Στο σχολείο οι μαθητές διδάσκονται 7 ώρες την εβδομάδα, ενώ πέρυσι διδάσκονταν 2, που σημαίνει ότι οι ώρες ύπερτριπλασιάστηκαν.
Στο φροντιστήριο διδάσκονται 2-3 ώρες την εβδομάδα ( σε κάποια φροντιστήρια κάνουν ακόμα 2 ώρες)
Έχουμε 1 μήνας = 4 εβδομάδες
Από Σεπτέμβριο μέχρι και 11 Μαρτίου ας πούμε ότι είναι 5 και 1/2 μήνες αλλά αφαιρώ αργίες και διακοπές και μένουν 5 μήνες x 4 εβδομάδες (αφού ένας μήνας δεν έχει ακριβώς 4 εβδομάδες, αλλά παραπάνω).
Έχουμε
Σχολείο: 5 μήνες x 4 εβδομάδες x 7 ώρες = 140 ώρες
Φροντιστήριο (στην καλύτερη) : 5 μήνες x 4 εβδομάδες x 3 ώρες = 60 ώρες
140 ώρες οι μεν , 60 ώρες οι δε
Και ρωτάω τώρα
Ποιοι διδάσκουν επιφανειακά, ποιοι βιάζονται και ποιοι τρέχουν την ύλη?
Ωραίες οι πράξεις, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το αποτέλεσμα που θέλουμε να μελετήσουμε.
Τι πάμε να συγκρίνουμε;
Ώρες διδασκαλίας σχολείου με 20-25 άτομα και να γίνεται μπάχαλο , με ώρες φροντιστηρίου με 4-5 άτομα στο τμήμα;;
Γιατί εμένα μου λένε ότι οι καθηγητές τους στο σχολείο τους κάνουν 2-3 ασκήσεις στο 2ωρο μαθήματος , και ότι δεν καταλαβαίνει και κανένας τίποτα, όταν εγώ μπορώ να δείξω με τον προτζέκτορα 5-10 ασκήσεις στην 1 ώρα;
Και πάλι , αναγκάζομαι να λέω τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, γιατί δεν κάνουν καθόλου κατανόηση στο σχολείο.
Και δεν τυχαίνει μόνο σ' εμένα... Ούτε μιλάμε μόνο για ένα σχολείο...
Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τον κάθε καθηγητή, είτε είναι στο σχολείο, είτε στο φροντιστήριο.
Μακάρι εσύ Ευριπίδη να κάνεις πολύ καλή δουλειά, και να σε προσέχουν και να προχωράς πολύ καλά, και μπράβο σου.
Στα υπόλοιπα όμως τι γίνεται;
Αφού κι εσύ ο ίδιος είπες ότι καταλαβαίνεις ότι από την Β' λυκείου δεν παίρνουν
τίποτα .
Ναι, οι ώρες υπερ-τριπλασιάστηκαν, αλλά μεγάλωσε και η ύλη.
Και δεν είναι το πρόβλημα μετά από αρκετές εβδομάδες ότι προχωρούν γρήγορα...
Όπως ακριβώς είπε και ο @pgrontas , από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες, οι ίδιοι οι καθηγητές που είχαν το τμήμα την προηγούμενη χρονιά και δεν έδωσαν σε κανέναν να καταλάβει κάτι, θεωρούν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν γρήγορα στα επόμενα...
Και τελικά ποιο είναι το επιχείρημα για την
τόσο μικρή μείωση της ύλης στην Πληροφορική;;
Έχουμε την πιο διάσπαρτη ύλη, με κομμάτια αντικρουόμενα, με αντιφάσεις των παραγράφων και ελλείψεις που εδώ τις συζητάμε χρόνια (και νομίζουμε ότι και τα παιδιά τα πιάνουν αμέσως...), με διχογνωμίες ακόμα και στα νέα κεφάλαια που μπήκαν (ασκήσεις με Στοίβα και Ουρά), και τώρα που μπορούσαν να κοπούν κάποια τέτοια κομμάτια, δεν έγινε...
Σε αναλογία με τα Μαθηματικά που βγήκε ολόκληρο το κεφάλαιο των Ολοκληρωμάτων (και άλλες 3 παράγραφοι!), έπρεπε να είχε βγει εκτός στην Πληροφορική ολόκληρο το κεφάλαιο των Υποπρογραμμάτων.
Γιατί στο ΑΟΘ βγήκε όλη η νέα ύλη εκτός και στην Πληροφορική τόσο λίγα;;
Συμφωνώ απόλυτα με τον @pgrontas και τον @petrosp13 .