Συμφωνώ με όλα όσα γράφει ο κος Τσιωτάκης στο άλλο τόπικ για το 1ο θέμα
Το βιβλίο διαθέτει θεωρητικά κεφάλαια τα οποία μπορού νε εξεταστούν και με τρόπο άκρως παπαγαλίστικο
Και το πηγαίνω ακόμα παραπέρα για να μιλήσω για τα ΣΛ παίρνοντας τα 1 προς 1.
Από τα ερωτήματα Σ-Λ, μόνο το 4 (Java) θεωρώ πραγματικά ερώτημα αποστήθισης.
Το πρώτο ερώτημα, για την δομή του προβλήματος, βγαίνει και με την λογική. Δηλαδή, κάποιος μαθητής που δεν συγκράτησε αυτή την φράση από το βιβλίο αλλά κατανόησε την έννοια της δομής προβλήματος και τα στάδια αντιμετώπισης του, δεν θα το απαντούσε σωστά;
Το δεύτερο ερώτημα είναι επίσης θέμα κατανόησης. Μπορεί να είναι φράση του βιβλίου, αλλά δίνω πιθανότητα 1% σε κάποιον μαθητή να την θυμόταν ή να την έμαθε έτσι παπαγαλίστικα. Κάποιος που έκανε, όμως, παράδειγμα διαδικασίας χωρίς παραμέτρους, το θυμάται, το κατανόησε.
Το τρίτο ερώτημα βγαίνει επίσης με την λογική, χωρίς αποστήθιση. Είναι δυνατόν μια ΣΤΑΤΙΚΗ δομή να στηρίζεται σε ΔΥΝΑΜΙΚΗ παραχώρηση μνήμης;
Όσο για το τελευταίο, είναι καθαρά θέμα κατανόησης. Πάμπολλα παραδείγματα έκανε ο καθένας μας με ίδια και διαφορετικά ονόματα παραμέτρων.
Προκλητικό αυτό που θα πω, αλλά θεωρώ ότι ακόμα και συνδυαστικά θέματα κατανόησης να έμπαιναν, ένα μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων θα διαμαρτυρόταν για ασάφειες, για λάθος επιλογή θεμάτων και εξεζητημένα θέματα.