Αποστολέας Θέμα: Απαντήσεις - Λύσεις θεμάτων πανελληνίων εξετάσεων Δομημένου Προγραμματισμού 2013  (Αναγνώστηκε 1594 φορές)

fkoutsakas

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 25
Επειδή το κόπι-πέιστ από την ανάρτηση του αρχικού κειμένου δεν λειτούργησε καλά (ειδικά στα πινακάκια) ολόκληρη η ανάρτηση βρίσετε εδώ:

http://okiriostonipologiston.blogspot.gr/2013/06/2013_4.html

Ακολουθεί το κείμενο της ανάρτησης...

Παραθέτω τις προτεινόμενες λύσεις των φετινών θεμάτων για το μάθημα του Δομημένου Προγραμματισμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι λύσεις που προτείνω δεν είναι οι μοναδικές και ενδέχεται να περιέχουν λάθη (ειδικά κάτω από τις συνθήκες που τις ετοίμασα: στο καφέ της γειτονίας μου, που ευτυχώς έχει γουί-φι, φορώντας τα  προ-προ-περσινά γυαλιά σταβομάρας μου - τα κανονικά μου έσπασαν προ-χθες, στην 9ιντση οθόνη ενός ταπεινού νετμπουκ...)

Παρακαλώ πολύ αν εντοπίσετε λάθη ενημερώστε στο fkoutsakas παπάκι gmail com

Λοιπόν έχουμε και λέμε...

ΘΕΜΑ Α

Α1.
α. Λάθος
β. Λάθος
γ. Σωστό
δ. Λάθος
ε. Σωστό

Α2
1β, 2ε, 3στ, 4α, 5δ

A3
a. X=10, y=20
b. x=30, y=40

Α4.
Γ

Α5

για πινακάκι δες
http://okiriostonipologiston.blogspot.gr/2013/06/2013_4.html

ΘΕΜΑ Β
Β1
για πινακάκι δες
http://okiriostonipologiston.blogspot.gr/2013/06/2013_4.html

Β2
για σχήμα δες
http://okiriostonipologiston.blogspot.gr/2013/06/2013_4.html

ΘΕΜΑ 3

Program Thema2013_C;

Var

     arithmos_mathiton : integer;
     diatrofi   : string;
     kostos_diatrofis, kostos_ekdromis_xwris_diatrofi, 
     sinoliko_kostos : integer;


Begin

     kostos_ekdromis_xwris_diatrofi :- 0;
     kostos_diatrofis := 0;
     sinoliko_kostos := 0;

     write('Dwse ton arithmo ton mathitvn tou sxoleiou');
     readln(arithmos_mathiton);
     write('Oi mathites epithimoun diatrofi? , NAI i OXI');
     readln(diatrofi);

     if arithmos_mathiton <= 100 then
           kostos_ekdromis_xwris_diatrofi := arithmos_mathiton * 80
     else
           kostos_ekdromis_xwris_diatrofi := arithmos_mathiton * 60;
   
     writeln('To kostos tis diamonis einai: ', kostos_ekdromis_xwris_diatrofi);
   
     if diatrofi = 'NAI' then
           kostos_diatrofis := arithmos_mathiton * 30;

     sinoliko_kostos := kostos_ekdromis_xwris_diatrofi + kostos_diatrofis;

     writeln('To sinoliko kostos tis ekdromis einai: ', sinoliko_kostos);


End.


