηση.

Φυσικά παρά την εμπειρία μου μπορεί να κάνω λάθος και απλά να είμαι .... γκαντέμης, και τα δέκα σχολεία που έχω βρεθεί να ήταν παραδείγματα προς αποφυγήν ενώ στα υπόλοιπα τα πράγματα να εξελίσσονται πιο φυσιολογικά. Δεν το αποκλείω γιατί δεν έχω κάνει και κάποια στατιστική μελέτη.

Αν κάνω λάθος και η "μηχανογράφηση" ή "γραμματειακή υποστήριξη" ή "κομπιούτερ" δεν υφίσταται σαν πρόβλημα κατά την ανάθεση καθηκόντων τότε.... τόσο το καλύτερο. Το δισέλιδο έτσι κι αλλιώς το έφτιαξα  για μένα, δεν είχα σκοπό να το προωθήσω στην ΟΛΜΕ ή στην ΠΕΚΑΠ ή δεν ξέρω κι εγώ σε ποιον άλλο μαζικό φορέα.

Άρα όλα ωραία και καλά.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Gnirut στις 14 Σεπ 2009, 04:10:02 ΜΜ
"περνάει από το σύλλογο (στα "ψιλά" ή στα "αυτονόητα") ότι "το κομπιούτερ το αναλαμβάνει ο πληροφορικός" "

Συνάδελφε μάλλον είσαι πολύ "δεκτικός". Αφήνεις να περνάει στα "ψιλά" η δουλειά σου; Κακώς.
Δεν υπάρχουν στο σχολείο σου άλλοι πιστοποιημένοι καθηγητές; Εαν δεν κάνω λάθος παίρνουν και χρήματα για αυτό. Απλά, κοφτά θα στο πω: χώστους...

Εαν τώρα στην χειρότερη των περιπτώσεων έχεις πέσει σε τελείως "κακοπροαίρετο" διευθυντή κάτσε τις ώρες που προβλέπεται στο σχολείο (δηλαδή όσο κάθονται και οι άλλοι), δώσε προτεραιότητα στο διδακτικό σου έργο και στο εργαστήριο για τα οποία υποχρεούσαι από το νόμο και από μηχανοργανώσεις, e-school κλπ ότι προλαβαίνεις. Πάντα μην ξεχνάς εαν τύχει και κάθήσεις παραπάνω από τους άλλους να ζητάς "εξυπηρετήσεις" για αυτό ("ρεπό" κλπ) και εαν δεν σου δίνουν τότε να διαμαρτύρεσαι για το ότι οι άλλοι κάθονται στο σχολείο λιγότερο από σένα.

Σιγά-σιγά θα δεις ότι δεν θα σου "κολλάει" κανένας. Με συγχωρείς για την ωμότητα αλλά καλύτερα να σε έχουν για "καθικάκι" παρά για "μαλάκα" συνάδελφε...
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές ερ&#
Αποστολή από: Corwin στις 14 Σεπ 2009, 06:51:23 ΜΜ
.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές ερ&#
Αποστολή από: Corwin στις 14 Σεπ 2009, 06:58:29 ΜΜ
Παράθεση από: Gnirut στις 14 Σεπ 2009, 04:10:02 ΜΜ
αλλά καλύτερα να σε έχουν για "καθικάκι" παρά για "μαλάκα" συνάδελφε...

Συνάδελφε σέβομαι την άποψή σου, αν και τη διατυπώνεις με ένα ύφος που όντως δεν είναι το καλύτερο ειδικά όταν απευθύνεσαι σε άτομα που δεν σε ξέρουν και δεν τα ξέρεις.
Τελοσπάντων ο καθένας είναι αυτό που είναι, πάντως αυτό που δε χωνεύω με τίποτα είναι ο χαρακτηρισμός σου (εισαγωγικά ξε-εισαγωγικά δεν έχει σημασία) όταν απευθύνεσαι σε μένα προσωπικά. Ξαναδιάβασέ το αν θέλεις και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Εκτός πια κι αν έγινε επίτηδες, οπότε.... άστο καλύτερα.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: pentsas στις 14 Σεπ 2009, 07:20:13 ΜΜ
Συνάδελφοι ειρήνη υμών!

Σας αφιερώνω ένα ανέκδοτο ... έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο  >:D


"H Παρεξήγηση
Στην αυλή τού Λουδοβίκου 14ου , υπήρχε ένας γελωτοποιός που έκανε πολύ επιτυχημένα αστεία . Μια μέρα λοιπόν , ο βασιλιάς για να τον δυσκολέψει λίγο , του ζήτησε να κάνει ένα αστείο τού οποίου η δικαιολογία να είναι χειρότερη από την πράξη . Πέρασαν αρκετές ημέρες . Ένα απόγευμα στον περίπατό του ο βασιλιάς , βλέπει τον γελωτοποιό να χαϊδεύει τα οπίσθια τής βασίλισσας . Έξω φρενών ο Λουδοβίκος , τον πλησιάζει τον αρπάζει από το λαιμό και τού λέει : " Πώς τόλμησες ! Θα σε στείλω στην γκιλοτίνα γι? αυτό που έκανες ! " " Ω , βασιλιά μου ! " απαντά χαμογελώντας ο γελωτοποιός . " Νόμιζα ότι ήσασταν εσείς ! ""
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Corwin στις 14 Σεπ 2009, 07:29:15 ΜΜ
Παράθεση από: pentsas στις 14 Σεπ 2009, 07:20:13 ΜΜ
Συνάδελφοι ειρήνη υμών!

