Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Τεχνική υποστήριξη => Μήνυμα ξεκίνησε από: alkisg στις 02 Απρ 2007, 06:16:47 μμ

Τίτλος: Αύξηση χώρου φιλοξενίας στο ΠΣΔ
Αποστολή από: alkisg στις 02 Απρ 2007, 06:16:47 μμ
Σημερινό μήνυμα από το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο:


Φίλοι εκπαιδευτικοί,

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη νέα πολιτική του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (Π.Σ.Δ.) σχετικά με το μέγεθος του χώρου φιλοξενίας ιστοσελίδων και του γραμματοκιβωτίου. Ο διατιθέμενος χώρος αυξήθηκε όπως αναφέρεται ακολούθως:

Για τις μονάδες:
  -Χώρος φιλοξενίας ιστοσελίδων: 250 MB (από 100 MB)
  -Χώρος γραμματοκιβωτίου: 200 MB (από 75 MB)

και για τους εκπαιδευτικούς:
  - Χώρος φιλοξενίας ιστοσελίδων: 200 MB (από 75 MB)
  - Χώρος γραμματοκιβωτίου: 200 MB (από 40 MB)

...


Ευτυχώς, γιατί στις ιστοσελίδες είχαν 30Mb και όχι 75 που λέει το μήνυμα, και στο Στέκι είχαμε μόνο 3Mb ελεύθερα! Ωραίο πασχαλινό δώρο!

Καλό Πάσχα σε όλους,
Άλκης
Τίτλος: Απ: Αύξηση χώρου φιλοξενίας στο ΠΣΔ
Αποστολή από: evry στις 02 Απρ 2007, 06:47:53 μμ

  Έχει αυξηθεί αντίστοιχα και ο χώρος που σου δίνει στη βάση MySQL, ή αυτός είναι ουσιαστικά μέρος του χώρου φιλοξενίας ιστοσελίδων?
Ρωτάω γιατί σε τέτοια φόρουμ νομίζω ότι έχει πιο πολύ σημασία πόσο χώρο έχεις στη βάση
Τίτλος: Απ: Αύξηση χώρου φιλοξενίας στο ΠΣΔ
Αποστολή από: alkisg στις 02 Απρ 2007, 07:37:36 μμ
Χώρο νομίζω εννοούνε το /...school-path.../user
Κάτω από το user, υπάρχει το public_html, που είναι ο χώρος φιλοξενίας ιστοσελίδων, και το mysql, που περιέχει τα tables της mysql.
Οπότε αν δεν κάνω λάθος είναι κοινά, 200Mb για οποιοδήποτε από αυτά.
Όλα αυτά φαίνονται από το www.sch.gr => login => mySch => Τα Αρχεία μου.

Εμείς στο Στέκι βέβαια πιο πολύ χώρο χρειαζόμαστε για τα επισυναπτόμενα αρχεία (τα οποία αποθηκεύονται στο file system), τα μηνύματα (=mysql) πιάνουν μόνο 6Mb...
Ε, 200Mb λογικά θα μας φτάσουν τουλάχιστον για 3-4 χρόνια ακόμα, όσα αρχεία κι αν ανεβάσουμε! :)
Τίτλος: Απ: Αύξηση χώρου φιλοξενίας στο ΠΣΔ
Αποστολή από: alkisg στις 23 Δεκ 2008, 02:50:50 μμ
Και νέα αύξηση χώρου. Από χώρο πάμε καλά (ευχαριστούμε), από σταθερότητα έχουμε κάποια προβλήματα... :)

Φίλοι εκπαιδευτικοί,

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη νέα πολιτική του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (Π.Σ.Δ.) σχετικά με το μέγεθος του χώρου φιλοξενίας ιστοσελίδων και του γραμματοκιβωτίου. Ο διατιθέμενος χώρος αυξήθηκε όπως αναφέρεται ακολούθως:

