gimnasio, καλό θα ήταν να ταχτοποιηθεί το θέμα
με μοίρασμα των εργασιών είτε αυτές γίνονται με χρήση η/υ είτε όχι, είτε τις λένε μηχανογράφηση είτε όχι. Αυτή τη ταχτοποίηση κατά τη δική μου γνώμη είναι καλό να γίνει
με τον διευθυντή σε πρώτη φάση και
σε δεύτερη με τον σύλλογο και να μην φτάσεις σε διαφωνία, επιφύλαξη κτλ. Για να πετύχεις το μοίρασμα των εργασιών και την καταγραφή τους στο πρακτικό θα σου έλεγα να προετοιμαστείς καλά για να τους κάνεις να καταλάβουν και να συμφωνήσουν.
Δηλαδή για φέτος ισχύει το έγγραφο 100177 /Γ7, 06-9-2011, «Διαδικασία ορισμού Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ (Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.) των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, ΕΠΑ.Λ και Σ.Μ.Ε.Α.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)» συνημμένο στο 1ο μήνυμα εδώ:
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4103.0Άρα ή αναλαμβάνεις κάτι που δεν έχει σχέση με υπολογιστή ή καταγράφεις τις εργασίες που γίνονται με Η/Υ ( το συνημμένο στο μήνυμα του Παναγιώτη θα βοηθήσει
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4073.msg43950#msg43950) , επικαλείσαι το έγγραφο "Διαδικασία ορισμού ΣΕΠΕΗΥ..."και ζητάς να αναλάβεις μία ή περισσότερες και ότι "Υποστηρίζεις συμβουλευτικά τη λειτουργία του σχολείου σε θέματα που αφορούν στις Τεχνολογίες Πληροφοριών,...." Αυτές οι εργασίες και η συμβουλευτική υποστήριξη θα καταγραφούν στο πρακτικό ανάθεσης εργασιών.
Για ό,τι άλλο περισσέψει και έχει σχέση με μηχανογράφηση - υπολογιστή - υπηρεσίες διαδικτύου, πρέπει να ανατεθεί στην ίδια συνεδρίαση σε άλλους συναδέλφους (πχ με πιστοποίηση ) οι οποίοι θα μπορούν να το διεκπεραιώσουν.
Αν νομίζεις ότι αυτό δεν είναι εφικτό και θα τις κάνεις όλες εσύ, τότε να τις έχεις έτοιμες γραμμένες σε χαρτί (όπως έχω ξαναπεί!) για να αντιγραφούν στο πρακτικό! Μπορεί να είναι πολλές, αλλά μπορούν να καταγραφούν. Για παράδειγμα τα πρακτικά αποτελεσμάτων φοίτησης στο τέλος της χρονιάς είναι πάρα πολλές σελίδες, αλλά καταγράφονται!
Άλλες εργασίες που νομίζω δεν περιλαμβάνονται στο έγγραφο του Παναγιώτη αλλά υπήρχαν στο δικό μας σχολείο διότι είχαμε την σχολική επιτροπή, είναι: δημιουργία αρχείων και υποβολή ΚΒΣ, ΦΜΥ, ΙΚΑ καθαριστριών - αναπληρωτών - ωρομισθίων, υπολογισμός υπερωριών μονίμων και αναπληρωτών. Ίσως φέτος δεν υπάρχουν καθώς άλλαξε το καθεστώς με τις σχολικές επιτροπές. Θα γνωρίζω περισσότερα τη Δευτέρα και θα ενημερώσω.
Καλή επιτυχία, στο δικό μου και σε όποιο σχολείο γνωρίζω γίνεται και μοίρασμα και καταγραφή στο πρακτικό των εργασιών που αναλαμβάνουμε. Πιστεύω να το πετύχεις και εσύ αυτό.