Σας αφιερώνω ένα ανέκδοτο ... έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο  >:D

Καλό!
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Gnirut στις 15 Σεπ 2009, 12:33:25 ΠΜ
Corwin ο χαρακτηρισμός ήταν γενικός και όχι φυσικά προσωπικός αφού ούτε καν σε ξέρω. Δεν μπορώ να καταλάβω πως το παραξήγησες αυτό που είπα. Εν πάση περιπτώσει ίσως έχεις δίκιο γιατί στα γραπτά μηνύματα δεν φαίνεται το ύφος με το οποίο λέγεται κάτι, οπότε σου ζητώ συγγνώμη για την παρεξήγηση.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Corwin στις 15 Σεπ 2009, 06:40:10 ΠΜ
ok
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Corwin στις 18 Σεπ 2009, 05:30:12 ΜΜ
Τελικά συνάδελφοι αυτό που ανέλαβα φέτος.... είναι το ίδιο με πέρσι. Η έκδοση αποτελεσμάτων Ιουνίου και Σεπτεμβρίου δηλαδή σε συνεργασία με τον υποδιευθυντή πάντα. Δεν γράφτηκε σε κανένα πρακτικό και ούτε και το επεδίωξα , έτσι κι αλλιώς πάντα συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία μιας και 1ον) δεν εμπλέκεται ιδιαίτερα με τα διδακτικά μου καθήκοντα και 2ον) είμαι καλός άνθρωπος εκ φύσεως και όπου μπορώ να βοηθήσω, βοηθάω χωρίς να περιμένω ή να ζητάω ανταλλάγματα.  :angel:
Εκεί που μουλαρώνω είναι όταν βλέπω να προσπαθούν να μου φορτώσουν τα πάντα. Τότε στηλώνω τα μπροστινά.
Πάντως το περίφημο δισέλιδο τουλάχιστον στην περίπτωσή μου έτυχε καλής υποδοχής γιατί βοήθησε να μπουν κάποια πράγματα σε μια σειρά, κάτι σαν μπούσουλας δηλαδή σε όσους εμπλέκονται στη γραμματειακή υποστήριξη και στο συντονισμό της. Στο σχολείο μου είναι 4-5 και χρειάζεται να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα.
Ελπίζω και οι υπόλοιποι να μείνατε ικανοποιημένοι μετά την κατανομή καθηκόντων.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Circle στις 19 Σεπ 2009, 12:27:27 ΠΜ
Φέτος που μπήκε το "δεν" στο "απαλλάσσονται απο εξωδιαδακτικές εργασίες", κ μετά από γενικά σχόλια του στυλ "κάποιοι συνάδελφοι δεν κάνουν τίποτε", (εδώ γελάμε ή θυμώνουμε, ανάλογα με την διάθεση) ζήτησα να γραφούν στο πρακτικό οι δουλειές που κάθε χρόνο κάνω.
Δηλαδή:
α) ηλεκτρονική υποβολή ΙΚΑ αναπληρωτών, ωρομισθίων κ καθαριστριών.
β) ενημέρωση βάσης survey και κάθε άλλης βάσης
γ) ηλεκτρονική υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών (ΚΒΣ) (που σημαίνει κατάβασε, εγκατέστησε το πρόγραμμα, φτιάξε τα αρχεία με ειδκή μορφή, ζιπάρισέ τα - όχι όμως με κανένα τελευταίας έκδοσης πρόγραμμα γιατί δεν τα δέχεται  :-\ - υπέβαλέ τα - αφού ανακαλύψεις τους κωδικούς σύνδεσης! πάρε απόδειξη, τέλος!)
δ) ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών στοιχείων εκπαιδευτικών (FMY) (με διαδικασία όμοια με την παραπάνω!)
ε) βοηθεία στα e-mail (κατέβασε το συνημμένο, αποθήκευσέ το, φτιάξε αντίγραφο, συμπλήρωσέ το, επισύναψέ το σε νέο μήνυμα, απάντησε...  :P ε, ναι χιλιές φορές έχει γίνει κ πάντα ξαναγίνεται σε κάθε νέα περίπτωση: Βλέπε καθημερινή αποστολή απουσιών για γρίπη, συγκεντρωτικές καταστάσεις για ψηφιακή τάξη!)

Αυτά για φέτος κ αφού εγκατέλειψα βαθμολογίες και έκδοση αποτελεσμάτων εδώ κ λίγα χρόνια!

Παράπονο δεν έχω, μια χαρά ήμουν και είμαι και η κατάσταση είναι γνωστή και δεν αλλάζει! Όταν θα αλλάξει και οι γραμματείς θα κάνουν τη δουλειά τους χωρίς κάθε χρόνο να τους μαθαίνουμε τα ίδια και τα ίδια (αλλάζουν βλέπετε!), ίσως εμείς να μην χρειάζεται πλέον να βοηθάμε στα πάντα όλα!!!  :P  >:D

Με την ευκαιρία, καλό το δισέλιδο που υπάρχει παραπάνω, μα του λείπουν οι εργασίες α, β, γ που αναφέρω. (Γιατί του λείπουν; έχω αυτή την απορία.... )

Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές ερ&#
Αποστολή από: Corwin στις 21 Σεπ 2009, 04:52:04 ΜΜ
Παράθεση από: Circle στις 19 Σεπ 2009, 12:27:27 ΠΜ

Με την ευκαιρία, καλό το δισέλιδο που υπάρχει παραπάνω, μα του λείπουν οι εργασίες α, β, γ που αναφέρω. (Γιατί του λείπουν; έχω αυτή την απορία.... )

Κάποιες από τις εργασίες που αναφέρεις λείπουν γιατί ....απλά δεν έτυχε ποτέ να ασχοληθώ με αυτές.  Ίσως καθιερώθηκε να γίνονται μέσω Διαδικτύου σχετικά τελευταία και μιας και δεν ασχολούμαι και πολύ με αυτά τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν τις είχα υπ' όψη.

Πάντως εμπίπτουν στην κατηγορία "Ο,ΤΙ άλλη δουλειά μέσω Διαδικτύου προκύψει"  :)
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές ερ&#
Αποστολή από: za√‘ag στις 21 Σεπ 2009, 10:30:01 ΜΜ
Νεώτερα από το "μέτωπο":

Ο Δ/ντής και η Υποδ/ντρια αποφάσισαν (μετά την επιτυχή μεταφορά των μαθητών στο e-school) να χρησιμοποιήσουν το e-school. Παρόλες τις συμβουλές μου να συνεχίσουμε  να χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα του Μεταλληνού (σημ: ο Μεταλληνός απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα :( ) και τις ενστάσεις μου για τη χρήση του e-scool για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει υποστήριξη, με αγνόησαν.

Η υποδ/ντρια που κάνει τη μηχανογράφηση μου ζήτησε να τη βοηθήσω να μάθει το πρόγραμμα. Της θύμισα λοιπόν αυτό που γράφτηκε στο πρακτικό ότι δηλ. δεν θα αναμειχθώ στο "πακέτο", άρχισαν (και οι 2) να τσιρίζουν. Της είπα λοιπόν ότι αν θέλουν να μαθαίνουν από τους "ειδικούς" πρέπει να μάθουν και να τους ακούν. Άρχισε λοιπόν ... και τι σε νοιάζει εσένα, εμείς αποφασίζουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα, εσύ πρέπει να μου το δείξεις κλπ κλπ

Αύριο λοιπόν που έχω λίγες ώρες θα καθίσω κανένα μισάωρο για να της αποδείξω ότι δεν ξέρω περισσότερα από όσα ξέρει κι αυτή και επίσης, παρουσία του Δ/ντή, (σε γενικές γραμμές είναι και οι 2 συνεργάσιμοι απλά έχουν "κολλήσει" και δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν με το e-school) θα τους ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ και μάλιστα ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΠΑΛΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΣΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΤΟ e-school ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Δεν θα παίζουμε κάθε λίγο και λιγάκι με τη μηχανογράφηση.

Τελικά συνάδελφοι το e-school σε πόσα σχολεία χρησιμοποιείται ;;;
Τίτλος: Απ: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές ερ&#
Αποστολή από: engineer στις 11 Οκτ 2009, 11:01:20 ΜΜ
Παράθεση από: Corwin στις 21 Σεπ 2009, 04:52:04 ΜΜ
Παράθεση από: Circle στις 19 Σεπ 2009, 12:27:27 ΠΜ

Με την ευκαιρία, καλό το δισέλιδο που υπάρχει παραπάνω, μα του λείπουν οι εργασίες α, β, γ που αναφέρω. (Γιατί του λείπουν; έχω αυτή την απορία.... )

Κάποιες από τις εργασίες που αναφέρεις λείπουν γιατί ....απλά δεν έτυχε ποτέ να ασχοληθώ με αυτές.  Ίσως καθιερώθηκε να γίνονται μέσω Διαδικτύου σχετικά τελευταία και μιας και δεν ασχολούμαι και πολύ με αυτά τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν τις είχα υπ' όψη.

Πάντως εμπίπτουν στην κατηγορία "Ο,ΤΙ άλλη δουλειά μέσω Διαδικτύου προκύψει"  :)

Σας χαιρετώ όλους. Πρόκειται σύντομα να διοριστώ ως ΠΕ19 δίχως να έχω διδάξει ποτέ σε σχολείο και διαβάζω έκπληκτος τα όσα μας ζητούν να κάνουμε. Η ερώτησή μου είναι:

Υπάρχει νομική βάση που μας υποχρεώνει να τα κάνουμε όλα αυτά; Τι ακριβώς περιλαμβάνει η εξωδιδακτική απασχόληση;

Αν κατάλαβα καλά εκτός από την διδακτική μας εργασία και το σχολικό εργαστήριο (για τους υπεύθυνους) με τα καθήκοντα που περιγράφονται στη σχετική οδηγία, όλα τα άλλα δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τα κάνουμε. Ή μήπως κάνω λάθος;

Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: dim στις 14 Οκτ 2009, 08:47:52 ΜΜ
Αν εμείς μεταφέρουμε στο ΠΛΗΝΕΤ χαλασμένο υπολογιστή και πάθουμε κάτι στο δρόμο το μηχάνημα ποιός το πληρώνει?

