Το κακό είναι ότι από όσο διαβάζω στις εφημερίδες, όλοι ασχολούνται με την έλλειψη της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, την τύχη των τύχη των Θρησκευτικών, το τι θα γίνει με τη Φυσική που κάποιος δεν μπορεί να την επιλέξει έστω για 3 ώρες αν διαλέξει Μαθηματικά 6 ώρες. Αλλά κανένας δεν γράφει κάτι για το ότι εξαφανίζεται η Πληροφορική από το λύκειο!
Έχω την αίσθηση ότι χρειάζεται να ενημερωθεί ο κόσμος και να μπουν στο παιχνίδι όχι μόνο οι δικοί μας «σοφοί» καθηγητές τριτοβάθμιας αλλά ΚΑΙ οι μαθητές!
Οι καθηγητές μπορούν να μιλήσουν και να γράψουν για τη χρησιμότητα του μαθήματος και για το ότι εκτιμούν και αναγνωρίζουν ότι μαθητές από την σημερινή τεχνολογική κατεύθυνση είναι σε καλύτερη θέση να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε σχολές πληροφορικής ΑΕΙ και ΤΕΙ από αυτούς που πηγαίνουν σε αυτές περνώντας από τη θετική κατεύθυνση.
Οι μαθητές, καλό είναι να εκφράσουν άποψη για το πώς βλέπουν το μάθημα της πληροφορικής και αν θα τους ενδιέφερε να συνεχίσει να διδάσκετε ή όχι. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρχουν θετικές απόψεις τουλάχιστον από όσους ενδιαφέρονται για σχολές πληροφορικής και όχι μόνο.
Χρειάζεται να γίνει γνωστό ευρύτερα ότι το να γνωρίζει κάποιος πληκτρολόγηση, το να μπορεί να βλέπει και να διαβάζει σελίδες στο διαδίκτυο ακόμα και το να έχει σελίδα στο face book, δεν συνεπάγεται ότι γνωρίζει κάτι από πληροφορική.
Είναι σαν να ισχυριζόμαστε ότι όποιος σήμερα έχει σταθερό ή κινητό τηλέφωνο και ξέρει να στέλνει Fax και SMS, γνωρίζει από τηλεπικοινωνίες!
Πιστεύω ότι το ισχυρότερο και προφανώς λογικό επιχείρημα και έτυμα είναι το παρακάτω.
Η πληροφορική και συγκεκριμένα η ΑΕΠΠ πρέπει να παραμείνει ως μάθημα επιλογής πανελλαδικά εξεταζόμενο, και να είναι προαπαιτούμενο με συντελεστή βαρύτητας τουλάχιστον για τις 35+ υπάρχουσες ανώτατες σχολές πληροφορικής.
Η ενημέρωση αυτή, μπορεί κάποιος να πει ότι θα έπρεπε να έχει γίνει «χτες» και ότι τώρα άντε να προλάβουμε. Δέχομαι ότι οι μέρες μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου είναι λίγες αλλά μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά μπορεί αν αποφασιστούν άμεσα αλλά ΘΑ εφαρμοστούν ΑΝ εφαρμοστούν όπως ακριβώς έχουν «διαρρεύσει» μετά από τρία χρόνια. Άρα υπάρχουν ακόμα περιθώρια αρκεί να το παλέψουμε και να μην μπούμε στη διαδικασία να ψάχνουμε για το κοντινότερο γυμνάσιο ή δημοτικό.
NiColas