Προσωπικά
-μισώ το data entry και τη γραμματεία,
-λατρεύω τα παιδιά,
-δεν έχω πρόβλημα να κάνω τεχνική υποστήριξη, μου αρέσει εξίσου με το να είμαι με παιδιά, αρκεί να το ξέρω, ώστε να χαρακτηρίζω τον εαυτό μου εκπαιδευτικό ή τεχνικό.
Προσωπικά:
1ο Μισώ
θανάσιμα το data entry και τη γραμματειακή υποστήριξη και με εκνευρίζουν σχόλια του τύπου "τι ωραία που το έφτιαξες το διαβιβαστικό" ή "μπράβο πολύ όμορφη αυτή η εκτύπωση".
2ο Λατρεύω τα παιδιά και τη διδασκαλία και μου αρέσει να ψάχνω νέες προσεγγίσεις στο μάθημα.
3ο Δεν θέλω να κάνω τεχνική υποστήριξη (παρά μόνο σε επίπεδο συμβουλών)
4ο Θα ήθελα να ασχοληθω με παραγωγή εκπαιδευτικού λογισμικού αλλά δεν... (έχω τα κατάλληλα βύσματα)
5ο Απορρίπτω το ελληνικό σύστημα που με θέλει για το 1ο και το 3ο, μου αρνείται στην πράξη το 4ο και με αφήνει "ευκαριακά" να κάνω το 2ο το οποίο έχει καταντήσει να θεωρείται κι από συναδέλφους (άλλων ειδικοτήτων) ακόμα, κάτι σαν... πάρεργο.
6ο Θεωρώ εξωφρενικό κι απίστευτο να υπάρχουν τόσοι πολλοί απόφοιτοι Πληροφορικής με μεταπτυχιακά και/η εμπειρία στην εκπαίδευση αλλά και στην ελεύθερη αγορά, χωρίς οργανική και το υπουργείο να τους βάζει να διδάξουν ( ; ) 2 ώρες την εβδομάδα στην Α΄ - Β΄- Γ' - Δ΄ δημοτικού. Δεν μπορούσε να γίνει το μάθημα δίωρο στο Γυμνάσιο και να αυξηθούν οι ώρες αλλά και η όλη οργάνωσή του στο Λύκειο; Δεν μπορεί το υπουργείο να εκμεταλλευτεί κάποιους συναδέλφους σε θέματα εκπαιδευτικά που δεν έχουν να κάνουν ντε και καλά με τη διδασκαλία όπως ενίσχυση των ΠΛΗΝΕΤ, παραγωγή εκπαιδευτικού και όχι μόνο λογισμικού (αντί να τα σκάνε σε εταιρείες) κλπ κλπ;
7ο Δεν αισθάνομαι overworked and underpaid, μόνο underpaid και overqualified όπως και πολλοί συνάδελφοι εδώ μέσα πιστεύω. Ειδικά αυτό το overqualified παίζει πολύ και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, δεν είναι τυχαίο που έχουμε μια τεράστια διαρροή νέων επστημόνων την τελευταία δεκαετία προς το εξωτερικό.
Κατά τα άλλα δεν θα "μάθουμε τα παιδιά να χτυπάνε τα πλήκτρα", το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να μάθουμε να χτυπάμε εμείς τα πλήκτρα και να βγάζουμε καταστάσεις βαθμολογίας, απουσιών, μισθοδοσίας και ότι άλλο προκύψει.
Μετά λοιπόν από 4-5 χρόνια προπτυχιακών και 1-4 χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών, μετά από ΑΣΕΠ και ΣΕΛΕΤΕ και δεν ξέρω γω τι άλλο, σε βάζουν να κάνεις δουλειά αποφοίτου δευτεροβάθμιας - άντε να το φτάσω μέχρι ΙΕΚ και να θεωρούν ότι αυτή είναι η βασική σου συνεισφορά στο ελληνικό σχολείο. Και σύνταξη θα πάρεις γύρω στα 70-80. Ε, όχι...
Τα΄πα και ξεθύμανα.
