Ξέρω ότι το θέμα μας είναι άλλο, αλλά δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο.
Τα ΕΠΑΛ στα οποία αναφέρεσαι είναι πολύ λίγα. Ένα ΕΠΑΛ μπορεί και να αντιστοιχεί σε μια περιοχή με 10 ΓΕΛ. Και πίστεψέ με δεν υπάρχει ΕΠΑΛ
με 10 πληροφορικούς!
Επίσης, τα ΕΠΑΛ απορροφούν το 25% περίπου των μαθητών, το οποίο με την σειρά του διασκορπίζεται σε διάφορες ειδικότητες.
Συμπερασματικά, στην ραχοκοκαλιά της β/θμιας (Γυμνάσιο και ΓΕΛ) η Πληροφορική είναι περιορισμένη και υποβαθμισμένη.
Πρώτον τα ΓΕΛ είναι περίπου 1000 και τα ΕΠΑΛ περίπου 300 (μετά και την κατάργηση των περίπου 100 ΕΠΑΣ), άρα η αναλογία είναι 1 προς 3.
Δεύτερον στα ΕΠΑΛ ακόμα και στις άλλες ειδικότητες κάνουν όλοι:
2-4 ώρες Εφαρμογές Πληροφορικής στην Α (x 2 καθηγητές)
1 ώρα Εισαγωγή στις Αρχές Επιστήμης Υπολογιστών Γενικής Παιδείας στη Β
1 ώρα Εισαγωγή στις Αρχές Επιστήμης Υπολογιστών Γενικής Παιδείας στη Γ (θεωρητικά από του χρόνου)
Επίσης αν υπάρχει τομέας, κάθε τμήμα έχει περίπου 20 ώρες ειδικότητας από τις οποίες 10 εργαστήρια, άρα διπλοί καθηγητές, οπότε κάθε τμήμα ειδικότητα θέλει 1,5 καθηγητή. Οπότε πίστεψέ με, υπάρχουν ΕΠΑΛ με 10 καθηγητές Πληροφορικής.
Ναι, η Πληροφορική είναι περιορισμένη και υποβαθμισμένη (και στα ΕΠΑΛ όπου τα βιβλία είναι από το 1999 και οι οδηγίες είναι να επικαιροποιήσουμε την ύλη αυτοσχεδιάζοντας και ο τομέας γλύτωσε την τελευταία στιγμή την κατάργηση στο σχέδιο Αρβανιτόπουλου).
Νοοτροπίες όμως του στυλ "ραχοκοκκαλιά της β/θμιας είναι τα ΓΕΛ" τι ακριβώς διαφορά έχουν με "ραχοκοκκαλιά της β/θμιας είναι τα βασικά μαθήματα (Νέα, Μαθηματικά) και όχι τα δευτερεύοντα" που μας έχουν φέρει εδώ που είμαστε.
Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο. Αν απορρίπτουμε εμείς οι ίδιοι έτσι άκριτα κάποια πράγματα, γιατί απορούμε μετά όταν οι άλλοι απορρίπτουν έτσι άκριτα τις δικές μας θέσεις;