Μας έχουν κάνει τέτοια πλύση που έχουμε ξεχάσει τα ελληνικά μας.
Δυο σχολικές μονάδες. Ένας εκπαιδευτικός τοποθετημένος στα δυο διαφορετικά σχολεία.
π.χ. Γυμνάσιο και Λύκειο.
Ορίζεται υπεύθυνος εργαστηρίου και στις δυο μονάδες και αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις ως ΣΕΠΕΗΥ για το κάθε σχολείο.
Μέσα στις υποχρεώσεις του είναι η εύρυθμη λειτουργία του εργαστηρίου η οποία απαιτεί ένα τρίωρο για να επιτυγχάνεται.
Αυτό το τρίωρο είναι στο διδακτικό πρόγραμμα μείον για το κάθε σχολείο.
π.χ. Αν στο ένα σχολείο έχει 6 διδακτικές ώρες + 3 εργαστήριο ΣΕΠΕΗΥ = 9 ώρες.
Στο δεύτερο σχολείο μπορεί να έχει 9 διδακτικές ώρες + 3 ώρες εργαστήριο 12 ώρες σύνολο.
Άρα και στα δυο σχολεία 9 + 12 = 21 ώρες!!
(μέχρι τώρα πίστευα ότι δεν είχα πρόβλημα με τα ελληνικά μου ή κανείς δεν είχε βρεθεί να μου το πει!)
Αυτά που λες παραπάνω είναι κατανοητά από άποψη διατύπωσης στα ελληνικά, πιθανώς να έχουν λογική (μέχρι όμως ενός σημείου: π.χ. αν θα ήταν κάποιος σε ν σχολεία τότε θα είχε απαλλαγή ν*3 ώρες;), όμως το τι πράγματι ισχύει δεν έχει να κάνει με τη λογική ή το πώς θα μας άρεσε να ισχύει, αλλά με το τι ορίζει γραπτώς το υπουργείο. Τα παραπάνω, λοιπόν, τεκμηριώνονται από πουθενά; Αντίθετα, στην 72322/Γ7/21-06-2010 ( βλ.
http://dide.ilei.sch.gr/keplinet/labs/sepehy.php#ypeythynos_sepehy ), όπως και στις αντίστοιχες παλιότερες εγκυκλίους, γράφει:
"Ως Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. επιλέγεται εκπαιδευτικός, από αυτούς οι οποίοι διδάσκουν τα μαθήματα Πληροφορικής (κατά προτεραιότητα κλάδου ΠΕ19 ή ΠΕ20), ο οποίος υπηρετεί στη σχολική μονάδα στην οποία ανήκει το εργαστήριο και δεν έχει οριστεί υπεύθυνος άλλου εργαστηρίου."Από αυτό και με τα δικά μου ελληνικά καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται κάποιος να οριστεί υπεύθυνος σε περισσότερα από ένα εργαστήρια. Αλλιώς τι σημαίνει αυτό που επισήμανα με έντονη γραφή...; Παρόλα αυτά είμαι έτοιμος να πεισθώ και για το αντίθετο αν τεκμηριωθεί από κάπου!
...
β περίπτωση.
Είσαι τοποθετημένος στο ένα σχολείο άρα και υπεύθυνος στο εργαστήριο και έχεις και τις 3 ώρες. Αλλά για συμπλήρωση ωραρίου είσαι και στο άλλο σχολείο. Οπότε και απο εκεί έχεις και τις 3 ώρες.
Ας είναι ένα το εργαστήριο.
Το κάθε σχολείο στέλνει στην Δευτεροβάθμια στο γραφείο χαρτί κάθε έτος ποιός είναι υπεύθυνος εργαστηρίου.
Άρα δυο σχολεία δυο έγγραφα.
Τώρα πάλι Ελλάδα είμαστε. Όπως είπα και πιο πάνω: Μας έχουν κάνει τέτοια πλύση που έχουμε ξεχάσει τα ελληνικά μας.
Ως προς το δεύτερο, θεωρώ ακόμα περισσότερο πως ούτε κι αυτό γίνεται: α) σύμφωνα με τα παραπάνω που ανέφερα, δύο φορές υπεύθυνος ο ίδιος δεν μπορεί να γίνει, εκτός κι αν διατυπωθεί διαφορετικά η σχετική εγκύκλιος, β) υπεύθυνος εργαστηρίου σε εργαστήριο που δεν υπάρχει, ή για να το διατυπώσω αλλιώς, υπεύθυνος 2 φορές στο ίδιο εργαστήριο είναι και παράλογο... για να ισχύει.
Ξαναλέω όμως, παρόλα αυτά είμαι έτοιμος να πεισθώ και για το αντίθετο αν τεκμηριωθεί από κάπου. Δεν είμαι απόλυτος, όμως βλέπω ότι πολλοί συνάδελφοι είναι... Όμως το ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν γίνει τα παραπάνω δεν σημαίνει αυτομάτως ότι έτσι πρέπει να γίνονται... δηλαδή δεν αποδεικνύει τίποτα αυτό!
Και για να εξηγούμαι όλα τα παραπάνω τα λέω βάσει του τι διαβάζω και όχι βάσει της λογικής, αν και εμένα δεν μου φαίνονται λογικά όλα τα προαναφερόμενα. Δυστυχώς, ότι είναι νόμιμο δεν είναι οπωσδήποτε και λογικό, και ότι είναι λογικό δεν είναι σίγουρα νόμιμο...
(τα υπόλοιπα, ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα ... και για την πλύση δεν τα σχολιάζω...

)
Υ.Γ. Να κάνω κι εγώ μια υποθετική ερώτηση: Γυμνάσιο και Λύκειο μαζί, ένα μόνο εργαστήριο και ένας μόνο πληροφορικός και στα δύο, κανονίζει με τον διευθυντή και σπάει το εργαστήριο σε τρεις αίθουσες, βάζουν απ' έξω ταμπέλες ΣΕΠΕΗΥ-1, ΣΕΠΕΗΥ-2 και ΣΕΠΕΗΥ-3. Γυμνάσιο και Λύκειο στέλνουν χαρτιά και
ορίζουν προτείνουν τον ίδιο υπεύθυνο για όλα τα εργαστήρια. Πόσες ώρες μειώνεται; α) 3 β) 6 γ) 9 δ) 18