nickgg Θα διαφωνήσω μαζί σου... με μπλέ γραμματοσειρά όσα ισχυρίζεστεΤα θέματα έκαναν τα ακριβώς αντίθετα από όσα καταγράφετε:- Θέματα στα οποία εκτός ελαχίστων μονάδων δεν απαιτούσαν κριτική σκέψη (απορώ πώς μπορεί τέτοια φροντηριακού τύπου θέματα να " χαιρόσουν να τα λύσεις και στεναχωριόσουν όταν τελείωναν". - θέματα με ασάφειες (ακόμα και στο χαρακτηρισμό ως κλειστών --- το οποίο επισημαίνω ότι ακολουθήθηκε για τους φυσικώς αδυνάτους καθώς και τις πρώτες 3 ημέρες διόρθωσης) - θέματα τα οποία καταργούσαν τα πλεονεκτήματα του δομημένου προγραμματισμού (καλώντας διαδικασία η οποία δεν επέστρεφε τιμές στο κυρίως πρόγραμμα!) . - θέματα τα οποία κατά τη γνώμη μου προέκυψαν από ανθρώπους οι οποίοι ΔΕΝ έχουν δουλέψει ποτέ ως προγραμματιστές και στα σίγουρα δεν αγαπάν τον προγραμματισμό. κατά τα άλλα τα χαρακτηρίζεις "θέματα βγαλμένα από τη ζωή και της πραγματικές εφαρμογές της πληροφορικής". - θέματα τα οποία παντελώς ανίκανοι στον προγραμματισμό μπορούσαν να πάρουν έως και 50% αν είχαν ικανότητες στην αντιγραφή- θέματα τα οποία δεν διαφοροποιούν τους άσχετους, από τους ημιμαθείς και διαφοροποιούν στο ελάχιστο τους σχετικά καλούς από τους άριστους. το περίεργο είναι πως αναφέρεις ότι "τα θέματα ήταν για διαβασμένους αλλά που ίσως μπορούν να ξεχωρίσουν τους άριστους" ενώ είναι προφανές ότι ακόμα και μαθητές οι οποίοι δεν είχαν ασχοληθεί περισσότερο από ελάχιστες ώρες μέσα στη χρονιά μπορούσαν εύκολα να γράψουν 30 μονάδες όπως και μαθητές οι οποίοι δεν εχουν καταλάβει την ουσία του προγραμματισμού αν ακολουθούσαν μεθοδολογικές οδηγίες μπορούσαν να φθάσουν και το 90 άνετα... Επί της ουσίας όνο 3-4 μονάδες ήταν πέρα από τις συνήθεις τετριμμένες οδηγίες (μπούσουλα) αντιμετώπισης των θεμάτωνόλα τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με αυτό το οποίο έχω στο μυαλό μου ως "καλά θέματα" έστω με δεδομένο το τρέχον σύστημα εξετάσεων...ΔΚ :-)