Δεν νομίζω ότι είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη λύση η χρήση της Για κατά την αναζήτηση σε ταξινομημένο.
Μάλλον είναι τεκμηριωμένο ότι δεν είναι σωστή λύση και μάλιστα είναι και αντιεπιστημονική.
Στο πρώτο χρόνο που ζήτησε η άσκηση να διαβάζει για 20 σχολεία τις ποσότητες χαρτιού, γυαλιού και χαρτιού μαθητές έκαναν 20 Διάβασε... Διόρθωσα τρια τέτοια γραπτά. Δεν κόψαμε μονάδες.
Όμως η αναζήτηση σε ταξινομημένο...
Όσο για την ανάγκη μας να δούμε αν έχουν οι μαθητές παπαγαλίσει (αλήθεια γιατί αποτελεί ανάγκη μας;)... νομίζω ότι δεν είναι ο αλγόριθμος της θεωρίας το τμήμα που θα το ελέγξουμε, αλλά ένα πλήθος ασκήσεων... Ούτως ή άλλως ξεκινάμε -υποθέτω- από αναζήτηση πλήθους και καταλήγουμε σε αναζήτηση στοιχείου και συγγραφή κατάλληλου αλγορίθμου (αν χρειάζεται το αλλιώς, αν το done είναι απαραίτητο ή μπορεί να γίνει με τη θέση, αν θέλει πόσα, αν θέλει κάποια, αν θέλει θέσεις, αν θέλει κάποιες θέσεις...) και τόσα άλλα θέματα που ένας παπαγάλος έχει χάσει...
Πέρσι στα θέματα μπήκε η εντολή
Αν συνθήκη τότε Αντιμετάθεσε x, y
...
Οι μαθητές που δεν είχαν διδαχτεί την απλή επιλογή χωρίς το Τέλος_αν έχασαν τη μπάλα, επειδή κάποιοι συνάδελφοι ως χειραφετημένοι και μάγκες δίδασκαν αποκλειστικά γλώσσα... Αυτό το λέω για αυτούς που διδάσκουν μόνο Για και όπως λέει ο Νίκος είναι απαράδεκτο...
Να πω και κάτι τελευταίο. Σύμφωνα με το ΠΣ (πρόγραμμα σουδών) πρετοιμάζουμε μαθητές και για την τριτοβάθμια εκπάιδευση. Αποτελεί βασικό θέμα των δομών δεδομένων η αναζήτηση και αφού μπορούμε σε επίπεδο στατικών δομών να την αξιολογήσουμε πλήρως , θεωρώ ότι είναι σημαντικό να την αξιολογούμε πλήρως.
Για τα άλλα γνωστικά αντικείμενα ισχύει ότι αν χρησιμοποιείς κάτι που δεν έχεις διδαχτεί τότε θα πρέπει να το αποδείξεις. Ωστόσο, αν ζητάει τις ρίζες της δευτεροβάθμιας και τις βρεις με τον α ή τον β τρόπο τότε δεν υπάρχει πρόβλημα... Δεν είναι όμως το ίδιο... Εμείς αυτό εξετάζουμε. Αν επιλέγει τον κατάλληλο αλγόριθμο. Δείτε το Πρόγραμμα Σπουδών, το βιβλίο καθηγητή κ.α.