Έχεις δίκιο για το "στατιστικά απίθανο" αλλά είναι ένα πραγματικό σενάριο που αναφέρεται στο ΠΣΔ και στα ελληνικά σχολεία. Υπαρχουν και αγόρια και κορίτσια.
Φυικά, σε πεπερασμένο χρονικό όριο καταγεγραμμένων ετών. Ομως οι μαθητές καλούνται να υλοποιήσουν κάτι που θα δουλεύει για πάντα.
Δηλαδή αν οι μαθητές ήταν 10 αντί για 150.000 θα ήμασταν οκ?
Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που αξίζει 1 μόριο (τουλάχιστον) στο μαθητή που το σκέφτηκε. Πέρα από λογικό, το θεωρώ και δίκαιο.
Πέρα από αυτό σημειώνω και το εξής:
Η εκφώνηση στο Δ4 λέει να εμφανίζει δύο κωδικούς και να καλεί μία συνάρτηση δύο φορές, μία φορά για τα αγόρια και μία για τα κορίτσια. Από αυτό κάποιος μαθητής καταλαβαίνει ότι υπάρχουν και αγόρια και κορίτσια και λογικά δεν πάει το μυαλό του στην περίπτωση να μην υπάρχει ούτε ένα κορίτσι για πάραδειγμα που έχει πρόσβαση στο ΠΣΔ.
Από την άλλη που έπρεπε να γίνει αυτός ο έλεγχος. Στην συνάρτηση μέσα θεωρώ ότι δεν γίνεται γιατί η εκφώνηση λέει να επιστρέφεται η θέση του μεγίστου και όχι κάποια διαφορετική τιμή από 1 μέχρι 150000. Αν επιστρέψει άλλη τιμή, ποια άραγε, αλλάζει η λειτουργία της συνάρτησης. Αν γίνει ο έλεγχος πριν από την κλήση της συνάρτησης τότε δεν πρέπει να κληθεί η συνάρτηση. Όμως η εκφώνηση λέει να καλείται η συνάρτηση δύο φορές. Επίσης ο έλεγχος θα πρέπει να γίνει είτε στην είσοδο του φύλου είτε μετά την καταχώρηση με σειριακή αναζήτηση. Πόσες μονάδες πρέπει να πιάνει αυτός ο κώδικας; Υπενθυμίζω ότι είναι τρεις οι μονάδες της εισόδου για τρεις πίνακες άρα μία για το φύλο και 4 για την σωστή κλήση των συναρτήσεων και την εμφάνιση των αποτελεσμάτων. Δηλαδή προτείνεις να κοπούν 1 ή 2 μονάδες στις 5 για τον έλεγχο.
Θεωρώ λοιπόν ότι η εκφώνηση αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν και αγόρια και κορίτσια. Από την άλλη ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι η εκφώνηση δεν είναι σωστά διατυπωμένη πάλι δεν θα πρέπει να την πληρώσουν οι μαθητές.
Μπορεί να καλεστεί 2 φορές ως εξής
ΚΩΑ <- ΘΕΣΗ_ΜΑΧ ( ΣΧ, Φ, ‘Α’ )
ΚΩΚ <- ΘΕΣΗ_ΜΑΧ ( ΣΧ, Φ, ‘Κ’ )
ΑΝ ΚΩΚ>-1 ΤΟΤΕ
ΓΡΑΨΕ ΚΩΔ [ ΚΩΚ ]
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΑΝ ΚΩΑ>-1 ΤΟΤΕ
ΓΡΑΨΕ ΚΩΔ [ ΚΩΑ ]
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Όπου η συνάρτηση:
ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΘΕΣΗ_ΜΑΧ ( ΣΧ, Φ, φυλ):ΑΚΕΡΑΙΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ: Φ[150000], Α, φυλ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ: ΣΧ[150000], ΜΑΧ
ΑΚΕΡΑΙΕΣ: Ι
ΑΡΧΗ
ΘΕΣΗ_ΜΑΧ <- -1
ΜΑΧ <- -1
ΓΙΑ Ι ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 150000
ΑΝ ΣΧ[Ι] > ΜΑΧ ΚΑΙ Φ[Ι]=φυλ ΤΟΤΕ
ΘΕΣΗ_ΜΑΧ I
ΜΑΧ <- ΣΧ[Ι]
ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΤΕΛΟΣ_ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