Ταξινόμηση Πίνακα

Ξεκίνησε από student123432, 06 Δεκ 2023, 11:12:20 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

student123432

Καλησπέρα σε όλους, ο καθηγητής μου μου έχει βάλει μια άσκηση η οποία υπόκειται σε μονοδιάστατους πίνακες ενώ είμαστε στην πρώτη μέρα αναγνώρισης πινάκων. Η άσκηση πάει ως εξής: Να διαβάσετε ένα πίνακα ακεραίων 10 θέσεων π[10] και στη συνέχεια να δημιουργήσετε έναν νέο πίνακα ν[10], ο οποίος στις πρώτες του θέσεις θα έχει τους θετικούς, στην συνέχεια τους αρνητικούς και στη συνέχεια τα μηδενικά στοιχεία, με την ίδια σειρά. 

Αν μπορείτε να με βοηθήσετε με τον οποιονδήποτε τρόπο θα ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ προκαταβολικά. 

nokotsos

Καλησπέρα θα σε βοηθήσω στην αρχή που είναι δύσκολη και θα το προσπαθήσεις εσύ μέχρι το τέλος. Αρχικά διαβάζεις τον πίνακα Π[10]. Μετά θα φτιάξεις μία μεταβλητή(Εγώ την ονόμασα Κ) η οποία θα είναι ο δείκτης του καινούργιου πίνακα Ν[10]. 'Έπειτα θα «σκανάρεις» τον πίνακα Π και κάθε φορά που θα βρίσκεις έναν θετικό κελί θα αυξάνεις τον μετρητή κ κατά ένα και θα εκχωρείς σε εκείνη την θέση στον πίνακα Ν το εκάστοτε κελί Π της επανάληψης
ΓΙΑ Ι ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 10
    ΔΙΑΒΑΣΕ Π[Ι]
  ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ

  Κ <-- 0
  ΓΙΑ Ι ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 10
    ΑΝ Π[Ι] > 0 ΤΟΤΕ
      Κ <-- Κ + 1
      Ν[Κ] <-- Π[Ι]
    ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
  ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
Παρόμοια διαδικασία θα κάνεις και για τα αρνητικά κελιά και για τα 0 κελιά. Αυτός είναι ένας τρόπος μπορεί και να σκεφτείς και καλύτερο. Είναι πολύ δυνατό ερώτημα. Καλό διάβασμα! 8) :)

student123432

Καλησπέρα, μόλις τώρα είδα το μήνυμά σας. Σας ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σας!