έλα ρε φίλε, μην παρεξηγιέσαι... δεν είπε κανένας ότι είσαι αγαθός... καλαμπούρι έκανα, δε σε ειρωνεύτηκα.
Η απορία σου είναι απόλυτα λογική (και το αντι-παράδειγμα που έδωσες πολύ πετυχημένο



. Αν και νομίζω ότι ο ξυλουργός όφειλε να γνωρίζει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία, να τα έχει όλα μαζί του στη δουλειά και να επιλέγει κάθε φορά αυτό που προτιμά, αρκεί να κάνει για τη δουλειά ).
Πάντως, όντως, εύκολα μπορούν να δωθούν δύο ερμηνείες.
Όμως, πιστεύω ότι η εξήγηση που έδωσε κάποιος προηγούμενα (νομίζω ο Βαγγέλης) είναι η σωστή, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα θέματα των τελευταίων ετών (δες τα θέματα των επαναληπτικών ενιαίων Λυκείων 2005). Διαφορετικά θα έπρεπε ο τμηματικός προγραμματισμός να είναι εκτός ύλης.
Ας μη διυλίζουμε τον κώνωπα! Το νόημα της παραγράφου πρέπει νομίζω να είναι σαφές. Οι εξεταστές δικαιούνται να ζητήσουν οτιδήποτε μπορεί να απαντηθεί εντός των ορίων της ύλης, και οι μαθητές δικαιούνται να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε μορφή παράστασης αλγορίθμου θέλουν για να απαντήσουν. Αυτή είναι η έννοια της παραγράφου "...Οι μαθητές θα μπορούν να διατυπώνουν τις λύσεις των ασκήσεων των εξετάσεων είτε σε οποιαδήποτε μορφή παράστασης αλγορίθμου είτε σε «ΓΛΩΣΣΑ», όπως αυτή ορίζεται και χρησιμοποιείται στο διδακτικό εγχειρίδιο..."
Δεν είναι λάθος το ότι δε μπορεί να ...χρησιμοποιήσει τσεκούρι για να κόψει σανίδα !!!