Μιας και είσαι καινούριος στο φόρουμ, επειδή το θέμα Γ των εξετάσεων έχει συζητηθεί όσο δεν πάει άλλο, για να καταλάβεις πλήρως την άποψή μου σε λίγες γραμμές (νομίζω ότι συμφωνούν οι περισσότεροι με αυτή) , θα σου πω τι θα έλεγα εγώ στους μαθητές για την άσκηση, ούτως ώστε να μην νομίζουν ότι άλλα λέμε τη μια φορά και άλλα την άλλη:
Με την εντολή
Δεδομένα //...., Ν// δηλώνουμε ότι είναι γνωστά όλα όσα χρειαζόμαστε για να λύσουμε το πρόβλημα. Δεν θα αλλάξουμε κάτι στον
τρόπο λύσης, είτε είναι 100, είτε 2000 τα CD. Γι' αυτό λέμε ότι είναι Ν. Το ίδιο δεν κάνουμε όταν "γενικεύουμε" τους τετραγωνικούς πίνακες λέγοντάς τους ΝxN και κάνουμε επεξεργασία:
Για i από 1 μέχρι Ν
Για j από 1 μέχρι Ν
.....
Είναι διαφορετικό όμως μια εκφώνηση να λέει
να διαβάζει το πλήθος των CD, τίτλο, ημερομηνία κλπ, και να εμφανίζει π.χ. το πιο παλιό.
Σημαίνει ότι πήγες στο δωμάτιο της αδερφής σου, έχοντας ένα
σχέδιο, ένα πλάνο για το πως θα λύσεις το πρόβλημα, και σου λέει
εκείνη τη στιγμή πόσα CD έχει. Θα μπορούσες να πάρεις τις CDθήκες (πίνακα) που έχεις στο δωμάτιό σου για να τις χρησιμοποιήσεις (να κάνεις ταξινόμηση) αλλά
είσαι σίγουρος ότι θα φτάσουν?
Για να μην χαλάς λοιπόν φαιά ουσία σκεπτόμενος "σιγά μην έχει περισσότερα CD από μένα, στα κάλαντα έβγαζα περισσότερα λεφτά από εκείνη", μήπως να την διαθέσω για να βρω ένα τρόπο να λύσω το πρόβλημα χωρίς να χρειάζομαι CDθήκες και να φοβάμαι ότι θα μου τελειώσουν?
Τελικά μου πήρε παραπάνω γραμμές....