Πρέπει εμείς να μεταφέρουμε τους χαλασμένους υπολογιστές?

Υπάρχει σχετική ρύθμιση γι αυτό?
Στις αρμοδιότητες του ΠΛΗΝΕΤ είναι αυτό ή στην αρμοδιότητα του εκπαιδευτιού πληροφορικής?
Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Νίκος Αδαμόπουλος στις 15 Οκτ 2009, 10:35:57 ΠΜ
Παράθεση από: dim στις 14 Οκτ 2009, 08:47:52 ΜΜ
Αν εμείς μεταφέρουμε στο ΠΛΗΝΕΤ χαλασμένο υπολογιστή και πάθουμε κάτι στο δρόμο το μηχάνημα ποιος το πληρώνει?

Κανείς δεν το πληρώνει! Αυτό έλειπε! Το θέμα είναι αν οι άνθρωποι πάθουν κάτι ποιος και με τι προϋποθέσεις τους αποζημιώνει! Υπήρχε εντολή μετακίνησης από την υπηρεσία; Το ΙΧ το αποζημιώνει κανείς;
Το μηχάνημα ακόμα κι αν χαλάσει στο χώρο του ΚΕΠΛΗΝΕΤ, τι νομίζεις, θα το πληρώσει το ΚΕΠΛΗΝΕΤ; Με τι χρήματα; Μην τρελαθούμε κιόλας  :D

Παράθεση από: dim στις 14 Οκτ 2009, 08:47:52 ΜΜ
Πρέπει εμείς να μεταφέρουμε τους χαλασμένους υπολογιστές?

Υπάρχει σχετική ρύθμιση γι αυτό?
Στις αρμοδιότητες του ΠΛΗΝΕΤ είναι αυτό ή στην αρμοδιότητα του εκπαιδευτικού πληροφορικής?
Ευχαριστώ.

Στην εγκύκλιο που έχεις επισυνάψει λέει:

"Σε περίπτωση που το πρόβλημα, που έχει προκύψει στον υπολογιστικό εξοπλισμό ή στο λογισμικό των εκπαιδευτικών και διοικητικών μονάδων, δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι Τεχνικοί Υπεύθυνοι θα επισκέπτονται τη μονάδα για την επίλυσή του ή θα ζητούν την προσκόμιση του εξοπλισμού στους χώρους του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ για περαιτέρω ανάλυση της κατάστασης."

...και παρακάτω:

" - Μεταφορά του υπολογιστικού εξοπλισμού με ευθύνη της μονάδας στο χώρο του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.
...
- Μεταφορά του υπολογιστικού εξοπλισμού με ευθύνη της μονάδας στο χώρο της μονάδας."

Δεν είναι ευθύνη του εκπαιδευτικού πληροφορικής - στο κάτω κάτω στην Πρωτοβάθμια δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί πληροφορικής - αλλά ευθύνη της σχολικής ή διοικητικής μονάδας. Αλλά ούτε και του ΚΕΠΛΗΝΕΤ - εγώ μπορεί να έχω πρόβλημα υγείας και να μην μπορώ... Ας βρει τρόπο η μονάδα... Εδώ που τα λέμε αν ήταν ευθύνη του ΚΕΠΛΗΝΕΤ, απλά δεν θα υπήρχαν τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ...

ΥΓ-1. Βέβαια, στην πραγματικότητα μηχανήματα μεταφέρουμε και εμείς στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ, και οι συνάδελφοι πληροφορικοί, και άλλοι που δεν είναι πληροφορικοί, αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε ότι όλοι το κάνουμε εθελοντικά και όχι επειδή είναι υποχρεωτικό...

ΥΓ-2. Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω το μήνυμα αυτό δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο thread!  :)
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: dim στις 17 Οκτ 2009, 10:26:31 ΠΜ
Καλημέρα.
Σαφέστατος και αναλυτικότατος ο κ. Αδαμόπουλος.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: cristosx στις 17 Οκτ 2009, 06:36:45 ΜΜ
Με αφορμή τη ΜΗ απαλλαγή των υπευθύνων εργαστηρίων φέτος από τις εξωδιδακτικές δραστηριότητες  (που σπάνια εφαρμόζονταν σε μικρά σχολεία ούτως ή άλλως) και τον όλο και αυξανόμενο αριθμό εργασιών που γίνεται με τη χρήση Η/Υ τα τελευταία χρόνια τα πράγματα ζόρισαν.

Μέχρι πέρυσι ως υπεύθυνος εργαστηρίου ζητούσα μία μείωση ωραρίου 1-2 ώρες για την υποστήριξη της μηχανογράφησης του σχολείου σε συνεργασία με ομάδα συνάδελφων, χωρίς σαφή αναφορά των εργασιών στο πρακτικό.

Φέτος όμως τα πράγμα άλλαξαν προς το χειρότερο. Μετά από 1 ½ μήνα που παλεύω με τον υποδιευθυντή όλα όσα πρέπει να γίνονται με τον Η/Υ στο σχολείο χωρίς καμία ώρα μείωση ωραρίου και με 4 τμήματα που κανονικά σπάνε στα 2 να τα παίρνω ολόκληρα μέχρι να έρθει συνάδελφος (για συμπλήρωση ή ωρομίσθιος – που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Δνση θα αργήσει) άλλαξα τακτική :

Στο πρώτο πρακτικό για την εξωδιδακτική απασχόληση μου είχε ανατεθεί το εργαστήριο, το ωρολόγιο πρόγραμμα και η ηλεκτρονική καταχώριση βαθμολογίας. Οι εργασίες όμως που γίνονται με τη χρήση Η/Υ είναι πολύ περισσότερες και πολλοί συνάδελφοι θεώρησαν ότι απαλλάσσονται και είναι δουλειά του πληροφορικού.

Αφού το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο ζήτησα να γίνει πρακτικό για να οριστεί τι περιλαμβάνει η «μηχανογράφηση» με ταυτόχρονη σύσταση 5μελούς ομάδας για την υποστήριξη της.

Στο σχολείο μας υπάρχουν νέοι συνάδελφοι με γνώσεις χρήσης Η/Υ (κάποιοι με αρκετές ώρες γραμματειακής υποστήριξης στο πρόγραμμα τους) που τους είχε ανατεθεί τμήμα ή άλλες εργασίες ενώ μπορούσαν να υποστηρίξουν την μηχανογράφηση. Έτσι στο πρακτικό έγινε και η απαλλαγή τους από υπεύθυνοι τμημάτων, εργασία που ανέλαβαν συνάδελφοι με λίγη ή καθόλου εξωδιδακτική απασχόληση.

Ευτυχώς η διευθύντρια δέχτηκε και μίλησε/έπεισε τους συναδέλφους που θα αποτελούσαν την ομάδα να συμμετέχουν. Από του χρόνου αυτό θα γίνεται από την αρχή του έτους προς αποφυγή παρεξηγήσεων και καταστάσεων που θα με κάνουν να φτάνω τα όρια μου.

Ακολουθεί απόσπασμα του πρακτικού και ελπίζω να βοηθήσει και άλλους συναδέλφους :

(Συνεχίζεται στο επόμενο λόγω μεγέθους)
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: cristosx στις 17 Οκτ 2009, 06:42:29 ΜΜ
Πρακτικό εξωδιδακτικών εργασιών – μηχανογράφησης του σχολείου

Η μηχανογράφηση του σχολείου  :
α) έχει αυξημένες ανάγκες  τα τελευταία χρόνια με πολλές εργασίες να απαιτούνται σε ψηφιακή μορφή από την Δνση β/θμιας εκπ/σης, το υπουργείο και άλλους φορείς.
β) απαλλάσσει τους συναδέλφους που έχουν τις κλασικές εξωδιδακτικές εργασίες από φόρτο εργασίας (όπως υπολογισμός μέσων όρων για τους υπεύθυνους τμημάτων, στατιστικά που γίνονται πλέον μέσω Η/Υ, στοιχεία μισθολογικά που απαιτούνται σε ψηφιακή μορφή)
γ) Περιλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο σύνολο εργασιών (αναφέρονται στη συνέχεια) με πολλές από αυτές να γίνονται σε καθημερινή βάση, πράγμα που καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση τους από ολιγομελή ομάδα  συναδέλφων.

Για τους παραπάνω λόγους και στα πλαίσια της ισοκατανομής των εξωδιδακτικών εργασιών μεταξύ των συναδέλφων  δημιουργείται 5μελής ομάδα για την μηχανογράφηση, τα μέλη της οποίας γνωρίζουν τουλάχιστον το βασικό χειρισμό του Η/Υ.  Η ομάδα αποτελείται από :

1.
2.

Αυτονόητη είναι η υποστήριξη των μελών της παραπάνω ομάδας από τους συναδέλφους που συμπληρώνουν το ωράριο τους με ώρες γραφείου. Η υποστήριξη αυτή γίνεται με πληκτρολόγηση / έλεγχο δεδομένων στον Η/Υ κατά τις ώρες που στο πρόγραμμα έχουν γραμματειακή υποστήριξη.

Η "μηχανογράφηση" περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:

ακολουθεί το δισέλιδο του συναδέλφου Corwin με τις προσθήκες του  circle εμπλουτισμένο με άλλες εργασίες που γίνονται αλλά δεν ορίζονται πουθενά όπως :
καθημερινή αναφορά γρίπης
τα τακτικά αντίγραφα ασφαλείας,
καταστάσεις με μισθοδοτικά στοιχεία (ΔΙΑΣ)
Ηλεκτρονική διαστάυρωση/έλεγχος των στοιχείων μαθητών/καθηγητών
έκδοση αποτελεσμάτων μαθητικών εκλογών (ψηφοδέλτια, συγκεντρωτικά αποτελέσματα για τις εκλογές 15μελούς)

Στο τέλος υπάρχει σαφής αναφορά τι δεν είναι μηχανογράφηση με προσθήκη ότι αυτή δεν αφορά υποστήριξη της ψηφιακή τάξης.


έτσι μοιράστηκε η δουλειά και τα πράγματα έγιναν καλύτερα χωρίς άλλοι να χτυπάνε 7ωρα σε τάξη και Η/Υ και άλλοι να ξύνονται  >:(

Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Corwin στις 18 Οκτ 2009, 10:08:55 ΜΜ
 Δεν είναι κρίμα πάντως που την όποια δημιουργικότητα και ενέργεια διαθέτει ο καθένας μας, μας αναγκάζουν να την αναλώνουμε σε καθήκοντα εντελώς ξένα από τον πραγματικό μας ρόλο; Γιατί εδώ μιλάμε για ανατροπή των ποσοστών διδακτικής - εξωδιδακτικής απασχόλησης.
  Άντε μετά να βρεις όρεξη να κάνεις "καινοτόμες δράσεις" ή τέλοσπάντων το "κατιτί" σου πέρα από το μάθημα. Και άντε αν είσαι πολύ ορεξάτος θα το κάνεις μια θα το κάνεις δύο.... μετά κουράζεσαι και τα παρατάς και δουλεύεις στο αυτόματο.  :(
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: iliasthes στις 19 Οκτ 2009, 10:53:42 ΜΜ
Μα αυτό είναι το κακό από ις εξωδιδακτικές εργασίες, οτι αφιερώνεις σε αυτές τον χρόνο που ένας ευσυνείδητος εκπαιδευτικός θα τις αφιέρωνε για την όσο το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη προετοιμασία του μαθήματος του.   
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: dora στις 27 Οκτ 2009, 03:24:05 ΜΜ
Γεια σας παιδια.
Πρώτη φορά γράφομαι σε "φορουμ" και είναι πολύ ενθουσιασμένη.

Είμαι μάνα με δύο μικρά παιδιά. Τα κάνω όλα σπιτι και δεν πρόκειται να τα κάνω και
όλα στο σχολείο.

Οταν μου είπε μια συνάδελφος φιλόλογος (περιχαρής), ότι πλέον θα κάνω και εγώ εξωδιδακτικές εργασίες δεν είπα τίποτε.

Απλά όταν έγεινε σύλλογος αρνήθηκα να πάρω το εργαστήριο. Δεν με υποχρεώνει κανείς να είμαι υπεύθυνη εργαστηρίου (έχω και τέσσερις ώρες υπερωρία). Τους είπα πολύ ευχαρίστως να πάρω ότι άλλη δουλεία ήθελαν, αρκεί όταν χαλάει ένας υπολογιστής να σέρνεται άλλος κάτω από τα γραφεία για να τον φτιάξει, να μιλάει άλλος με την τεχνική υπηρεσία του ΠΛΗΝΕΤ για τα διάφορα προβλήματα, να περιμένει άλλος τους τεχνικούς για να εξηγεί τι συμβαίνει στο εργαστήριο και σίγουρα να μην με φωνάξουν όταν δεν έχουν δίκτυο.

Σιωπή ιχύος έπεσε στο "σχολίκο πάνελ" και έλυσα το προβλημά μου. >:D
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: tropheus στις 27 Οκτ 2009, 06:32:05 ΜΜ
dora ... είσαι ΘΕΑ !!!
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Corwin στις 27 Οκτ 2009, 07:53:20 ΜΜ
Μια απορία.... σύμφωνα με την ισχύουσα εγκύκλιο είμαστε υποχρεωμένοι (εμείς της Πληροφορικής) να αναλάβουμε καθήκοντα υπεύθυνου εργαστηρίου, έτσι δεν είναι;.

Αν είναι έτσι η... απειλή ότι "δεν αναλαμβάνω υπεύθυνος και κόψτε το κεφάλι σας", δεν ισχύει.  :-[

Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: dora στις 28 Οκτ 2009, 09:10:23 ΠΜ
Δεν το έψαξα αν είσαι υποχρεωμένος ή όχι να αναλάβεις το εργαστήριο επειδή είσαι καθηγητής της πληροφορικής. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στον διευθυντή μου που πίστεψέ με αν ίσχυε κάτι τέτοιο ...........δεν  θα μου την χάριζε. Θα έβρισκε και τον πιο απίθανο νόμο για να μου την φέρει.

Κάποια στιγμή αρνήθηκα να του γράψω ένα δισέλιδο κείμενο στον υπολογιστή και από τότε με λατρεύει. (Ήταν άρρωστος ο γιος μου και έπρεπε να φύγω, αλλά όπως μου είπε δεν ενδιαφέρουν την υπηρεσία προσωπικά προβλήματα. Οπότε και εγώ του απάντησα ότι ευτυχώς η υπηρεσία πέρασε Τ.Π.Ε. και τους υπόλοιπους καθηγητές για να μάθουν τουλάχιστον να πληκτρολογούν και να μην με ξαναενοχλήσει για "πληκτρολόγηση" γιατί υπάρχουν άλλη 25 που μπορούν.). Από τότε με λατρεύει >:D
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Circle στις 28 Οκτ 2009, 12:36:39 ΜΜ
Παράθεση από: dora στις 27 Οκτ 2009, 03:24:05 ΜΜ

Απλά όταν έγεινε σύλλογος αρνήθηκα να πάρω το εργαστήριο. Δεν με υποχρεώνει κανείς να είμαι υπεύθυνη εργαστηρίου (έχω και τέσσερις ώρες υπερωρία).

....

Η Διαδικασία ορισμού των Υπευθύνων Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ περιγράφεται αναλυτικά εδώ: http://dide.ilei.sch.gr/keplinet/labs/sepehy.php (http://dide.ilei.sch.gr/keplinet/labs/sepehy.php) (το βρήκα με αναζήτηση για να μην σκανάρω τα έγγραφα από το σχολείο.


Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: skoud στις 23 Σεπ 2011, 05:48:21 ΜΜ
χωρίς πολλά λόγια: http://pekap.posterous.com/71868978 (http://pekap.posterous.com/71868978)

Απλώς θυμίζω τι έλεγε η ανακοίνωση της ΠΕΚΑΠ το 2009, όταν καταργήθηκε η επί 21 χρόνια απαλλαγή μας από τις εξωδιδακτικές εργασίες:

"Η ιστορία διδάσκει ότι όποια αντιεκπαιδευτική διάταξη περνάει νύχτα ανατρέπεται και μάλιστα  «ντάλα» μεσημέρι."
http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=60&ArticleId=111 (http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=60&ArticleId=111)
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: VAIOS στις 23 Σεπ 2011, 06:22:09 ΜΜ
Μήπως τελικά  "O Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. δεν  απαλλάσσεται από εξωδιδακτικές εργασίες και εφημερίες.
Υποστηρίζει συμβουλευτικά τη λειτουργία του σχολείου σε θέματα που αφορούν στις Τεχνολογίες
Πληροφοριών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναλαμβάνει και τη διεκπεραίωση των σχετικών εργασιών."

http://www.plinet.gr/docs/epilogi_sepehy_2011-12.pdf
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Katsadouros_Dhm στις 23 Σεπ 2011, 07:56:54 ΜΜ
Μπράβο στην ΠΕΚΑΠ για άλλη μια φορά...
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: sarakiniotis στις 23 Σεπ 2011, 09:09:02 ΜΜ
Παράθεση από: skoud στις 23 Σεπ 2011, 05:48:21 ΜΜ
χωρίς πολλά λόγια: http://pekap.posterous.com/71868978 (http://pekap.posterous.com/71868978)

Γιατί δεν έχει σταλεί στο email των σχολείων? Μήπως πρέπει οι Σύμβουλοι να το κοινοποιήσουν και στα σχολεία ?
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: jimmaria στις 23 Σεπ 2011, 09:10:45 ΜΜ
Απλά επισημαίνω ότι για να ισχύει η ανακοινοποίηση πρέπει και αυτή να δημοσιευτεί στη Διαύγεια και μάλιστα ως ανακοινοποίηση της προηγούμενης εγκυκλίου και όταν κάνεις αναζήτηση με την παλιά ΑΔΑ να βγάζει το σχετικό μήνυμα ότι έχει αντικατασταθεί από την ορθή και να σε παραπέμπει στο σχετικό link. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Κάντε μια αναζήτηση με την παλιά ΑΔΑ να το ελέγξετε.Θα πρέπει να το επισημάνουμε γιατί γίνεται συχνά αυτό το λάθος με τις ανακοινοποιήσεις και τελικά τυπικά δεν ισχύουν.
Πάντως μπράβο και από μένα, ήταν μια ευχάριστη και καθόλου αναμενόμενη έκπληξη
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: skoud στις 23 Σεπ 2011, 09:33:37 ΜΜ
Την νέα διορθωτική εγκύκλιο την πήραμε (η ΠΕΚΑΠ) σήμερα το μεσημέρι από το Υπουργείο "χέρι με χέρι"...
Υποθέτω τα υπόλοιπα θα γίνουν εντός των ημερών.

ΥΣ: καλό είναι VAIOS να κοιτάξεις και στο link για το οποίο έκανα την ενημέρωση νωρίτερα σήμερα...
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Circle στις 23 Σεπ 2011, 11:25:44 ΜΜ
Να εκφράσω ένα ευχαριστώ στην ΠΕΚΑΠ για την εξέλιξη αυτή. Βέβαια οι αναθέσεις έχουν γίνει και έχουμε πάρει διάφορες εργασίες κυρίως ως προς την ηλεκτρονικη διαχείριση του σχολείου ή την διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών μέσω Διαδικτύου. Το κυρίως πρόβλημα είναι ότι διευθυντές, υποδιεύθυντές και οι υπόλοιποι συνάδελφοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Laertis στις 24 Σεπ 2011, 10:22:47 ΠΜ
Παράθεση από: Circle στις 23 Σεπ 2011, 11:25:44 ΜΜ
Να εκφράσω ένα ευχαριστώ στην ΠΕΚΑΠ για την εξέλιξη αυτή. Βέβαια οι αναθέσεις έχουν γίνει και έχουμε πάρει διάφορες εργασίες κυρίως ως προς την ηλεκτρονικη διαχείριση του σχολείου ή την διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών μέσω Διαδικτύου. Το κυρίως πρόβλημα είναι ότι διευθυντές, υποδιεύθυντές και οι υπόλοιποι συνάδελφοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Διόρθωση : ..δεν θέλουν και όχι δεν μπορούν. Οι περισσότεροι διευθυντές, υποδιευθυντές και συνάδελφοι έχουν πιστοποιηθεί στις ΤΠΕ Α΄επιπέδου, και δεν μπορώ να δεχτώ ότι δε μπορούν να πάρουν ή να στείλουν mail, να συμπληρώσουν onlne φόρμες (survey) ή και ακόμη να καταχωρίσουν βαθμολογίες και στοιχεία στο eSchool ή το Νέστωρα. Δε απαιτούνται "ειδικές" γνώσεις για αυτού του είδους τη χρήση. Εξάλλου οι περισσότεροι κάνουν προσωπική χρήση παρόμοιων λειτουργιών  (taxisnet, απογραφή, αποστολή και λήψη mail κ.α., εκτυπώσεις θεμάτων-διαγωνισμάτων κ.α.) στο σπίτι αλλά στο σχολείο κάνουν τους άσχετους.

