Έριξα μια ματιά σε όσα ρωτάνε οι συνάδελφοι, οπότε θα προσπαθήσω να πω όσα ξέρω:
1. Εγκατάσταση με ISDN γίνεται, αρκεί να ενεργοποιήσετε το δεύτερο κανάλι. Εδώ να πούμε ότι η λειτουργία του με ISDN (μετά τον πρώτο συγχρονισμό από μετάπτωση) είναι ΟΚ, το ζόρι είναι η εγκατάσταση πάνω από ISDN. Φυσικά με ένα κανάλι το ξεχνάμε..γενικά!
2. Έχω στήσει e-School σε P4-2.4GHZ με XP αλλά είχε 1GB RAM. Βασικά το θέμα δεν είναι ο επεξεργαστής αλλά η μνήμη. Όσο πιο πολύ μνήμη έχει, τόσο πιο γρήγορα πάει. Αλλά και αυτό είναι σχετικό. Μόνο το πρώτο PC θέλει 1GB γιατί εκεί στήνεται ο SQL Server. Τα άλλα PC μπορούν να είναι XP με 512 (έτσι και αλλιώς, XP με 256ΜΒ, απλά, ίσα που κινούνται).
3. Το e-School στα Vista στήνεται αλλά θέλει 2GB Ram και το UAC απενεργοποιημένο.
4. Εγκατάσταση από το σπίτι: ΑΝ έχεις ADSL στο σπίτι, μπορείς να κάνεις εγκατάσταση, αλλά θα πρέπει στον router σου να βάλεις τα στοιχεία του σχολείου στο ΠΣΔ. Π.χ. αν το σχολείο έχει χρήστη στο ΠΣΔ 1gymlefk, στο ρουτερ του σπιτιού σου θα βάλεις χρήστη 1gymlefk@sch.gr και κωδικό το κωδικό του ΠΣΔ. Αυτό μπορούν να κάνουν και τα σχολεία που έχουν λογαριασμό στο ΠΣΔ, δεν έχουν ADSL γραμμή από το ΠΣΔ. Παίρνουν ΜΟΝΟ μια γραμμή ADSL από τον OTE και σετάρουν έτσι τον χρήστη.
5. Αν έχεις λίγα παιδιά στο σχολείο, βάλτα με το χέρι. Γλυτώνεις χρόνο και ψυχική υγεία γιατί η δ-Βάση, Μεταλληνός κλπ κλπ ΔΕΝ κανονικοποιούν τα δεδομένα (μετάφραση: Κρατάνε χύμα string και μάλιστα διπλά/τριπλά). οπότε το να αντιστοιχήσει κανείς τα χύμα με τα του e-School μπορεί να είναι κόλαση!
6. Το πρώτο PC ΔΕΝ μπορεί να είναι Linux, γιατί στήνει SQL Server (πιο Microsoft δεν γίνεται). Αλλά πιθανών να μπορείς να στήσεις clients σε Linux με το Mono (
www.mono-project.com)
7. Το e-School είναι φτιαγμένο σε .NET Framework που είναι ISO standard (ISO/IEC 23271:2006, ISO/IEC 23270:2006)
8. O κώδικας του e-School ανήκει στο ΥΠΕΠΘ.