Συνεχίζοντας το σκεπτικό μου, θα μπορούσε το θέμα Γ να υλοποιηθεί στη ΓΛΩΣΣΑ ως εξής:
Στο κύριο πρόγραμμα διαβάζει το πλήθος των αθλητών Ν και καλεί διαδικασία (με παράμετρο Ν) που θα κάνει όλα τα άλλα με τοπικούς πίνακες μεγέθους Ν!!!!! Έτσι έχουμε υλοποίηση σε ΓΛΩΣΣΑ, χωρίς παραβίαση της στατικότητας και χωρίς αυθαίρετα άνω όρια.... Δεν θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι έτσι; Άσε που αλγόριθμο ζήταγε!!!!!
Νίκο φαντάζομαι ότι τα παραπάνω τα λες με γνώμονα του πως
θα ήθελες να είναι τα πράγματα, όχι το πώς
είναι αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το βιβλίο.
Για παράδειγμα, εμένα αν ένας μαθητής μου έγραφε για το Γ θέμα:
Αλγόριθμος ΕίμαιΠολύΜπροστά
Διάβασε πλήθος
νέος αθλητής !κατά αντιστοιχία με το new athl (όπου athl ένα structure με πεδία το επίδοση και το επόμενοςΔείκτης)
ακολουθεί αρχικοποίηση λίστας, και για κάθε μια επίδοση ταξινόμηση κατά τα γνωστά με προσθήκη κόμβου εκεί που πρέπει, να μην τα γραφω κλπ κλπ
Φυσικά δεν θα έδινα σημασία αν την διεύθυνση μνήμης την απέδιδε με & ή %, το υποπεδίο με τελεία ή δεξί βελάκι, το τέλος της λίστας με NULL, NIL, κενό.
Πραγματικά έτσι δεν θα έκοβα τίποτα, αν μη τι άλλο δείχνει ότι το παιδί έχει αποκτήσει επιστημονικές γνώσεις πέρα από τα στενά πλαίσια και περιορισμούς του βιβλίου.
Δυστυχώς όμως, είτε το θέλουμε είτε όχι, δεν είμαστε πια επιστήμονες, είμαστε δάσκαλοι (καθηγητές, εκπαιδευτικοί αν θέλετε), είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε το
συμβόλαιο που θέτουμε όλη τη σχολική χρονιά. Επίσης δυστυχώς, αυτό το συμβόλαιο δεν ήταν καθαρό από όλους τους εκπαιδευτικούς (για διάφορους λόγους).
Για μένα, το συμβόλαιο είναι καθαρό και παρά το γεγονός ότι είναι περιοριστικό και "άχαρο", νομίζω ότι ακολουθείται πιστά στο βιβλίο. Γι' αυτό το λόγο ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ να αναλυθούν συγκεκριμένα θέματα, να λυθεί έστω και μια άσκηση με
διάβασε στην αρχή και χρησιμοποίηση πίνακα στη συνέχεια.
Ξέρετε, πολλές φορές θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά να χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ χειροπρίονο και να τους "κρύψουμε" το αλυσιδοπρίονο.