Υπεύθυνοι εργαστηρίων

Ξεκίνησε από ako, 10 Σεπ 2025, 03:43:22 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ako

Καλησπέρα σας, είμαι νεοδιόριστος και έχω αναλάβει υπεύθυνος εργαστηρίου πληροφορικής σε γυμνάσιο. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στα παρακάτω: 

1) Τελικά ισχύει η μείωση ωραρίου απο 23 σε 20 ώρες?
2) Εμείς αναλαμβάνουμε εξωδιδακτικές εργασίες? εχω διαβάσει τη νομοθεσία που λέει όχι, αλλά:
2.1) Μπαίνουμε υπεύθυνοι τμήματος? 
2.2) Κάνουμε εφημερίες?
2.3) Μπορούν να μας δώσουν να βγάζουμε εμείς τις εφημερίες αντί των υποδιευθυντών?
2.4) Βγάζουμε εμείς το εβδομαδιαίο πρόγραμμα?
2.5) "Βοηθάμε" τον διευθυντή με το myschool?
2.6) Αν λείπει ο τεχνολόγος ή της οικονομίας κρατάμε όλο το τμήμα ή μόνο το δικό μας μισό και το άλλο μισό κάνει κενό? (φανταστείτε το σχολείο να μην έχει ακόμα πχ τεχνολόγο)

Ευχαριστώ πολυ.

pgrontas

Στο γυμνάσιο δεν ισχύει η μείωση από 23 σε 20 ώρες.

Ο υπεύθυνος εργαστηρίου ΔΕΝ αναλαμβάνει άλλες εξωδιδακτικές εργασίες όπως αυτές που ανέφερες. Εφημερίες κάνει κανονικά.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να σε πιέσει ο διευθυντής να κάνεις κάτι άλλο αν δεν το θέλεις.
Αν συμβεί αυτό τον παραπέμπεις στην παράγραφο 14 του άρθρου 66 του Ν. 4386/2016 (Α΄ 83) και αν δεν καταλαβαίνει, επικοινωνείς με τον σύμβουλό σου. Λογικά, βγαίνει κάθε χρόνο εγκύκλιος που το υπενθυμίζει- φέτος δεν την έχω δει, αλλά ο νόμος ισχύει κανονικά.

Τώρα αν το σχολείο σου έχει πρόβλημα (σπάνιο) ή το αγαπάς και θές να βοηθήσεις ή  θες να δείξεις καλή διάθεση ή οτιδήποτε άλλο, μπορείς εθελοντικά να αναλάβεις κάτι, αλλά προσωπικά θα σε συμβούλευα να το διαπραγματευτείς και να ζητήσεις και συ κάποια 'ανταμοιβή'. Δυστυχώς δεν είναι σπάνιο πολλοί διευθυντές ή/και συνάδελφοι να εκμεταλλεύονται την καλή διάθεση και να σε φορτώνουν με οτιδήποτε ηλεκτρονικό (δηλ. τα πάντα στις μέρες μας). Ίσως θα μπορούσες να βοηθήσεις στο site ή λίγο βοήθεια (βοήθεια όμως)  στο myschool. Αλλά όχι εφημερίες, τμήμα, πρόγραμμα. Αυτά είναι πράγματα που όλοι στο σύλλογο μπορούν να κάνουν.
Οπότε με μέτρο η καλή διάθεση...

Σχετικά με το 2.6 διευκολύνει πολύ το σχολείο (αλλά δεν είναι υποχρεωτικό) όταν λειπει ο καθηγητής του ενός μισού να τα αναλάβεις όλα τα παιδιά.
Εγώ όταν το κάνω αυτό τα πάω στην τάξη, γιατί δε χωράνε στο εργαστήριο.
Βέβαια πάλι με μέτρο, γιατί μπορεί ο συνάδελφος να το κάνει σύστημα αν δει ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα.

Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

ako

Να 'σαι καλά, με βοήθησες πάρα πολύ, ευχαριστώ!!!

andreas_p