Γενικό Λύκειο > Γ΄ Λυκείου

Διδασκαλία μέσω τηλεδιάσκεψης

(1/6) > >>

Αφροδίτη:
Καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια κάποιου ή καποιων συναδέλφων... Θέλω να κάνω μαθήματα μέσω Skype στο μάθημα του αεππ της γ' λυκείου. Έχετε να μου προτείνετε κάτι διαδικτιακού τύπου ; 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ:
Αφροδίτη, εγω δουλεύω με το messenger γιατι το έχουν τα παιδια στο κινητό τους και έχουμε φτιαξει ομάδες. Τους στελνω υλικο με φωτο, και μετα μιλάμε με video κληση. επίσης μου στέλνουν τις ασκήσεις τους με φώτο, τις ελέγχω και άντε πάλι. Εχουμε κρατήσει τα ραντεβού μας κανονικά. Και σε πληροφορώ το διασκεδάζουν. Σίγουρα δεν προχωράμε το ίδιο αλλά κάτι γίνεται.

Είναι καλό να βρούμε τρόπο να προχωρήσουμε τα μαθήματα διαδικτυακα. έτσι θα προχωρήσουμε την ύλη, αλλα θα κρατήσουμε και τα παιδια σε επαφή με το μάθημα και επίσης στο σπίτι τους ώστε να μη γυρίζουν από δω και από κει και ειδικα στα καφέ που είναι εστίες με πολύ κόσμο.
 
Και ένα ερώτημα μαθητή σχετικά με το κλείσιμο των φροντιστηρίων.
"στα φροντιστήρια κύριε είμαστε λίγα άτομα σε κάθε τμήμα και αν κάποιος είναι άρρωστος, απουσιάζει. Στα καφέ που θα γεμίσουν περισσότερο ίσως αυτές τις ημέρες, είναι πολλά άτομα και θα πάει και κάποιος άρρωστος. εκεί δεν είναι χειρότερα; "

Ας κρατήσουμε τα παιδια στο σπίτι με μάθημα από μακρυα. Θα είναι καλό.

ilias_s:
Το edmodo είναι μία καλή λύση για να αφήνεις υλικό (ασκήσεις, διαγωνίσματα, quiz με ερωτήσεις κλειστού/ανοικτού τύπου κτλ). Από εκεί και πέρα, όταν χρειαστεί να μιλήσεις (γιατί θα χρειαστεί) έχεις τις κλασσικές εφαρμογές video-κλήσης κτλ ωστόσο σε επίλυση ασκήσεων δεν είναι ό,τι πιο βολικό. Χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για αυτό ώστε να μπορείς να μοιράσεις μέρος της επιφάνειας εργασίας κτλ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ:
Φιλη μου, καθηγήτρια, εκανε το εξής: εφτιαξε μια βάση από λίγα βιβλία, κάτι διπλωμένο επάνω ώστε  να δημιουργήσει κάποια κλίση και έβαλε πάνω το κινητό να δείχνει η κάμερα στο χαρτί που γράφει, με μαύρο μαρκαδόρο για να φαίνεται. έτσι χωρίς πολλά μέσα, καταφέρνει και κάνει μάθημα με αυτόν το τρόπο.

akalest0s:

--- Παράθεση από: ilias_s στις 12 Μάρ 2020, 12:01:16 μμ ---Το edmodo είναι μία καλή λύση για να αφήνεις υλικό (ασκήσεις, διαγωνίσματα, quiz με ερωτήσεις κλειστού/ανοικτού τύπου κτλ).

--- Τέλος παράθεσης ---
Σέρνεται και σε εσάς το edmodo? Γιατί έχω φτιάξει πολλά accounts/classes σήμερα, και φαντάζομαι και η υπόλοιπη... υφήλιος, και έχει αρχίσει να φρικάρει... δε φορτώνει, αργεί, κλπ. Δεν το κατηγορώ βέβαια, αναμενόμενο, αλλά ρωτάω αν συμβαίνει και σε εσάς.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση