Κατανοητά απόλυτα τα όσα λέτε συνάδελφοι - ο σκοπός μου ΔΕΝ ήταν κατ' ανάγκη να βγάλω προτεινόμενα θέματα!
Δεν πρόκειτε να πέσει κάτι τέτοιο έτσι κι αλλιώς. Ούτε να κάνω επίδειξη γιατί δόξα το Θεό υπάρχουν δεκάδες συνάδελφοι πολύ καλύτεροι προγραμματιστές!
Αλλά μου δόθηκε η ευκαιρία και παρουσίασα πράγματα που ενδιαφέρουν εμένα και τα βρίσκω ωραία - έστω και αισθητικά αν θέλετε- γιατί ο προγ/μός είναι τέχνη.
Και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τους μαθητές μου είναι ότι είναι αδιάφοροι με το μάθημα! Αν μη τι άλλο με τα θέματα τους ράβηξα την προσοχή. Μπορεί να μην καταλάβανε και πολλά αλλά ήταν από τις λίγες φορές που τα είδα να προβληματίζονται.
Μ' έχει κουράσει ο τρόπος που γίνεται το μάθημα και αντί να βάλω θέματα συμβατικά και αναποτελεσματικά όπως ο ΟΕΦΕ προτίμησα να παίξω και λίγο με το μάθημα!
Χαλαρώστε (με την καλή έννοια) συνάδελφοι - It's more fun to compute!
Αυτό πρέπει να περάσουμε στους μαθητές μας - τη χαρά να μπορούν να φτιάχνουν ωραία πράγματα με κώδικα και όχι να ταλαιπωρούνται με τα ΜΕΣΑ για να φτάσουν στο όλον, όπως καταντήσαμε να ταλαιπωρούνται 1 χρόνο αποστηθίζοντας και μαθαίνοντας μηχανιστικές διαδικασίες!
Καταλαβαίνω απόλυτα βέβαια τι λέτε, τα ίδια λέω κι εγώ, αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να δείξουμε επιτέλους και το Out of the Box Thinking.
Και να σας πω κάτι συνάδελφοι? Είδατε μαθητή να σπάει το κεφάλι του και να μη βρίσκει λυση σε πρόβλημα/άσκηση? Ε αυτός είναι ο προγ/μός!!
Αν φτάσουν σε αυτό το σημείο και το παλεύουν τότε έχουν κατακτήσει τα βασικά!
Το string matching τελικά τι είναι? Σειριακή Αναζήτηση εμφάνιση όλων αλλά αντί για ένα στοιχείο έχεις πίνακα!!!
Και από τις 5 συνολικά ασκήσεις που θα δημοσιεύσω η πρώτη (καλλιστεία) ήτανε πανεύκολη και ήθελα απλά να παίξω με την εκφώνηση (και πιστέψτε με τράβηξε το ενδιαφέρον ΟΛΩΝ των μαθητών μου - ακόμα και των πλέον αδιάφορων).
Η μπετονιέρα ξεφεύγει τελείως από τα στάνταρ και αν δε δημοσίευα τη λύση είμαι σίγουρος ότι ένα 70-80% των συναδέλφων δεν θα την έλυναν...ΝΟ COMMENT HERE
Το string matching είναι το κόλλημά μου (BioInformatics) και την έβαλα για την κ@βλ@ μου και τους 5-6 μαθητές nerd και πόσους καθηγητές που θέλανε να δουν κάτι πιο "ακαδημαϊκό".
Το Σάββατο θα βάλω υποπρόγραμμα με θέμα ΠΡΟΠΟ, την οποία θεωρώ πολύ δύσκολο 4ο Θέμα και ενδεχομένως να έχω μια ακόμα όπου θα είμαι εντελώς προκλητικός και θα βάλω θέμα με στεροειδή αναβολικά (αν δε με σκοτώσει το αφεντικό μου!)

συμβατικότατη κατά πάσα πιθανότητα.
Έπρεπε να καλύψω με 5 θέματα όλα τα επίπεδα - ελπίζω να με καταλάβετε...
Ο προγ/μός θα πρέπει να είναι παιχνίδι! Τα παιδιά το μισούνε το μάθημα κ το θεωρούνε το πλέον βαρετό! Αφήστε τις γ@μ1μ3ν3$ τις Πανελλήνιες και κοιτάξτε να κάνετε τα παιδιά να ενδιαφερθούν για το αντικείμενο. Έχουμε πάρει το ρόλο μας πολύ στα σοβαρά και δεν θα έπρεπε! Feynman και Einstein ήταν μεγάλοι γιατί είχαν χιούμορ! Εμείς τί κάνουμε? Αγχωνόμαστε για το τι θα πέσει φέτος...μιζέρια!
Επέλεξα συνειδητά να εκτεθώ σε εσάς όλους, τους οποίους πραγματικά εκτιμώ βαθύτατα, και θέλω το οποιοδήποτε feedback σας χωρίς καμιά παρεξήγηση (γιατί στην τελική κανείς δεν είναι τέλειος), απλά να καταλάβετε ότι ήθελα να προκαλέσω! Το μάθημά μας αξίζει καλύτερης τύχης.
Θα είχα πολλά ακόμα να πω, αλλά πρέπει επιτέλους να κοιμηθώ!!

ΥΓ: I'm the operator of my pocket calculator!