Διαγωνίσματα ΑΕΠΠ 2007-2008

Ξεκίνησε από gpapargi, 27 Ιουλ 2007, 12:02:15 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gpapargi


  Έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με στόχο την κατασκευή διαγωνισμάτων για όλα τα κεφάλαια του μαθήματος Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.
  Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην ομάδα, απαντήστε στο παρόν θέμα.
  Για να κατεβάσετε τα διαγωνίσματα, ακολουθήστε τους σχετικούς συνδέσμους από την παρακάτω λίστα.
  Για να σχολιάσετε κάποιο διαγώνισμα, μην απαντάτε εδώ, αλλά στο θέμα από όπου θα κατεβάσετε το κάθε διαγώνισμα.

  Ομάδα εργασίας:

               
  Ευρετήριο διαγωνισμάτων:
  Ανάλυση προβλήματος - Δομή ακολουθίας
  Δομή επιλογής
  Δομή επανάληψης
  Επαναληπτικό Κεφάλαια 1ο & 2ο
  Κεφάλαια 4o-6o-7o
  Πίνακες και Δομές Δεδομένων
  Τελικό Διαγώνισμα-Προσομοίωση  Η παραπάνω ανακοίνωση-ευρετήριο γράφηκε εκ των υστέρων για οργανωτικούς λόγους. Ακολουθεί το αρχικό μήνυμα-πρόσκληση:

  Καλημέρα

  Όποιος θέλει να συμμετάσχει στα διαγωνίσματα που θα φτιαχτούν για τη χρονιά 2007-2008 να δηλώσει συμμετοχή δίνοντας το mail του (δίνω για παράδειγμα το δικό μου)

  gpapargi at hotmail τελεία com

  Φέτος μάλλον θα δουλέψουμε με κλειστή ομάδα μέσα από το στέκι μετά από πρόταση του ʼλκη.

  Ουσιαστικά μιλάμε για τη συνέχεια του θέματος:

  https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=566.0

  Όποιος συμμετάσχει θα πρέπει να ξέρει μερικά πράγματα:

  Η προσπάθεια αυτή απαιτεί κάποιο χρόνο και πολύ διάθεση. Η προσπάθεια αυτή έχει απαιτήσεις από τα μέλη. Αν κάποιος δε σκοπεύει να ασχοληθεί καλό είναι να μη συμμετάσχει. Το λέω αυτό γιατί πέρυσι πολλοί ξεκίνησαν αλλά στην πορεία κάποιοι έφυγαν και κάποιοι άλλοι δεν έδωσαν καθόλου σημεία ζωής προφανώς λόγω αυξημένων υποχρεώσεων. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό και ανθρώπινο. Ωστόσο δημιούργησε κάποιο πρόβλημα στις ομάδες εργασίας στις οποίες ήταν μέλη καθώς έμειναν από άτομα. Επίσης όταν περιμένεις απάντηση από κάποια μέλη και αυτή δεν έρχεται τότε όλη η ομάδα καθυστερεί. Για να περιοριστούν αυτές οι έτσι κι αλλιώς αναπόφευκτες περιπτώσεις θα πρέπει όποιος δηλώσει συμμετοχή να το έχει αποφασίσει. Αν στην πορεία υπάρξει πρόβλημα… τι να κάνουμε συμβαίνουν αυτά.

  Κάτι πολύ σημαντικό επίσης είναι το εξής: Το να βρεις θέματα είναι εύκολο. Το να έχεις καλές κριτικές από τα μέλη που θα εντοπίσουν τα λάθη/ασάφειες και θα τα διορθώσουν είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Πολλοί έστειλαν θέματα. Λίγοι όμως έκαναν σοβαρές κριτικές. Αυτό που λείπει γενικά είναι οι αυστηρές κριτικές. Όποιος κάνει κάτι τέτοιο θα δει πόσο δύσκολο είναι το έργο της επιτροπής εξετάσεων να φτιάχνει θέματα σαφή και σωστά. 

  Το πόσα διαγωνίσματα θα φτιαχτούν θα εξαρτηθεί από το πόσα μέλη θα μαζευτούν. Σίγουρα θα φτιαχτεί το επαναληπτικό διαγώνισμα προσομοίωσης στο τέλος. Σχεδόν σίγουρα θα φτιαχτεί και κάποιο επαναληπτικό μέχρι τις εντολές επανάληψης. Από κει και πέρα, ανάλογα με το πόσοι θα μαζευτούν θα δούμε αν θα μπούμε και σε διαγώνισμα ανά κεφάλαιο όπως έγινε πέρυσι. Το σίγουρο είναι ότι όλα τα διαγωνίσματα θα πρέπει να ελεγχθούν εξονυχιστικά. Θα πρέπει να είναι σαφές ότι το ζητούμενο είναι η ποιότητα του διαγωνίσματος και όχι η ποσότητα. Έτσι καλύτερα να έχουμε ένα διαγώνισμα που θα το προσυπογράψουν όλοι παρά 2 διαγωνίσματα που το καθένα θα το προσυπογράψουν οι μισοί. Και φυσικά το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι να έχουμε διαγώνισμα που να το έχει δει μόνο η ομάδα που το δημιούργησε και κανείς άλλος από τα μέλη.

  Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην πορεία.

  Περιμένουμε συμμετοχές.

  Καλό καλοκαίρι
  [/list]

  ikariofil

  Γιώργο με μεγάλη μου χαρά να συμμετέχω και φέτος

  ikariofil@tiresias.gr

  καλό καλοκαίρι σε όλους

  fragile

  Αν η απόσταση δεν είναι πρόβλημα σε τυχόν συναντήσεις της επιτροπής, θα ήθελα να συμμετέχω και εγώ.

  fratzaki@otenet.gr

  Καλό καλοκαίρι και από εμένα

  fragile..........

  amanou

  Με χαρά θα συμμετέχω και φέτος

  amanou@isc.tuc.gr

  Τα λέμε συντόμως

  Αντώνης
  Αντώνης Μανουσάκης

  Ηλεκτρονικός και Μηχανικός Η/Υ

  gpapargi

  Η απόσταση δεν είναι πρόβλημα γιατί η επικοινωνία είναι ηλεκτρονική (mail/forum). Ήδη είμαστε μαζεμένοι από όλη την Ελλάδα. Έχουμε άτομα από Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά, Δράμα, Χανιά, Γιάννενα, Λάρισα, Κόρινθο, Αττική, Ρόδο, ενώ για πολλά άλλα μέλη δεν ξέρω που μένουν; Οι περισσότεροι δεν έχουμε ειδωθεί ποτέ αλλά συνεργαζόμαστε τόσο καιρό πολύ καλά.

  Ειλικρινά το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση. Τίποτα άλλο.

  Η εμπειρία είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Υπάρχουν διάφορα ρεύματα απόψεων. Υπάρχουν καθηγητές από δημόσια σχολεία, από φροντιστήρια, άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά με προγραμματισμό, άνθρωποι που ασχολούνται με διδακτική πληροφορική, άνθρωποι που θέλουν εύκολα, άνθρωποι που θέλουν δύσκολα, άνθρωποι καινούργιοι με όρεξη, άνθρωποι παλιοί και έμπειροι …

  Τα θέματα κρίνονται από πολλούς και όταν ανακοινωθούν θα είναι ανοικτά σε κριτική από όλο τον κόσμο. Ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει με όποιο μέλος της ομάδας θέλει και να ασκήσει οποιαδήποτε κριτική θέλει δημόσια ή προσωπικά αφού τα ονόματα όλων όσων συμμετείχαν αναφέρονται ρητά. Δε μιλάμε απλώς για μια ομάδα καθηγητών φροντιστηρίων που φτιάχνουν θέματα προσομοίωσης και κανείς δεν μπορεί να τους βρει (να πει μια γνώμη) αφού τα ονόματά τους δεν φαίνονται πουθενά.

  Τα διαγωνίσματα δίνονται δημόσια και δωρεάν σε όλους (ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε σχολείο ή σε φροντιστήριο) γιατί ο σκοπός δεν είναι το κέρδος. Ο κοινός σκοπός που ενώνει όλα τα διαφορετικά ρεύματα απόψεων είναι το καλό του μαθήματος. Δεν υπάρχει κανένας άλλος σκοπός.

  Όλα τα ρεύματα απόψεων έχουν ίσο χώρο έκφρασης και το τελικό αποτέλεσμα είναι η συνισταμένη τους όπως θα προκύψει μετά από συζήτηση.


  bagelis

  Ευχαρίστως να συμμετέχω και εγώ:

  bagelis at yahoo dot com


  fragile

  gpapargi,

  Εφόσον, η απόσταση δεν είναι πρόβλημα και η επικοινωνία μας θα είναι ηλεκτρονική βεβαίως και θα συμμετάσχω και εγώ.

  Διάθεση υπάρχει και αρκετή μάλιστα.

  fragile
  fragile..........

  koniordos

  Με χαρά θα συμμετέχω και εγώ..
  Τσορώνης Τάκης
  Ηλ.Μηχ. & Μηχ. Η/Υ ΕΜΠ

  kkoutsak

  Και  για  μενα  θα ήταν  μεγαλη   χαρα  να  συμμετεχω
  kkostorp@hotmail.com

  andreas_p

  Γιώργο, καλησπέρα.

