Ψευδογλώσσα σε blockly

Ξεκίνησε από dimpapadop, 28 Νοε 2020, 11:23:59 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

dimpapadop

Αυτό το διάστημα, λόγω τηλε-εκπαίδευσης παρατήρησα ότι κάποιοι μαθητές μου δεν έχουν πρόσβαση σε Η/Υ λόγω φόρτου στην οικογένεια, (άλλα αδέλφια μαθητές - φοιτητές,) και παρακολουθούν το μάθημα από κινητό και προσπαθούν από εκεί να μου αποστείλουν και τις εργασίες.
Αν και εφαρμογές σε android για ψευδογλώσσα υπάρχουν, η πληκτρολόγηση κώδικα σε κινητό/tablet δεν και είναι και η ευκολότερη.

Για αυτό τον λόγο πρόχειρα και γρήγορα έφτιαξα πάνω σε blockly μια υλοποίηση της Ψευδογλώσσας (όσο αυτό είναι δυνατό).

Επίσης παρατήρησα ότι κάποιοι λιγότερο πρόθυμοι μαθητές ασχολήθηκαν περισσότερο και ήταν σε θέση να δοκιμάσουν τον κώδικά τους. Και να μετατρέψουν εύκολα σε κειμενική μορφή τον κώδικα που υλοποίησαν.

Αν κάποιος θέλει, μπορεί να χρησιμοποιήσει την blockly ψευδογλώσσα στο http://1lyk-florin.flo.sch.gr/pliroforiki/ , να την μοιραστεί ή και να την μετατρέψει.

edit:
Οι ασκήσεις συμπλήρωσης που μπορούν να δημιουργηθούν είναι αρκετά ενδιαφέρουσες
http://1lyk-florin.flo.sch.gr/pliroforiki/fill_the_gaps.html
http://1lyk-florin.flo.sch.gr/pliroforiki/fillGaps_metrites1.html

evry

Πολύ καλή ιδέα. Μπράβο σας!
Σίγουρα σε κάποιους θα φανεί χρήσιμο στις σημερινές συνθήκες.
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

dimpapadop

@evry ευχαριστώ

κάτι που δεν έγραψα παραπάνω είναι το ότι μπορείς να δημιουργήσεις απίστευτες ερωτήσεις συμπλήρωσης κενών κατά τη γνώμη μου
για παράδειγμα http://1lyk-florin.flo.sch.gr/pliroforiki/fill_the_gaps.html
Αφού τη λύσουν μου αποστέλλουν τον XML κώδικα (με copy paste) σε ασκήσεις στην η-τάξη  ή το αρχείο κειμένου όταν πρόκειται για εργασία στην η-τάξη (μπορούν και ένα snip / screenshot των blocks).

To βλέπουν θετικά κυρίως οι αδύναμοι μαθητές και εμπλέκονται περισσότερο, αλλά και οι πιο "ψαγμένοι" αν και Β' το χρησιμοποιούν όπως μου είπαν για τις ασκήσεις ανάπτυξης, πριν τις μετατρέψουν σε κειμενική ψευδογλώσσα.