ΘΕΜΑ Δ

Program Askisi_D_2013;

Var
 a : integer;
 onoma_epivati : string;
 timi_eisitiriou : real;
 sinolikes_eisprakseis : real;
 mikroteri_timi : real;
 epivatis_fthinotero_eisitirio : string;

Begin
 timi_eisitiriou := 0;
 sinolikes_eisprakseis := 0;
 mikroteri_timi := 200;
 epivatis_fthinotero_eisitirio := ' ';
 onoma_epivati := ' ';

for a := 1 to 100 do
begin
 write('Dose to onoma tou epivati');
 readln(onoma_epivati);
 
 repeat
  write('Dose tin timi tou eisitiriou, (apo 20 ews 200 euro) ');
  readln(timi_eisitiriou);
 until (timi_eisitiriou >= 20) and (timi_eisitiriou <= 200);

  sinolikes_eisprakseis := sinolikes_eisprakseis + timi_eisitiriou;

  if timi_eisitiriou < mikroteri_timi then
 begin
  mikroteri_timi := timi_eisitiriou;
  epivatis_fthinotero_eisitirio := onoma_epivati;
 end;
end;

  if sinolikes_eisprakseis > 5000 then
  writeln('KERDOS')
 else
  if sinolikes_eisprakseis < 5000 then
   writeln('ZHMIA')
  else
   writeln('MHDENIKO APOTELESMA');

  writeln('Epivatis me fthinotero eisitirio ', epivatis_fthinotero_eisitirio);
End.


Εκτός θέματος:
writeln('Το κεφάλι μου έχει γίνει καμπερνέ');

Καλό καλοκαίρι

περιμένω διορθώσεις, σχόλια

Φίλιππος

« Τελευταία τροποποίηση: 04 Ιούν 2013, 01:53:27 μμ από lithouxos »

janag79

  • Ομάδα Νέου Λυκείου
  • *
  • Μηνύματα: 515
θΈΜΑ Γ χρειάζεται αρχικη τιμή το kostos_diatrofis

και στο θέμα Δ η for δεν είναι απο 1 μέχρι 3..
 ;)
Γιάννης Αναγνωστάκης
Πληροφορικός, M.Sc Πληροφοριακά Συστήματα Ο.Π.Α

http://savegreekinformatics.blogspot.gr/

fkoutsakas

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 25
Ουπς σωστά...

Την τιμή 3 την έδωσα για να τεστάρω τον κώδικα και μετά ξέχασα να την αλλάξω σε 100...
Έκανα ήδη την αλλαγή.


Να σαι καλά...

turbarx8

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 9
εγώ στο θέμα Δ έβαλα όλες τις τιμές integer (εκτός από αυτές που ήταν char φυσικά) είναι λάθος;

janag79

  • Ομάδα Νέου Λυκείου
  • *
  • Μηνύματα: 515
εγώ στο θέμα Δ έβαλα όλες τις τιμές integer (εκτός από αυτές που ήταν char φυσικά) είναι λάθος;

Γιατί να κάνεις πρόγραμμα στο θέμα Δ, αφού ζητάει απλά αλγόριθμο;

Απο τις μεταβλητές του θέματος Δ , μονο η τιμή του μετρητή της for είναι integer. Όλες οι άλλες είναι είτε real, είτε string..Οπότε είναι λάθος..
Γιάννης Αναγνωστάκης
Πληροφορικός, M.Sc Πληροφοριακά Συστήματα Ο.Π.Α

http://savegreekinformatics.blogspot.gr/

turbarx8

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 9
Πόσες μονάδες θα χάσω από αυτό δηλαδή;

janag79

  • Ομάδα Νέου Λυκείου
  • *
  • Μηνύματα: 515
Πόσες μονάδες θα χάσω από αυτό δηλαδή;

Υποθέτω 1-2 μονάδες. Δεν νομίζω παραπάνω
Γιάννης Αναγνωστάκης
Πληροφορικός, M.Sc Πληροφοριακά Συστήματα Ο.Π.Α

http://savegreekinformatics.blogspot.gr/

vav

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 54
ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ.
ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΑΕΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟ, ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PASCAL ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ 100% ΣΙΓΟΥΡΟ

GeorgeG

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 37
Απο την στιγμή που δεν το διευκρινίζει τοτε θεωρώ ότι ο,τι ακόμα και longint να το βάλεις ειναι σωστό
Προσωπικά το έβαλα longint με το σκεπτικό ότι οι αριθμοί μπορει να ξεπερνούν το 32767. Ακόμα και στην περίπτωση του πλήθους ...