  Ωραία τα λες και ξέρεις ότι συμφωνώ μαζί σου.

  Μόλις, επέστρεψα από διακοπές.

  Ναι στη συνεργασία 2007-08 αλλά σε ένα κλειστό  forum.

  Φέτος να δώσουμε βαρύτητα  :

  1)   Στην ποιότητα  και με θέματα που δεν απαιτούν λύσεις  ‘απλωμένες’, τυποποιημένες (θυμήσου τις γνωστές μελανοσφραγίδες).  Να στηρίζουν το διδακτικό πακέτο.

  2)   Η κριτική να είναι αυστηρή, τεκμηριωμένη   και αξιοπρεπής (να μην προσβάλλει κανέναν.)  Θέμα με διαφωνίες να αποσύρεται.

  3)   Στην προσεγμένη  διατύπωση των θεμάτων.

  4)   ΟΧΙ σε θέματα απίστευτης δυσκολίας. Εδώ δεν είναι ολυμπιάδα πληροφορικής.

  5)   Στην αναβάθμιση του 2ου και 4ου θέματος.  Το 1ο (οι 40 μον.) να παραμείνει βατό.  Το 3ο τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει σταθεί στο ύψος του.

  ΠΡΙΝ όμως ξεκινήσει η διαδικασία   “Συνεργασία 2007-08”   πρέπει να τελειώνουμε με τις διορθώσεις του βιβλίου.  Εμείς οι ‘ρομαντικοί’ , με υψηλό το αίσθημα ευθύνης , τις έχουμε εντοπίσει και καλοπροαίρετα τις έχουμε υποδείξει εκεί που πρέπει. Και είναι οι μόνοι  που έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σ’ αυτές τις αλλαγές (μικροδιορθώσεις χωρίς τροποποίηση της σελιδοποίησης του βιβλίου).


  pian2@sch.gr


  Ανδρέας  Πυρόβολος

  alkisg

  Μέσα κι εγώ!

  Παράθεση από: andreas_p στις 06 Αυγ 2007, 11:08:18 ΜΜ
  Ναι στη συνεργασία 2007-08 αλλά σε ένα κλειστό  forum.
  ...
  ΠΡΙΝ όμως ξεκινήσει η διαδικασία   “Συνεργασία 2007-08”   πρέπει να τελειώνουμε με τις διορθώσεις του βιβλίου.

  Θα δημιουργήσω τον κλειστό πίνακα συζήτησης μόλις τελειώσουμε με τις διορθώσεις του βιβλίου. Μόνο τα μέλη που έχουν απαντήσει στο παρόν θέμα θα έχουν πρόσβαση. Δεν είναι απαραίτητο να δίνετε το email σας, αφού η επικοινωνία θα γίνεται μέσα από το φόρουμ.

  Καλές διακοπές σε όλους,
  Άλκης

  meteo_xampos

  Καλημέρα σας. Και εγώ θα ήθελα να συμμετέχω στην προσπάθεια αυτή, με την έννοια ότι μπορώ να μάθω από τις απόψεις άλλων συναδέλφων, και να υποδείξω και εγώ ότι μπορώ και ίσως να είναι χρήσιμο από την όποια εμπειρία μου.
  Χαράλαμπος.

  nikosx

  Καλησπέρα σε όλους,

  θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου και φέτος να πάρω μέρος στις ομάδες δημιουργίας διαγωνισμάτων. Την περασμένη χρονιά είχε πέσει μία ιδέα για τη δημιουργία μίας κοινής φόρμας για τα διαγωνίσματα αυτά αλλά τελικά δεν συγκεντρωθήκαμε άτομα για μία τέτοια κίνηση. Αν φέτος συμφωνήσουμε όλοι να υπάρχει μία τέτοια φόρμα θα ήταν καλό να ξεκινήσει η προσπάθεια πριν τα πρώτα διαγωνίσματα.
  Λοιπόν καλό καλοκαίρι παιδιά και θα τα πούμε φαντάζομαι τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη.

  Νίκος Ξένος
  Νίκος Ξένος
  Καθηγητής Πληροφορικής
  nxenos@sch.gr

  nikosx

  Α, ξέχασα

  nkxenos@yahoo.gr

  Νίκος Ξένος
  Νίκος Ξένος
  Καθηγητής Πληροφορικής
  nxenos@sch.gr

  pgrontas

  Φέτος θα ήθελα να συμμετάσχω και εγώ

  pgrontas at gmail τελεία com

  Ίσως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κάποιο wiki για την συνεργασία πάνω στην δημιουργία των θεμάτων, εκτός βέβαια αν οι παλαιότεροι το έχουν δοκιμάσει και έχουν διαπιστώσει ότι έχει μειονεκτήματα.

  Καλό υπόλοιπο.

  Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson