Το βασικότερο επειχείρημά μου είναι ότι με την Python δεν μαθαίνουν πολύ καλά την έννοια του τύπου της μεταβλητής καθώς στην συγκεκριμένη γλώσσα δεν δηλώνουν.
Βασικό για μένα στον προγραμματισμό να μάθουν τι είναι τύπος.
Μα αυτό είναι και το πλεονέκτημα της Python, ότι είναι πολύ πιο κοντά σε ψευδογλώσσα και σε γλιτώνει από τη δήλωση των τύπων. Ο σκοπός του μαθήματος δεν είναι η αλγοριθμική και όχι ο προγραμματισμός? Άρα η μη δήλωση των μεταβλητών είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα.
Φυσικά υπάρχει και το άλλο επιχείρημα που λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να δηλώνουμε μεταβλητές αφού υπάρχει δυναμικό σύστημα τύπων. Επειδή όμως εμείς έχουμε μάθει έτσι με Pascal/C νομίζουμε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος.
Επίσης όσον αφορά αυτό που λέει ο Άλκης ήταν από τα βασικά επιχειρήματα να πάμε σε Python όταν σχεδιάζαμε το πρόγραμμα σπουδών της Γ Λυκείου του 2014, η τεράστια κοινότητα, η αποδοχή από την ακαδημαϊκή κοινότητα και η σταδιακή αλλαγή των περισσότερων εισαγωγικών μαθημάτων προγραμματισμού σε Python στην Αμερική και σιγά-σιγά στην Ευρώπη.
Υπήρχαν και άλλες επιλογές όπως Ruby, Processing, Javascript αλλά δεν έχουν (και ούτε θα αποκτήσουν ποτέ) τέτοια αποδοχή από την διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα πληροφορικής.
Υπάρχει πληθώρα υλικού σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή προγράμματα σπουδών, έρευνες, φύλλα εργασίας, δραστηριότητες, βιβλία και ακόμα και εργαλεία οπτικοποίησης όπως το Python Tutor.
ΥΓ. Πάντως στο μάθημα γενικής παιδείας που σχεδιάζαμε πριν το αλλάξει ο Λοβέρδος και μας δώσει 2 μήνες για να κάνουμε το ΑΠΣ και τον οδηγό του εκπαιδευτικού η γλώσσα που είχαμε επιλέξει ήταν η Javascript (Άλκη φαντάζομαι δεν θα διαφωνούσες

. Εσύ μου άνοιξες τα μάτια όσον αφορά τη γλώσσα αυτή )