Για τις μονάδες:
  - Χώρος φιλοξενίας ιστοσελίδων: 400 MB (από 250 MB)
  - Χώρος γραμματοκιβωτίου: 600 MB (από 400 MB)

για τους εκπαιδευτικούς:
  - Χώρος φιλοξενίας ιστοσελίδων: 300 MB(από 200 MB)
  - Χώρος γραμματοκιβωτίου: 600 MB (από 400 MB)

και για τους μαθητές:
  - Χώρος γραμματοκιβωτίου: 100 MB (από 50 MB)

Σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να παρακολουθείτε το μέγεθος του γραμματοκιβωτίου σας ώστε να μην ξεπεράσει το παραπάνω όριο. Εάν το όριο αυτό ξεπεραστεί δεν θα μπορείτε να λαμβάνετε αλληλογραφία. Για να μην συμβεί αυτό  συνιστούμε να διαγράφετε τα μηνύματα που δεν χρειάζεστε ώστε το γραμματοκιβώτιο σας να μην ξεπερνά σε πληρότητα το 80~85%.

Το μέγεθος του γραμματοκιβωτίου σας εμφανίζεται στο επάνω μέρος της σελίδας της υπηρεσίας webmail(http://webmail.sch.gr) ή στο www.sch.gr μετά απόLogin στο mysch και ακολουθώντας τις επιλογές  «Ο λογαριασμός μου», «Στοιχεία Λογαριασμού». Όταν το γραμματοκιβώτιο ξεπερνά τα όρια του 90% θα λαμβάνετε σχετικά προειδοποιητικά μηνύματα από το σύστημα. Επίσης σχετική ειδοποίηση θα τοποθετείται στα «Εισερχόμενα» όταν το γραμματοκιβώτιο σας είναι γεμάτο και δεν μπορείτε να λάβετε άλλα μηνύματα.

Χρήση συνδέσεων IMAP
Σημαντική διευκόλυνση στο σημείο αυτό είναι η πραγματοποίηση σύνδεσης IMAP στον υπολογιστή σας σε κάποιο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πχ (outlook Exporess, Outlook κλπ) Δείτε σχετικά στο www.sch.gr   στην καρτέλα Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, Για τους χρήστες μας , Οδηγίες.

Με τη σύνδεση τύπου IMAP έχετε την ίδια εικόνα για το γραμματοκιβώτιο σας τόσο από webmail όσο και από τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μέσω μιας τέτοιας σύνδεσης μπορείτε να μεταφέρετε τα παλιά μηνύματα σας σε τοπικούς φακέλους στον προσωπικό σας υπολογιστή, ενώ αφήνετε τα πιο πρόσφατα μηνύματα στο διακομιστή του ΠΣΔ.

Χρήση του Webmail
Αν χρησιμοποιείτε το webmail σε περίπτωση που έχει ήδη γεμίσει το γραμματοκιβώτιό σας ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία για τη διαγραφή των μηνυμάτων που δεν θέλετε.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διαγράψετε τα μηνύματα σας επιλέγοντάς τα και πατώντας "Διαγραφή". Θα εμφανιστεί τότε μία οριζόντια γραμμή στα διαγραμμένα μηνύματα. Για να τα διαγράψετε τελείως επιλέξτε τα πάλι και πατήστε "Οριστική διαγραφή".
 
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι για τις αρχές της  επόμενης  χρονιάς προβλέπεται αύξηση του ορίου σε 1 GB τουλάχιστον με ανάλογη αύξηση του χώρου ιστοσελίδων.

Με την ευκαιρία αυτή σας ευχόμαστε χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. Ευχόμαστε το  2009 να είναι έτος δημιουργικό ειρηνικό, με υγεία και χαρά για όλους.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ   ΣΧΟΛΙΚΟ   ΔΙΚΤΥΟ

-------------------------------------------------------------------

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk
Tηλέφωνο  (χρέωση μία αστική μονάδα): 801-11-801-81
e-mail: info@sch.gr