Παιδιά καλό είναι όσοι δεν ξέρουν, να ΜΗΝ ανοίγουν το στόμα τους.
Το CSD Κρήτη είναι πολύ καλό τμήμα από ότι έχω ακούσει αλλά είναι το ΔΕΥΤΕΡΟ (1985)
http://www.csd.uoc.gr/home/history/dep-history.html , ενώ οι η/υ Πάτρας είναι το ΠΡΩΤΟ (1979)
https://www.ceid.upatras.gr/el/ceid/history Επίσης ΚΑΙ οι η/υ Πάτρας έχουν ερευνητικό κέντρο (το ΙΤΥ) (
http://www.cti.gr/el/generalinfo-el ) στο οποίο, οι διατελέσαντες Πρόεδροι (και ο νυν) ήταν/είναι καθηγητές των η/υ Πάτρας. Επίσης οι περισσότεροι επιστήμονες που εργάζονται εκεί είναι από τους η/υ Πάτρας. +υπάρχει το PsP και δεκάδες εταιρίες (ψάξτε corrallia, Patras InnoHub, citrix bytemobile κτλ)
https://www.ceid.upatras.gr/el/research/partnerships .
Είναι δυνατόν να λέτε σε ένα παιδί 17 χρονών ότι η τάδε σχολή είναι δύσκολη? Προφανώς και θα πας παιδί μου σε μια δύσκολη σχολή. Προτίμησε την πιο δύσκολη που μπορείς στο αντικείμενο που σε ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Θα ματώσεις! θα γίνεις επιστήμονας όμως.
Είναι δυνατόν (δυστηχώς!όχι) να ξέρει ένα παιδί 17 χρονών αν θέλει να ασχοληθεί με έρευνα ή "ακαδημαιλίκι" ? -Θεέ μου τι εκφράσεις είναι αυτές. Τώρα εσείς είστε δάσκαλοι/καθηγητές? -Οοοκ !
Στα της επιστήμης τώρα και επί του επαγγέλματος: Προφανώς και για να γίνεις ένας καλός προγραμματιστής πρέπει να έχεις διδαχθεί "αριθμητική ανάλυση", "επιστημονικό υπολογισμό", "λειτουργικά συστήματα", "αλγόριθμους", "παράλληλη επεξεργασία". Αυτά είναι 5 μαθήματα τα οποία είναι η ΚΑΡΔΙΑ ενός επιστήμονα μηχανικό η/υ . (Computer scientist, Computer engineering). ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΨΤΕ: στα 4 από τα 5 πρέπει να κάνεις άλλα 5 μαθήματα τα οποία θα συνδέουν το hardware με τους παραπάνω κλάδους ώστε να μπορείς να υλοποιείς την καλύτερη δυνατή λύση. ΝΑΙ- κύριοι/κυρίες, το hardware δεν είναι ένα black box. Πρέπει να ξέρεις πως λειτουργεί το πιο κάτω επίπεδο από αυτό που προγραμματίζεις, γιατί αυτό ειναι που θα σου δέιξει τι δυνατότητες μπορεί να περιμένεις από το πρόγραμμά σου. Έτσι το βλέπω εγώ.
Διπλωματούχος μηχανικός η/υ & πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πατρών (
www.ceid.upatras.gr)