Εμένα λοιπόν ο γιος μου (ο πρώτος) γεννήθηκε με κεφαλαιματώματα. Για κάποιους άλλους θεράποντες του προκεφαλές. Δυστυχώς όμως δεν ήταν ικανοί να διαβάσουν έναν υπέρηχο από το 10 ημερών κεφαλάκι του. Τελικά αποφάσισα πως ήταν κεφαλαιματώματα, γιατί εγώ μπόρεσα και διάβασα τον υπέρηχο. Όταν τους είπα τί έχει το παιδί έκπληκτοι με κοίταξαν με μάτια γεμάτα απορία και με ρώτησαν αν είμαι συνάδελφος Ιατρός. Απάντησα ο δόλιος πως είμαι πληροφορικός, έφυγε η έκπληξη, πήρε μαζί και την απορία και στη θέση της θρονιάστηκε η αδιαφορία.
Ζήτησα και πήρα αντίγραφο του υπέρηχου και τον πήγα σε δυο φιλαράκια Ιατρούς, εις εκ των οποίων οδοντίατρος, και ο έταιρος παθολόγος και αποφάνθηκαν και οι δυο κεφαλαιματώματα.
Είτε έτσι είτε αλλιώς (κεφαλαιμάτωμα ή προκεφαλή) είναι κάτι που σε ένα ποσοστό 98% φεύγει από μόνο του. Μια αστεία κατάσταση. Μπορώ άραγε να ισχυριστώ ότι είμαι παιδίατρος ή νεογνολόγος; Νομίζω όχι. Τέλος πάντων αν κάποιος θέλει μπορώ να του εξηγήσω τί είναι και τα δυο και να του πω το μυστικό πως να διαβάσει έναν τέτοιον υπέρηχο.
Ας αφήσουμε λοιπόν εκφράσεις του τύπου "βαλτε τα πράγματα κάτω" και ας πιάσουμε τις φράσεις "Ας βάλουμε τα πράγματα κατω....". Είδα φιλόλογο πληροφορικό να αρνείται να διδάξει ΑΕΠΠ και Πληροφορικό ΠΕ 19 να μην είναι ικανός να αναγνωρίσει την πλευρά που γίνεται η εγγραφή δεδομένων σε ένα CD. Και οι δυο στο ίδιο επίπεδο βρίσκονται λοιπόν. Επαναλαμβάνω πως πρέπει να αφήσουμε το Εγώ και να κοιτάξουμε το Εμείς.
Εμένα η σχολή μου μου παρείχε και ορισμένα μαθήματα παιδαγωγικής φύσης τα οποία και είχα επιλέξει. Δεν μου λέει τίποτα αυτο.
Η μηχανή του κιμά που έκανε τρόπο χειραγώγησης το κατά τα άλλα δικό μας διαίρει και βασίλευε, φρόντισε να δώσει σε ειδικότητες που δεν είχαν και πολλές προοπτικές διορισμού σεμινάρια για προφανείς πολιτικούς τότε σκοπούς. Αν και πτυχιούχος σχολής πληροφορικής σας βεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως αν μου δίναν κι εμένα μια τέτοια ευκαιρία θα την εκμεταλλευόμουν. Εξάλλου για τους ίδιους πολιτικούς λόγους χειραγώγησης άλλαξαν τα ΤΕΕ κι έγιναν ΕΠΑΛ. Για τους ίδιους λόγους η μηχανή του κιμά πολτοποιεί την κατά τα άλλα τεχνολογική κατεύθυνση σε ένα ΓΕΛ.
Θέλετε κύριοι καινοτομία; Ας κατέβει η πληροφορική στην τεχνική εκπαίδευση τί έχουμε να φοβηθούμε; Εκτός αν φοβόμαστε μη και χάσουμε το όνομα που αποκτάμε στα ΓΕΛ με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται.
Αν κόψουμε λοιπόν κάτι τέτοιες ανούσιες φαγούρες, ίσως μπορέσουμε να πολεμήσουμε τη μηχανή του κιμά. Εξάλλου και οι μετανάστες μετά από 15 χρόνια σε μια χώρα αποκτούν δικαιωματικά την υπηκοότητά της.