@LaertisΕίναι η τρίτη φορά που γράφω ακριβώς το ίδιο σχόλιο.
Γιώργο σε παρακαλώ δες προσεκτικά τι γράφω γιατί, όντως, δε θα συνεννοηθούμε διαφορετικά.
Μία συχνή παρανόηση αρκετών μαθητών στην ύλη που αφορά στα υποπρογράμματα έχει να κάνει με την "ορατότητα" (εμβέλεια) των μεταβλητών. Αρκετοί μαθητές εσφαλμένα θεωρούν ότι οι μεταβλητές του προγράμματος είναι ορατές και στα υποπρογράμματα. Έτσι όταν τους ζητηθεί μέσα στο υποπρόγραμμα να τυπώσουν την τιμή μίας μεταβλητής που το όνομά της εμφανίζεται και στο πρόγραμμα τυπώνουν την τιμή της μεταβλητής του προγράμματος.
Τώρα, εάν ο μαθητής δεν εκτελέσει το ΓΡΑΨΕ του υποπρογράμματος, δε δείχνει τι θέση "παίρνει" στο παραπάνω θέμα.
Αποφασίστηκε να κόβονται οι μονάδςς που αναλογούν στις 3 τιμές που δεν εμφανίζονται (6 μονάδες)
Αν, αντίθετα, ο μαθητής παρουσιάζει σωστό πίνακα τιμών και "καταδεικνύει" με σαφήνεια τι θα τυπωθεί (έστωκαι "κυκλώνοντας" τις τιμές) παίρνει όλες τις μονάδες
Η περίπτωση της Ελένης απέχει παρασσάγγας (ελπίζω να το έγραψα σωστά) από την περίπτωση που περιγράφεις εσύ.
Όταν ο μαθητής, με σωστό πίνακα τιμών, δε σου λέει τι θα τυπωθεί από το υποπρόγραμμα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να θεωρεί ότι το υποπρόγραμμα "βλέπει" τις τιμές του κύριου προγράμματος. Μη μου πεις ότι δεν το έχεις δει αυτό στην τάξη !!
Όταν, αντίθετα, ο μαθητής αναφέρει τις τιμές ως δύο τριάδες (περίπτωση Ελένης) παίρνει θέση στο παραπάνω "δίλημμα"
Ακόμη περισσότερο, όταν κυκλώνει τις τιμές στον πίνακα (μία τεχνική που την απορρίπτω γιατί συχνά οδηγεί σε παρανοήσεις) πάλι, παίρνει θέση.
@gnikolaidisόχι συνάδελφε, δεν είναι λάθος και παίρνει όλες τις μονάδες. Είναι ενδεχόμενα άδικο (αφού μπορεί να τις αντέγραψε) αλλά έτσι είναι αυτά τα θέματα. Ζητούν τιμές, βαθμολογούν τιμές.