Δεν ξέρω από που να αρχίσω συνάδελφοι. Θα προσπαθήσω να βάλω την σκέψη μου σε μια σειρά γιατί είμαι οργισμένος από κάποιους συνάδελφους, αλλά και απόλυτα ικανοποιημένος από κάποιους άλλους.
1) Ναι, βασική μας προτεραιότητα είναι να αυξηθούν οι ώρες της Πληροφορικής ως επιστήμης σε Γυμνάσιο (1-->2), αλλά
και σε Λύκειο (ώρες Β Τάξη, Μάθημα εξεταζόμενο πανελλαδικά). Ποιος δεν το θέλει αυτό, και διάφοροι το παλεύουμε όσο
μπορούμε από εκεί που μπορούμε. Άλλωστε τα μηνύματα που δεχόμαστε και από την κατεύθυνση αυτή ειδικά για το
Λύκειο είναι ότι κάτι μπορεί να γίνει...
2) Μια ζωή όλες οι άλλες ειδικότητες έχουν ένα κάρο Β' αναθέσεις, άσχετες τις περισσότερες φορές με το πρόγραμμα σπουδών
τους, και εμείς λέγαμε ότι έχουμε μόνο την Τεχν. Επικ. η οποία καταργήθηκε και έτσι δεν έχουμε καμία Β' ανάθεση πια πουθενά
και για τίποτα. Και διαμαρτυρόμασταν για αυτό γιατί δεν μας έδινε ίδιες ευκαιρίες συμπλήρωσης του ωραρίου μας και τρέχαμε
συνέχεια σε 2-3 και πια σε 5 σχολεία.
3) Σε σχέση με την Φυσική ή την Γεωγραφία που έχει διδαχτεί στο ΑΕΙ, ο μαθηματικός, ένας Πληροφορικός κάνει πολύ
περισσότερα Μαθηματικά. Το ίδιο και σε σχέση με τα Μαθηματικά που κάνει ο ΠΕ04 και τα έχει Β' ανάθεση.
4) Κοίταξα την Αναλυτική Βαθμολογία μου. Δηλαδή με 10-12 μαθήματα μαθηματικών σε επίπεδο ΑΕΙ, ίδια με αυτά που
κάνει ο μαθηματικός, δεν μπορώ να διδάξω μαθηματικά στο γυμνάσιο; Ανάλυση Ι και ΙΙ, Άλγεβρα Ι και ΙΙ, Στατιστική Ι και ΙΙ, Πιθανότητες, Διακριτά Μαθηματικά, Μαθηματικο Προγραμματισμό, Αριθμιτική Ανάλυση, Θεωρία Γραφημάτων, και άλλα
δεν μπορώ να διδάξω στο γυμνάσιο;
5) Μην ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ τελείως εδώ μέσα. Αυτοί που διδάσκουν Πληροφορική έκαναν σεμινάρια σε Πληροφορική επιπέδου ΤΠΕ,
και όχι Πανεπιστημιακού, και εμείς που έχουμε γνώσεις μαθηματικών Πανεπιστημιακού επιπέδου θα φοθηθούμε να κάνουμε
μαθηματικά στο γυμνάσιο;; Ε, όχι δεν θα φοβηθούμε.
6) Επίσης σκεφτείτε στα γυμνάσια πόσοι Μαθηματικοί ΠΕ19 υπάρχουν, αυτοί έκαναν ήδη και μαθηματικά, οι απόφοιτοι ΑΕΙ όπως
ανέφερα παραπάνω δεν έχουν πρόβλημα, ε, αν υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν τι να κάνουμε ας μην κάνουν, ας δηλώσουν
αδυναμία γιατί βαριούνται να διαβάσουν.
7) Τώρα όσοι έχουν μπει στην εκπαίδευση της Πληροφορικής, από σχολές που όχι μαθήματα μαθηματικών δεν έκαναν, αλλά
και τα Πληροφορικής ήταν μετρημένα, ε, δεν φταίμε οι υπόλοιποι ρε παιδιά, να κάτσουν επιτέλους να διαβάσουν λίγο
πιο σοβαρά στην ζωή τους και να ανταπεξέλθουν.
Τέλος, ναι και στα δικά μου παιδιά, αν με ρωτούσατε ποιος να κάνει μαθηματικά, ξέρω δεκάδες παλτά ΠΕ03 στα γυμνάσια, που
παραδέχονται και οι ίδιοι πως έχουν την πιο ξεκούραστη και λούφα ειδικότητα, που δεν θα ήθελα να κάνουν στα παιδιά μου,
και καταπληκτικούς αποφοίτους ΑΕΙ Πληροφορικής με φοβερές γνώσεις μαθηματικών που είναι πολύ καλύτεροι.
Άλλωστε στις καθηγητικές ηλικίες 32-40 σχεδόν όλοι οι πληροφορικής ΑΕΙ καθηγητές έγραψαν τότε στις πανελλήνιες 14-20
μαθηματικά, ενώ οι αντίστοιχοι μαθηματικών 7 και πάνω. Ξέρουμε πολλά παραδείγματα. Και όταν εμείς περνάγαμε όλα αυτά
τα μαθήματα που σας έγραψα στην αρχή, που μας τα έκανα καθηγητές ΑΕΙ μαθηματικοί με PHD Πληροφορικοί με ευκολία,
αυτοί ματώνανε στο Μαθηματικό στα ίδια μαθήματα πολλαπλές φορές γιατί πολύ απλά δεν ήταν το ίδιο καλοί!!
Όλα είναι σχετικά λοιπόν, και σιγά μην φοβηθούμε να κάνουμε μαθηματικά. Θα τα κάνουμε και καλύτερα!!
Πάντα φυσικά θέλουμε ισχυροποίηση μαθημάτων επιστήμης των υπολογιστών, αλλά δεν λέμε όχι και σε Β αναθέσεις
που έχουν όλοι οι άλλοι!!!