Καλημέρα συνάδελφοι (μετά από πολύ καιρό)

Ψάχνοντας για δύσκολες ασκήσεις πάνω στη δομή επανάληψης βρέθηκα, φυσικά, σε αυτό το thread.
Μου άρεσαν οι ιδέες που προτείνει ο Ευριπίδης στην 1η σελίδα του thread και πήρα την πρώτη από αυτές και έφτιαξα μια άσκηση ώστε να την ενσωματώσω (στο ε ερώτημα). Τη μοιράζομαι μαζί σας:
Η Α΄ Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου (σχετικά πρόσφατα μετονομάστηκε σε Σούπερ Λιγκ) δημιουργήθηκε τη σεζόν 1959-60, με τη μορφή που διατηρεί σε γενικές γραμμές ως σήμερα. Για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής (πρώτος πρωταθλητής αναδείχθηκε το 1960!), κάθε ομάδα παίζει με όλους τους αντιπάλους της 2 φορές και συλλέγει βαθμούς ανάλογα με το αν κέρδισε, αν έχασε, ή αν έφερε ισοπαλία. Στο τέλος της σεζόν πρωταθλήτρια αναδεικνύεται εκείνη η ομάδα που πήρε τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία.
Να γραφτεί αλγόριθμος που για κάθε σεζόν από το 1959-60 μέχρι και την περσινή:
α) Θα διαβάζει, για καθεμιά από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν, το όνομά της και τη συνολική βαθμολογία που πήρε στο πρωτάθλημα. Να διασφαλίζεται ότι η βαθμολογία είναι μη αρνητικός αριθμός.
β) Θα εμφανίζει, με κατάλληλο μήνυμα, ποια ομάδα πήρε το πρωτάθλημα τη συγκεκριμένη σεζόν.
Στο τέλος ο αλγόριθμος να εμφανίζει
γ) πόσες φορές πήρε το πρωτάθλημα η ομάδα σου
δ) κατά μέσο όρο πόσες ομάδες τερματίζουν το πρωτάθλημα έχοντας μαζέψει λιγότερους από 10 βαθμούς (σ’ αυτό το ερώτημα, αν μία ομάδα τερμάτισε x πρωταθλήματα με λιγότερους από 10 βαθμούς, θα τη μετρήσουμε x φορές: δε μας ενδιαφέρει δηλαδή η μοναδικότητα των ομάδων που μετράμε)
ε) ποια ομάδα πήρε το πρωτάθλημα τις περισσότερες συνεχόμενες χρονιές.
Θεωρούμε για λόγους απλούστευσης ότι σε κάθε σεζόν συμμετείχαν 16 ομάδες, ότι στο τέλος της κάθε σεζόν δεν υπήρχαν ισοβαθμίες στην 1η θέση, και ότι η ομάδα του ερωτήματος (ε) είναι μοναδική.
(Οι πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της Α΄ Εθνικής κατηγορίας προέρχονται από την http://el.wikipedia.org )
Δεν έφτιαξα τον αλγόριθμο να δω αν λύνεται και αν μου ξεφεύγει κάτι, τη δουλεύω ακόμα οπότε ευπρόσδεκτα σχόλια-παρατηρήσεις-αλλαγές. Πιστεύω πάντως ότι λύνεται.
Θα μπορούσαμε μάλιστα να βάλουμε και τρίτη εμφώλευση (ή μάλλον τέταρτη) αν ζητούσαμε για κάθε σεζόν, για κάθε ομάδα να διαβάσει τους βαθμούς που πήρε σε καθένα από τα 30 παιχνίδια της, και να βρει ο αλγόριθμος τις συνολικές βαθμολογίες και τον πρωταθλητή της σεζόν.
