...
2) Με προσθήκη μερικών κεφαλαίων ή παραγράφων ύλης από το βιβλίο αυτό ή άλλο ξαναλέω, + να τα κάνω κάποιες φορές και στους Η/Υ με την άνεση μου, ούτε το 6ωρο δεν θα μου φτάνει
οπότε ανησυχίες πως θα γεμίσουμε το 6ωρο, δεν καταλαβαίνω από που προκύπτουν, εγώ δεν προλαβαίνω να τους κάνω ούτε τα μισά από αυτά που θέλω (ΝΑΙ θέλω 60-80 ασκήσεις σε κάθε τομέα ασκήσεων, και όχι 20-30 που προλαβαίνω τώρα).
Υ.Γ. πολύ θα το ήθελα να γίνει το 6+1, αλλά δεν τρέφω πολλές ελπίδες...
Νομίζω πως γνωρίζουμε ότι :
1) Η ΑΕΠΠ, από εποχή Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, περιελάμβανε την ίδια και λίγο περισσότερη από τη σημερινή διδακτέα ύλη, διδάσκονταν 2ώρες/εβδομάδα σε μαθητές που δεν είχαν καμία επαφή με τους αλγορίθμους κτλ στη Β' τάξη, σε αντίθεση με σήμερα που έχουμε (ακόμα) την ΕΑΕΗΥ στη Β' τάξη.
2) Η σημερινή ύλη της ΑΕΠΠ, σύμφωνα με τον
ενδεικτικό προγραμματισμό του ΙΕΠ, βγαίνει σε 46 διδακτικές ώρες (δηλ. 23 εβδομάδες μαθημάτων). Υπό κανονικές συνθήκες, είναι ~26 εβδομάδες μαθήματος χωρίς να υπολογίσουμε καν το Σεπτέμβρη και το Μάη.
3) Στα επίσημα στοιχεία που αποστέλουμε κάθε μήνα (παρακολούθηση ύλης), η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δηλώνει πως ολοκλήρωσε ουσιαστικά την ύλη πριν τον Απρίλη.
Με τα παραπάνω κατά νου, έστω και αν πέφτει έξω, εν μέρει, το ΙΕΠ στον
ενδεικτικό προγραμματισμό του, δεν μπορείς να πεις πως το 6ωρο δε σου φτάνει! Στα πλαίσια 6ώρου, ακολουθώντας το ρυθμό του ΙΕΠ, 46+ ώρες θα έχουν γίνει μέσα στο πρώτο 2μηνο μαθημάτων. Αν, όντως, το μάθημα γίνει 6ωρο μιλάμε για 150+ ώρες μαθημάτων από αρχές Οκτώβρη μέχρι τέλη Απριλίου!
Έστω και να χρειάζεσαι 60 ώρες για να βγάλεις επαρκώς τη σημερινή ύλη της ΑΕΠΠ, με το νέο σύστημα θα σου μείνουν 90+ ώρες. Τώρα το "επαρκώς" είναι και σχετικό... αλλά αν το 6ωρο δε σου φτάνει, έμμεσα ομολογείς πως στα πλαίσια του 2ωρου καλά-καλά ούτε πασάλειμα δεν κάνεις..! Έστω και αν αποδείξεις πως το ΙΕΠ και οι Σύμβουλοι Πληρ/κής κάνουν λάθος, τα στοιχεία της παρακολούθησης ύλης όλης της Ελλάδας θα σε διαψεύσουν.
Ενδεικτικά θα σου αναφέρω πως σήμερα, στα ΕΠΑΛ, το 5ωρο (3Θ+2Ε) πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα Προγραμματισμός Υπολογιστών περιλαμβάνει μεγαλύτερη ύλη από την ΑΕΠΠ του ΓΕΛ. Αν οι μαθητές του ΕΠΑΛ ,πορούν τότε μάλλον μπορούμε και εμείς.
... Δεν φταίει η ΑΕΠΠ που είμαστε εκτός Θετικής. Τέλος, η αλλαγή της ΑΕΠΠ προυποθέτει πολλές αλλαγές σε μικρότερες τάξεις. Δεν είναι μόνο οι πανελλαδικές κυρίες και κύριοι.
Φυσικά και ΔΕ φταίει η ΑΕΠΠ που είμαστε εκτός Θετικής. Αυτό είναι προφανές για όποιο παρακολουθεί τις εξελίξεις στα ΓΕΛ τουλάχιστον την τελευταία 3ετία!
Γι' αυτό ευθύνη έχουν κατά κύριο λόγο συγκεκριμένες συντεχνίες άλλων κλάδων που προωθούν τα συμφέροντά τους σε βάρος της Πληροφορικής και οι ηγεσίες του υπουργείου που δεν ξέρουν τι τους γίνεται (βλ. Αρβανιτόπουλος ..."η Πληροφορική είναι δεξιότητα...") και που υποκύπτουν στις πιέσεις εφαρμόζοντας σχέδια χωρίς λογική που έρχονται σε αντίφαση με τα ίδια τους τα λεγόμενα πολλές φορές! Εμείς, άθελά μας νομίζω, απλά "κοιμόμαστε" και έτσι τους δίνουμε πατήματα να μας φέρονται σα να είμαστε 4χρονα παιδάκια...
Εγώ πιστεύω πως οι όποιες αλλαγές στην ΑΕΠΠ εξαρτώνται ελάχιστα από τις προηγούμενες τάξεις (λίγο μόνο από το 1ώρο της Β' τάξης). Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως το Γυμνάσιο, η Α' και Β' Λυκείου δεν χρειάζονται αλλαγές. Κάθε άλλο μάλιστα!