Νομίζω είχαμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα για το σχετικό θέμα. Αρχικά η ιδέα ήταν να το πάρουμε λάθος. Όταν λέμε λάθος εννοούμε φυσικά -1 ή 2 μονάδες στις 6. Φυσικά μετά έστειλε η επιτροπή διάφορες διευκρινήσεις μέσα στις οποίες ήταν και αυτή. Ότι δηλαδή μπορούμε αν θέλουμε να το πάρουμε σωστό. Προσέξτε το κορυφαίο, δεν μας έλεγε να το πάρουμε σωστό απλά το άφηνε σε μας. Εγώ τουλάχιστον έτσι κατάλαβα. Η βαθμολόγηση όμως είχε ξεκινήσει και όπως καταλαβαίνετε ήδη κάποιοι είχαν χάσει μονάδες.
Από πολλούς συναδέλφους άκουσα την σκέψη ότι αφού το παράδειγμα είναι από το βιβλίο και έχει τη λύση μέσα θα έπρεπε οι μαθητές να το ξέρουν.
Τώρα το περίπτωση 2 με το =2 οκ αυτό σίγουρα δε μπορείς να κόψεις, αλλά είμαι σίγουρος ότι και από αυτό κάποιοι έκοβαν. Το πρόβλημα είναι αν δεις 1 ή 2 ή 3 τι κάνεις. Η σύνταξη αυτή εάν μιλάμε σε επίπεδο ΓΛΩΣΣΑΣ δε νομίζω ότι είναι σωστή, με το σκεπτικό ότι τα 1,2,3 δεν είναι λογικές αλλά αριθμητικές εκφράσεις.
Τώρα σε επίπεδο ψευδογλώσσας δεν νομίζω ότι έχει νόημα να κόψεις.
Φυσικά το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου δεν είναι ποιος έκοψε και γιατί αλλά για ποιο λόγο μπήκε αυτό το θέμα σε πανελλήνιες. Όσο περνάει ο καιρός συγκλίνω προς μια και μόνη απάντηση :
επειδή ήταν στο βιβλίοεφοσον ο συγκριτικός τελεστής = εννοείται στην Επίλεξε
(το Περίπτωση = 2 είναι το ίδιο με το
Περίπτωση 2)
τότε γιατί ;;;
Αν έγραψε κάποιος μαθητής:
Περίπτωση =1 ή =3 ή =5 ή =7
στα βαθμολογικά κέντρα βαθμολογήθηκε ως σωστό;