Τώρα που έπεσε ο ρυθμός απαντήσεων, να καταθέσω και εγώ τις απόψεις μου για το αν η ΚΕΕ πέτυχε ή όχι τους στόχους της
Θέμα Α: ευχάριστο είναι πως δεν απευθυνόταν σε όσους έκανα στείρα απομνημόνευση αλλά σε κάποιο σημαντικό βαθμό κατανόησαν λίγο καλύτερα τα πράγματα. Σε καλή κατεύθυνση, με περιθώρια βελτίωσης
Θέμα Β: Τραγικό ότι έδινε 20 μονάδες. Το έτρεχα και το ξαναέτρεχα, να δω που έχω κάνει λάθος και έχει τόσες λίγες επαναλήψεις!
Θέμα Δ: Αρκετός όγκος εκφώνησης σε σχέση με το τι απαιτούσε προγραμματιστικά. Και ο όγκος δουλειάς στο Δ.4 δυσανάλογα μεγάλος για τις μονάδες που έδινε
Θέμα Γ: Να αφήσουμε καλύτερα την κριτική. Όταν η "αντιπαράθεση" ανάμεσα σε διδάσκοντες έχει ξεφύγει, όταν όλοι προσπαθούμε να πατήσουμε είτε σε "λεπτά" σημεία στο βιβλίο είτε στο τι κάνουν οι διάφορες πραγματικές γλώσσες, το Θέμα Γ είναι σαφές ότι ΑΠΕΤΥΧΕ το σκοπό που ενδεχομένως να είχε. Προσωπικά έχω από το μεσημέρι ανεβάσει στο site του φροντιστηρίου μου λύση με πίνακες και χωρίς πίνακες, λέγοντας ότι θεωρώ καλύτερη τη λύση χωρίς πίνακες, λόγω σπατάλης μνήμης (με βάση το κεφάλαιο

χωρίς σε κανένα σημείο να θεωρώ ότι δε λύνεται με πίνακα. Τα επιχειρήματα έχουν χιλιοειπωθεί, δε θα τα αναπαράγω.
Συνολικά: Έγινε εξέταση σε πολύ μικρό μέρος της διδακτέας ύλης (αφού 6, 8, 9, 10 δεν εξετάστηκαν ουσιαστικά και το 7 μόνο για θεωρία στο Α.1) και οδήγησε σε μεγάλη αντιπαράθεση ανάμεσα στους διδάσκοντες, τόσο σε επίπεδο σχολείου όσο και εκτός αυτού, για το "επίμαχο" Θέμα Γ. Η δική μου γνώμη είναι ότι πρέπει του χρόνου να κρατήσουν τα θετικά από τα θέματα αυτά και να αποφύγουν τα αρνητικά
Και μια ερώτηση προς όλους τους συναδέλφους: Την επόμενη χρονιά τι θα κάνετε με τη Θεωρία; Θα τη διδάσκετε, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ή θα ρισκάρετε με βάση τα φετινα θέματα; Ποιος μας λέει ότι του χρόνου δε θα έχουμε ξανά ερωτήσεις τύπου: "H Java είναι αντικειμενοστραφής Γλώσσα" και "Να αναφέρετε τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ένας αλγόριθμος";
Συγνώμη για το μέγεθος του ποστ