Η βασική επιχειρηματολογία που άκουσα αυτές τις μέρες είναι ότι το μέγεθος μπορεί να το δίνει ο χρήστης, γιατί απλά είναι αλγόριθμος και ότι αυτό ισχύει σε πολλές γλώσσες προγραμματισμό. Εγώ απλά ρωτάω όλους αυτούς, όταν θα δούμε την απάντηση με αρνητικούς δείκτες πρέπει να την θεωρούμε σωστή;
Φυσικά και όχι, αλλά πως θα μπορούσε να γίνει αυτό? Υπάρχει έστω ένα ελάχιστο σημείο από το οποίο μπορεί κάποιος με παρερμηνεία να θωρήσει ότι μπορεί να μπει δείκτης αρνητικός αριθμός? Αντιθέτως αποδεικνύεται μετά από τόσες αντιπαραθέσεις πόσο στον "αέρα" είναι η λέξη δεδομένα, πόσο στον "αέρα" ήταν (είναι) η διαφορά της ψευδογλώσσας με την ΓΛΩΣΣΑ, πόσο στον αέρα είναι η θεωρία και τα παραδείγματα, πόσο εύθραστες είναι οι στερεοποιημένες γνώσεις μας γύρω από την ΑΕΠΠ.
Επίσης με την ευκαιρία θα ήθελα να σημειώσω ότι όταν η ΕΠΥ ή η ΠΕΚΑΠ δηλώνουν αυτά που δηλώνουν πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί και να σκέφτονται λίγο τις προεκτάσεις των επιχειρημάτων τους στα δεδομένα του μαθήματος.
Οι προεκτάσεις είναι ότι δεν μπορεί να λυθεί άσκηση χωρίς πίνακες? Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα θεμελιωμένο επιστημονικό επιχείρημα του να θεωρηθεί λάθος η λύση με πίνακες. Η ΕΠΥ ειδικά, σαν επιστημονικός φορέας, παρουσιάζει (υποθέτω και ελπίζω) το ζήτημα επιστημονικά. Αν αυτό "χτυπάει" με εμάς δεν έχει η ΕΠΥ θέμα αλλά εμείς... Και τέλος πάντων η κυκλοφορούσα λογική "αν το δεχτούμε ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου" δεν είναι ισχυρή (πιστεύω).
Γιατί όμως δεν δεχόμαστε και την άποψη του κ. Ιωαννίδη? Κάτι ξέρει και ένας συγγραφέας του σχολικού βιβλίου έτσι δεν (πρέπει να) είναι? Ή να μην τη δεχτούμε, απλά μπορούμε να αντιληφθούμε όλοι μας ότι και η άλλη άποψη είναι ισχυρή ή τέλος πάντων παρουσιάζει (κάποια) ισχυρά επιχειρήματα και κατά συνέπεια δεν είναι ποτέ δυνατό να διορθωθούν μαθητές πάνω σε αυτό? Ας παραδεχθούμε ότι δεν μπορεί να χαθούν μονάδες από μαθητές μετά από όλο αυτό, και κατόπιν ας κάτσουμε να δούμε πως θα επαναορίσουμε το μάθημα. Στο κάτω κάτω είναι μία υπέροχη ευκαιρία.
Να σας αναφέρω και ένα παρήγορο: Μου έλεγαν συνάδελφοι από άλλες ειδικότητες πράγματα που συνέβησαν σε δικά τους μαθήματα που μου ακούγονταν πολύ πιο εξωφρενικά από αυτό που ζούμε εμείς αυτές τις ημέρες. Και μάλιστα σε επιστήμες πολύ πιο κατασταλαγμένες και σταθερές από τη δική μας. Ίσως τελικά το αποτέλεσμα όλης αυτής της φασαρίας να είναι προϊόν της υγείας και ενεργητικότητας του κλάδου μας...