Ένα μπράβο κι απο μένα στην ΠΕΚΑΠ η οποία έδειξε ότι έχει γρήγορα και αποτελεσματικά ανακλαστικά, και λειτουργεί προς το κοινό συμφέρον όλων των συναδέλφων.
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: dski στις 24 Σεπ 2011, 11:19:14 ΠΜ
Ένα μπράβο κι από εμένα στην ΠΕΚΑΠ για τη γρήγορη και αποτελεσματική παρέμβαση. Νομίζω, ότι, ξεκινώντας από τις περυσινές μας κινητοποιήσεις, η ΠΕΚΑΠ περνάει πλέον σε μια φάση "ενηλικίωσης" και αναδεικνύεται σε κύριο πυλώνα του κλάδου μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Όσο αφορά στο εν λόγω θέμα, έχω την περιέργεια να μάθω πώς αντέδρασε το υπουργείο. Χρειάστηκαν κάποιου είδους διαπραγματεύσεις και συνομιλίες ή επρόκειτο απλά για "παραδρομή" η οποία διορθώθηκε μετά την επισήμανση της ΠΕΚΑΠ? Καθώς η ίδια διατύπωση υπήρχε και πέρυσι νομίζω ότι δεν επρόκειτο απλώς για λάθος...
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: VAIOS στις 24 Σεπ 2011, 11:21:50 ΠΜ
Συγνώμη για την παρανόηση   :-[.
Πάντως είναι από τις λίγες φόρες που χαίρομαι που έκανα λάθος. Μάλλον από Δευτέρα θα έχουμε εξελίξεις στο σχολείο.  Πάντως καλό είναι να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι γιατί πιστεύω ότι πολλοί δεν θα μάθουν την αλλαγή. 
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: nikos33 στις 24 Σεπ 2011, 02:15:48 ΜΜ
Μπράβο στην ΠΕΚΑΠ !

Το κακό είναι ότι φέτος θέλω άλλες 4 ώρες για να συμπληρώσω ωράριο οπότε πάλι την πάτησα !!!
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Keep Growing στις 24 Σεπ 2011, 03:32:01 ΜΜ
Ευχαριστούμε πολύ.  :)
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: za√‘ag στις 24 Σεπ 2011, 03:44:13 ΜΜ
Επιτέλους κάτι άλλαξε ... λίγο φως στον ορίζοντα. Ότι κάποιος(ι) μας ακουσε ....

Για να δούμε ... θα μας ακούσουν και οι ... συνάδελφοι και οι δ/ντές ή θα κάνουν τις πάπιες ...
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: iliasthes στις 24 Σεπ 2011, 04:11:54 ΜΜ
Σε κάθε περίπτωση συνάδελφε διαπραγματεύεσαι από καλύτερη θέση. Αν είσαι Υπεύθυνος Εργαστηρίου και συμπληρώνεις και ωράριο δεν μπορούν να σου αναθέσουν τίποτα, παρά μόνο να σε παρακαλέσουν ή να το πω αλλιώς να σου ζητήσουν ευγενικά αν έχεις διάθεση να βοηθήσεις όταν δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Αν δεν συμπληρώνεις όλο το ωράριο σου , μπορείς να διαπραγματευθείς κάποιες εξωδιδακτικές εργασίες με την προϋπόθεση να αποφύγεις το να σε στείλουν σε 2ο σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου. Δηλαδή να καλύψεις το ωράριο σου
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: dim στις 27 Σεπ 2011, 09:40:55 ΜΜ
Το έχασα και αυτό το επεισόδιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ποιός? ΕΓΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχω!!!
Συγχαρητήρια για την εξέλιξη απίστευτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: skoud στις 30 Σεπ 2011, 07:31:12 ΜΜ
Παράθεση από: jimmaria στις 23 Σεπ 2011, 09:10:45 ΜΜ
Απλά επισημαίνω ότι για να ισχύει η ανακοινοποίηση πρέπει και αυτή να δημοσιευτεί στη Διαύγεια...

Αναρτημένο από σήμερα και στη Διαύγεια:

http://sites.diavgeia.gov.gr/minedu/ada/4%CE%918%CE%A49-%CE%A7%CE%A8%CE%A9
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: katrina στις 30 Σεπ 2011, 07:51:24 ΜΜ
Επιτέλους μέσα στη τόση ταλαιπωρία και κάτι καλό  :)
Και ότι με είχε πιάσει για τα καλά το αυχενικό μου. :-[
Μπράβο στους συναδέλφους που έτρεξαν και για μας και πέτυχαν αυτό το στόχο.


(ας ελπίσουμε ότι γύρισε ο τροχός...)
Τίτλος: Απ: Κατάργηση της απαλλαγής από εξωδιδακτικές εργασίες
Αποστολή από: Circle στις 30 Σεπ 2011, 10:43:46 ΜΜ
Στα σχολεία μας αυτές τις ημέρες ξαναστέλνουν το παλιό έγγραφο   :o συν ότι οι αναθέσεις εργασιών έχουν γίνει συν ότι λίγοι μπορούν να κάνουν τις δουλειές μας και ακόμη λιγότεροι θέλουν να τις κάνουν!  :laugh: