Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Τεχνική υποστήριξη => Linux => Μήνυμα ξεκίνησε από: thegoul στις 09 Ιαν 2019, 12:37:58 μμ

Τίτλος: Προσθήκη κινέζικης γλώσσας
Αποστολή από: thegoul στις 09 Ιαν 2019, 12:37:58 μμ
Μας ήρθε μια κινέζα μαθήτρια που ξέρει μόνο ελάχιστα αγγλικά και πρόσθεσα στο σύστημα την κινέζικη γλώσσα. Όμως ενώ επιλέγω κανονικά την κινέζικη  γλώσσα δεν γράφει κινέζικους χαρακτήρες παρά μόνο αγγλικούς. Βρήκα κάποιες λύσεις στο διαδίκτυο αλλά δεν κατάφερα κάτι. Μάλιστα μετά από μια επανεκκίνηση του server όλα εμφανίστηκαν στα κινέζικα. Έχω ubuntu 12.04
Τίτλος: Απ: Προσθήκη κινέζικης γλώσσας
Αποστολή από: alkisg στις 09 Ιαν 2019, 04:25:57 μμ
Το να εμφανίζει κινέζικα είναι εύκολο, εγκαθιστάς την κινέζικη γλώσσα και την επιλέγεις μόνο για τον τρέχοντα χρήστη μέσα από τις  επιλογές του gnome (και όχι για  όλο το σύστημα για να μη σου χαλάσει όλους τους χρήστες).

Το να γράφει κινέζικα είναι πιο δύσκολο επειδή έχουν τόσες επιλογές που δεν ξέρουμε ποια είναι η καλύτερη. Ρίξτε μια ματιά εδώ:
https://www.pinyinjoe.com/linux/ubuntu-10-chinese-input-pinyin-chewing.htm

Καλύτερα να δοκιμάσετε αυτά τα βοηθήματα πληκτρολόγησης (fcitx, ibus κλπ) σε κάποια ξεχωριστή εγκατάσταση και όχι στον LTSP server. Αφού στη συνέχεια βρείτε ποια την ικανοποιεί, το κάνετε και στον LTSP server.
Τίτλος: Απ: Προσθήκη κινέζικης γλώσσας
Αποστολή από: thegoul στις 15 Ιαν 2019, 08:55:02 πμ
Ευχαριστώ για το link. Ήταν ποιο δύσκολο απο ότι φανταζόμουν το σετάρισμα της κινέζικης γραφής αλλά όλα οκ. Η κινεζούλα είναι χαρούμενη που ψάχνει στο google στα κινέζικα...