....
Για τα Ελληνικά στο recovery αν είσαι σίγουρος ότι έκανες σωστά apply το patch, τότε μπορεί το Zorin να έχει και επιπρόσθετο πρόβλημα, να θέλει σωστό ορισμό κωδικοσελίδας με dpkg-reconfigure console-setup και μετά setupcon.
....
Δούλεψε με αυτό .... κωδικοσελίδα ... έβαλα Fixed και 8x16 ...
Άρα και η "ελαφριά" τους έκδοση είναι πιο βαριά από Ubuntu MATE, ακόμα και με όλες τις υπηρεσίες ενός LTSP server... δεν νομίζω ότι έχουμε κανένα λόγο να ασχοληθούμε με το Zorin.
Χωρίς να θέλω να το πάω μακριά ....
Πριν λίγα χρόνια ήθελα να βοηθήσω έναν πρώην καθηγητή μου (συνταξιούχο πλέον) ο οποίος για τους δικούς του λόγους είχε μείνει στα windows 98 με Pentium 3 / RAM 350 MB (έτσι θυμάμαι) .... Τον έπεισα λοιπόν να βάλει ένα 2ο δίσκο με linux για να δούμε τι μπορεί να κάνει ... δεν μπορούσε να κάνει τίποτε με το ιντερνετ... σχ. καμιά σελίδα δεν άνοιγε πέραν του google (αναζήτηση και απλές ιστοσελίδες)
Μετά από αρκετές δοκιμές με μικρές διανομές (όχι puppy linux) κατέληξα σε 2 .... Μια της mint xfce (νομίζω τη 13) και κάποια zorin ... Το lubuntu δεν του άρεσε ....
Βάζοντας τους 2 δίσκους και ξεκινώντας το pc (τους είχα φτιάξει σαν εξωτερικούς εγώ) είδαμε ότι με το zorin δούλευε αρκετά πιο γρήγορα. Παρόλα αυτά κράτησε το Mint ...
Φυσικά δεν έκανε πολλά πράγματα ... αλλά δούλευε αξιοπρεπώς και μπορούσε να κάνει τη δήλωση στην εφορία και αρκετές σελίδες ... το youtube εννοείται νεκρό.
Και επειδή είχε και το δίσκο με τα windows 98 ... (τυχαία βέβαια) χάλασε ο δίσκος με το λίνουξ
Και πριν λίγες μέρες μου είπε ότι εμφάνισε πρόβλημα με το δίσκο των windows 98 ... δεν καταλάβαμε τι φταίει και εμφάνισε το μήνυμα ότι ο δίσκος έχει γίνει read only ... ίσως να είναι θέμα controller η motherboard
Του είπα να κρατήσει την ημερομηνία και να γράψει στο ημερολόγιο:
"
Σαν σήμερα ..... σταμάτησε να λειτουργεί ο τελευταίος υπολογιστής στην Ελλάδα που είχε τα windows 98"