Εμείς στο πανεπιστήμιο δεν διδαχτήκαμε χρήση υπολογιστών/ΤΠΕ και δεν ήταν προσόν διορισμού.
Μόνος μου ασχολήθηκα να μάθω Windows, Office, Internet, τεχνική υποστήριξη κλπ, δεν έχουν σχέση με το πτυχίο μου. Και ξέρω άτομα που τελείωσαν τη σχολή μου με 9+ βαθμό και αν έδιναν για πιστοποίηση ΤΠΕ δεν θα την έπαιρναν. Και πολύ καλά θα έκαναν γιατί δεν ήταν διδασκόμενα αντικείμενα.
Αν κάποτε δίνανε μόρια για προγραμματισμό software ή σχεδιασμό hardware ή οτιδήποτε άλλο διδάχτηκα στη σχολή, τότε θα έλεγα ότι είμαι στην ίδια κατηγορία με τους ΠΕ06 που δεν παίρνουν τα μόρια γι' αυτά που διδάχτηκαν.
Πέρα όμως από τα παραπάνω, είναι άδικο να δίνεις μέγιστο αριθμό μορίων "Χ" σε όλες τις ειδικότητες και "Χ-2" σε ΠΕ06 ή ΠΕ19/20. Έτσι αν οι άλλες ειδικότητες προσπαθήσουν αρκετά, πάντα θα ξεπερνούν στα μόρια και τους καλύτερους ΠΕ06/19/20 στον κόσμο. Θα έπρεπε να μας δώσουν τη δυνατότητα με τον ίδιο κόπο να πάρουμε τα ίδια μόρια. Έστω π.χ. μια πιστοποίηση για "εξαιρετική γνώση ΤΠΕ ή αγγλικών", ή μόρια για επιμορφωτές Α´ επιπέδου σε αυτά τα αντικείμενα, οτιδήποτε που θα έδινε ισότιμο μέγιστο αριθμό μορίων σε όλες τις ειδικότητες.